Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imiennnie

Ile imion nadawałyście dziecku?

Polecane posty

Gość imiennnie

I dlaczego? Chodzi mi o to czy 1 imię czy 2 imiona.

Gość lepiej fiolet
jedno imię i w zupełności wystarczy tym bardziej, że obojgu na bardzo przypadło do gustu bez żadnych wątpliwości. nie było więc dzielenia typu- Ty wybieraj jedno a ja drugie :)

po 1 imieniu. Znam przypadek osoby gdzie w jednych dokumentach miała podane jako 1 imie jedno a w innych jako 1 to drugie. Było wiele problemów aby odkręcić to i potem problemy spadkowe po śmierci tej osoby. Niby drobna pomyłka, ale urzędowo to już inna osoba.

po dziadkach, zeby żaden się nie obraził, ale któryś musiał, bo 1 imię jest niejako częściej używane

po jednym i starczy ja mam dwa i muszę wszędzie wpisywać ,więc oszczędzilam tego moim synom.

Gość chicas walk
6 imion ..... :o

Gość imiennnie
My pierwszej córce nadaliśmy 1 imię. Teraz ma urodzić się 2 córa i mamy już imię. W USC nie ma problemu ale w kościele ksiądz czepi się pewnie że nie jest po żadnym świętym i będzie chciał 2 imię. A my nie chcemy drugiego- bo pierwsze dziecko ma 1 imię więc nie chcę żeby kiedyś mi powiedziało że jej siostrze nadaliśmy 2 imiona a dlaczego jej jedno. i problem.

nie dawajcie dwóch imion, tylko problemy przez to są, a plusów żadnych. Też mam dwa i do niczego mi się drugie nie przydaje, w dodatku jest brzydkie

oj tam oj tam ja mam też dwa i żyję nie sprawia mi to zadnych trudności w życiu codziennym i niecodziennym

Jedno a po co dwa? i tak sie jedno używa. Ja mam dwa i jedyne kiedy musze uzywac drugiego to do wypelniania papierów .

Gość moj ma 11
my tylko 1 imie,po co komplikowac sobie zycie

ja mam dwa, nigdy nie kopmlikowało mi to życia tak samo jak partnerowi :P Młody też ma dwa - drugie po swoim ojcu, nie wiem czemu, ale strasznie mi na tym zalezało :)

Gość ja również mam dwa
i nigdy mi to w niczym nie przeszkadzało a wręcz ułatwilo zycie gdyż na studiach mialam w grupie dziewczyne o takim samym imieniu i nazwisku i dzięki temu ze ja mialam drugie to odroznialam sie od niej :P Córce nadam drugie imię takie jak ja mam drugie, a syn ma drugie imię takie jak mój mąż (pierwsze bo maż ma tylko jedno)

W mojej rodzinie kazdy ma po 2 imiona i nikomu to w niczym nie przeszkadza.

mam 2 i obu używam :) mój syn też 2 chociaż mąż tylko 1-no