Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardo

/co sądzicie o powrotach "Wielkich bajek"

Polecane posty

Gość bardo

/chodzi mi o takie jak Smerfy, Muminki, czy remake "Pięknej i Bestii', który zaraz wchodzi do kin. Czy to jest fajne? A kiedy nie jest ani miłe, ani fajne?

Mnie się to podoba, lubiłam te bajki, chcę aby kolejne pokolenia dzieci też je znały. Chociaż kiedy ktoś za bardzo je przerobi, ludzie zwykle narzekają, tak było z ostatnimi Smerfami. W widziałaś trailer nowych Mumunków - Muminki w pogoni za kometą się to nazywa. Słodkie są te kukiełki.

Gość bardo
albo tych z rocco?

Tradycyjne bajki - tak! Nie wyobrażam sobie, aby moje dziecko nie znało 'Króla Lwa'. Ich przeróbkom natomiast dziękuję. ;)

No tak, też nie lubię przeróbek, ostatnie Smerfy były tragiczne. Albo kontynuacji takich wymuszonych, jak Alvin i wiewiórki po raz któryś tam. Na szczęście Muminki mają być normalne, na podstawie książki.

Moim zdaniem to bez sensu, tak samo jak telewizyjna wersja Puchatka, ta taka dziwna z dziewczynką zamiast Krzysia :o

Gość jullula
Mam podobne odczucia! Muminki wracają do korzeni. Kreskówki -znaczy dobranocki nie były dokładnym odzwierciedleniem książeczek, a ten film tak:)

Gość Malgosia Sosnicka
O tak, kukiełkowe animacje mają klimat i są bardziej wyrafinowane, dość magiczne, przynajmniej dla nas, którzy na Muminkach się wychowali :) Zamierzam zarazić tą bajką swoje dzieci :)

Gość myszaaaaaaaaaaaa
Wczoraj widziaąłm plakat na przystanku i mojej córci sie strasznie aspodobał, więc chyba pójdziemy... ;)

Najbardziej tęsknię za fraglesami. ale tak na marginesie poniżej można wygrać laptopa.

Gość Roti
Muminki aktualnie chyba rządzą w bajkach- nie mylić z kreskówkami. My byliśmy i nie wiem kiedy znajdziemy kolejną bajkę w kinie. Piękna i bestia jeszcze brzmi dobrze z tych tytułów co piszecie. Smerfom i alviny podziewaliśmy. Ja lubię czasami lady gagę ale jak usłyszałem wiewióra który śpiewa o judaszu to co to ma być?:)

A widział już ktoś ten film "Muminki w pogoni za kometą"? Bo koleżanka była z dziećmi i mówi, że bardzo im się podobało.

Gość bardo
Ja się zastanawiam wciąż :) Ale małej tak się podobają plakaty, że raczej pójdziemy.

Gość Roti
My byliśmy ale widzę, że nic nie napisałem o samym filmie. Trochę mnie jednak emocje noszą jak myślę o bajkach które czytałem i oglądałem a tym co leci w kinach. Powtórzę, że muminki polecam właśnie z tego powodu, że są bajką a nie jedynie animacją dla dzieci. Apropos animacji to jak ktoś zobaczy kukiełki w wersji 3d to zacznie żałować, że nie urodził się 20 lat później.:P Ja tam nie żałuję bo nie mam problemów z oglądaniem bajek w swoim wieku ale zazwyczaj jestem do tego przymuszany a tu już była wola własna. Animacja i dialogi to największe plusy filmu i ta możliwość oglądania go w 3d bo można też w zwykłej wersji.

Gość Małgosia Sośnicka
Ja też byłam w kinie na Muminkach i zgadzam się, że bajeczka to fajna, klimatyczna, taka pogodna i w fajnych kolorach. Polecam na rodzinne wypady, mój wypad udał się.