Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezaufna

bardzo sie boję

Polecane posty

Gość niezaufna

mam 25 lat i od prawie roku jestem z facetem. Pierwszy raz w zyciu się zakochałam, chociaz w swoim zyciu spotkałam wielu facetów do nikogo wczesniej nic nie czułam. Byłoby cudownie gdyby nie to co mnie męczy... ciągle, non-stop, 24 godz na dobe okropny lęk że partner mnie zdradza, oszukuje, że mnie zostawi. Przez ten lęk wiele razy próbowała odjeść bo po prostu wykańczam sie psychicznie, nie wiem i nie potrafie obiektywnie określić czy on jest w porządku? Potrafie analizować kazde jego słowo, zastanawiac się nad każdą pierdołą a może jednak nie pierdołą? Czuje że zwiariuje... Czy ktoś tak miał?

Gość qwak
ja tak mam, ale ja jestem juz kilkanascie lat w zwiazku i ostatnio zdradzona. Mysmy prowadzili luzny tryb zycia, czasem cos wspolnie ale duzo rzeczy robilismy osobno. Moze dlatego ze ja mu bardzo ufalam, teraz jest zupelnie inaczej, teraz zastanawiam sie co on robil jak wychodzil sam, co i z kim, gdzie przebywal... wiem ze to nie fair ale co jakis czas sprawdzalm telefon, kieszenie, samochod, zawsze mialam jakies male podejrzenia ale nigdy nic nie bylo az do teraz. A teraz boje sie co bedzie za jakis czas, czy dac mu szanse o ktora tak bardzo prosi bo w kocu jest rodzina i pewnie tak jak on zachowuje sie wiekszosc facetow po zdradzie. Boje sie ze kiedys mnie znow zrani ale tego nikt nam nie powie, nie da nam gwarancji ze bedzie ok, to jest to ryzyko zycia.

Gość niezaufna
ale przestałas mu ufac po zdradzie? Jak było wcześniej? i podejrzenia o co? Bo ja juz nie wiem w co wierzyc, co jest moja projekcją. Np wczoraj siedziałam w łazience i słyzałam że rozmawia przez telefon, dosyc cicho, zaczęłam podsłuchiwać i wydawałało mi sie ze padło damskie imie, nawet sie popłakałam, wyszłam z łazienki i usłyszałam że rozmawia z kolegą, dla pewności sprawdziłam nawet połaczenie jak nie widział- tym razem moj przewrażliwiony mózg spłatał mi figla ale te inne razy kiedy nie wiem czy mówi prawde?

Gość qwak
a ile jestescie para? moze w Twoim poprzednim zwiazku bylo cos nie tak, bo takie zacowanie musi miec jakies podloze? ja mysle ze sprawdzac mozesz, to nikomu ani niczemu nie zaszkodzi, jesli tylko masz jakies watpliwosci, podjrzenia. Ja teraz wiem ze kobieca intuicja jest niezawodna. Sprawdzaj, ale jesli cos znajdziesz nie reaguj za szybko, nie rob awantury ze znalazlas jakiegos sms, bo za szybko zadzialasz jak ja i on bedzie sie podwojnie kryl. Mnie bylo potem bardzo ciezko zdobyc dowody, bo w telefonie wszystko kasowal dlatego u mnie to trwalo miesiac az zdobywalam kolejne.

Gość niezaufna
9 miesiecy razem. Zawsze byłam zazdrosna, ale szczerze mówiac na poprzednich facetach mi nie zależało, obecny jest całym moim życiem i może dlatego sie tak boje. Sprawdzam go ale niczego nie znalazłam nigdy. Ciagle mi sie sni ze mnie zdradza, oszukuje, okazuje sie innym człowiekiem. Powiedz czy miałaś przeczucia i jakie zanim odkryłas zdrade? Nie wiem czy to kobieca intuicja czy paranoja :o

Gość qwak
oj ja tez tego nie wiem bo sama sobie teraz zadaje to pytanie. I przyznasz ze tak nie jest latwo zyc. ja cos przeczywalam jak znikal wieczorami. Ja wracalam z pracy a on juz wychodzil, wystrojony, wykapany - jak zawsze zreszta bo to pedant - i wracal po 12 w nocy, zawsze przy mnie mial wylaczony telefon a jak sie poniej okazalo jak wysylalam sms to raporty do mnie nie dochodzily bo jak byl z nia to tez wylaczal.jego znajomosc trwala prawie 2 miesiace i wtedy w ogole w domu nic nie robil, nie zajmowal sie dziecmi, wyszukiwal byle pretekstu do klotni po to tylko zeby wyjsc.

Musisz się zmienić, bo faceci nienawidzą takiego ciągłego podejrzewania ich. Jeżeli nie masz gruntownych dowodów zdrady, to zaufaj mu i przestań bo go stracisz:) Może pogadaj z psychologiem, którym jest kobieta, zrobi Ci się lepiej:)