Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenijjjka

Tyle się mówi żeby dać w prezencie "za talerzyk" a najeżdżają że materialistka

Polecane posty

Gość dlatego zawsze uważam
że nie daje się prezentów to po pierwsze a po drugie powinno się dać przynajmniej równowartość talerzyka. Niech każdy twierdzi to chce ja wiem swoje. Zasada z talerzykiem zawsze jest sprawdzona.

Gość tak sobie tylko gloosno myysle
Droga Pani... 3 lata temu moja 20-letnia wówczas koleżanka brała ślub z hucznym weselem. Mnie nie prosiła, była za to inna koleżanka -wspólna. Też miała 20 lat, była zaraz po maturze, nie pracowała (bodajże, nieważne), pracował natomiast jej chłopak. I ta koleżanka kupiła pannie młodej filiżanki za 70zł. Tylko. Prezent niesamowicie zbędny. Taka zapchajdupa. Cieszę się, że ta koleżanka ma 3 tyg po mnie wesele, bo nie wiedziałabym ani ile jej dać, ani co. A tak to będe mogła jej oddać to, co ona da mnie. Co chcę powiedzieć - być może Twoja rodzina tak właśnie uważała, że Twój prezent jest im niepotrzebny, małowartościowy i taki "na odwal sie". Chcieli sie po prostu odpłacić. A może uważali, że skoro nie ma wesela, to sie większy prezent nie należy, bo aż tyle Cie przyjęcie nie wyniosło.

Gość lenijjjka
za talerzyk mniej więcej tyle samo wychodzi,my mieliśmy w restauracji i żarcie lepsze,napoje markowe nie jakieś flipy,flapy i "soki" Costa :P U nich zabrakło herbaty,kawy(były w termosach),mróz w zeszłym roku na mazurach był spory,bo to luty i wschodnia polska,ogrzewanie nawaliło,trzeba było chlać wódę,innych alkoholi w ofercie nie mieli,interwencja u obsługi żeby zaparzyli ciepłe napoje spełzła na niczym. Nasz prezent mało wartościowy? Dostali komplet pościeli medical za 180 zł(na bazarze tego nie mają)+komplet poszewek co prawda z wyprzedaży ze 120zł na 70zł z dobraj gatunkowo bawełny(mamy niemal identyczną z Jyska)+piękne opakowanie http://www.voila.pl/448/hkuf6/index.php?get=1&f=1 Uważam że sporo wydaliśmy,sam prezent 250.Szwagierka jak się dowiedziała że wpadła do raczyła do mnie zadzwonić się "pochwalić"że się hajta(ale nie powiedziała z jakiego powodu)i oznajmiła mi żeby zbierać kasę na prezent,pytałam co by chcieli,powiedziała że zadnych łapaczy kurzu,coś praktycznego,zapewniała mnie że ślub będzie w czerwcu/lipcu a dostaliśmy zaproszenie tuż poświętach na luty.Wyprawkę i wózek,dostali po siostrzenicy jej męża.Dodatkowo na weselu zbierali datki do śpiochów.Wesele sponsorowali jej tesciowie.My wszystko sami.Becikowego z macierzyńskim dostali 4 tys,bo on rolik.2 tyg przed naszym ślubem na chrzcinach dziecka,popijając wódę chwalili się ile to kasy zgarnęli(a my daliśmy im zaproszenia końcem maja,początkiem czerwca)Dzień przed naszym ślubem raczyli zadzwonić i powiedzieć że CHYBA nie przyjdą.