Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ftyifvyf

czy wszczepiłybyście swoim dzieciom chip z gpsem?

Polecane posty

Gość ftyifvyf

pod skórę?

Gość mikrusa44
nie to głupota

a niby po co :/ jak sa małe mamy je "na oku" a jak są starsze to tak trzeba sobie dziecko wychować by mu ufać

Gość ftyifvyf
po to zeby bylo bezpieczne, zeby zawsze wiadomo bylo gdzie jest

taki chpi to się psom wszczepia a nie dziecku :/ pisałam ci wyżej jak dziecko małe rodzić ma obowiązek wiedzieć gdzie dziecko jest a jak jest już starsze to trochę swobody się należy i zaufania

Gość kurczee
Tak, wszczepiłabym nawet dzisiaj!!! Mam zaufanie do swojego dziecka. Nie mam do innych!!

ja raczej nie, chociaz z drugiej strony po historii tego chlopca wracajacego ze szkoly w ny to nie wiem, musialabym pomyslec. ale jak znam mojego meza to pewnie bylby na tak. znajac jego zapewne wszczepilby dwa, a tak w razie czego jakby jeden sie popsul ;) :D

klusko o jakim chłopcu mówisz? daj jakiś link, proszę. do tematu- nie nie wszczepiłabym- pachnie mi to jakąś skrajną inwigilacją :o

Gość to ja tak ogólniej powiem
Ja bym wszczepiała wszystkim dzieciom automatycznie. nie byłoby porwań,kradzieży, morderstw. nawet w sprawie tej Madzi-jeżeli ktoś ją porwał to wiadomo by było gdzie ona jest i kto jest z nią,a jak matka jej coś zrobiła to też byłoby wiadomo kto np. zakopał ciało. jakby kogoś zamordowano to po ustaleniu godziny zgonu można by ustalić kto w tym czasie koło tej osoby był. moim zdaniem to dobry pomysł.

Gość jhbdsvf
oczywiście że bym to zrobiła!! tak się zastanawiam dlacezego mogli to dla psów wprowadzić a dla dzieci nie?

Gość truskawkowe cistkoooooooo
szajki które porywają dzieci szybko by się z tymi czipami uporało , co za problem namierzyc go urządzeniem i wyjąc , a zapewne nie opierdzialiby się z dzieckiem tylko wydłubali tak jak alkoholicy wydłubują sobie esperal .

Dziecko by mi się z psem kojarzyło, nie wszczepiłabym. To ograniczenie wolności, jakim prawem jakieś dziad ma wiedzieć, gdzie akurat się znajduję :O ?

Gość widać że
tylko kołdora jest tu rozważna... tępe strzały, szkoda mi Was.

Gość oczywiscie ze nie
w ogóle jakie mialyby byc rozwiazania prawne tego? w 18 urodziny się ten chip wyciąga czy jak by to mialo wyglądac? A moze już do końca zycia bedziemy monitorowani? Wielki big brother?

Gość 123adam123
Wszystko o relacjach rodziców i dzieci oraz uczuciach i seksie w sondażach na http://www.podane.pl/

Gość szalony informatyk /@!@\
Jest coś takiego jak nanotechnologia. chipu bym nie wszczepił pod skórę,ale nanochipy wstrzykiwane do krwi-można by pomyśleć. tylko trzeba by rozważyć co w razie transfuzji? ale faktycznie mogłoby to wyeliminować przestępstwa, zdrady. a przecież tak miło czasem skoczyć w bok żeby żona nie wiedziała... a tu zero prywatności. chyba wolę świat bandytów. choć z drugiej strony i tak można obecnie ustalić miejsce pobytu większości dorosłych osób i nastolatków-po komórkach,a konkretnie sprawdzając gdzie nastąpiło logowanie. dokładność w dużych miastach do kilkudziesięciu metrów-w mniejszych miejscowościach gdzie mniej nadajników do kilkuset metrów lub kilku kilometrów. także to wcale nie jakaś nowość że ktoś wie gdzie jesteśmy w danej chwili:-)

patty diphusa tez mna wstrzasnelo, potem strach pozwolic dziecku samemu wracac ze szkoly, a z drugiej strony przeciez dziecka w klatce nie zamkniesz.

eh, dokładnie to, nie uchronisz dziecka przed złem całego świata :( co nie zmienia postaci rzeczy,że nie wszczepiłabym córkom gps-u, całkowita kontrola nad każdą sferą naszego życia :o

Na pewno nie, zresztą gdyby to było powszechne to i tak pierwsze co by robili porywacze to usuwali to dziadostwo, więc uważam że nie warto.

Gość nie zaloguje sie dzis
a ja bym synowi wszczepila-przynajmniej dopoki nie nauczy sie mowic,przedstawiac sie ,prosic o pomoc