Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja MALBORK.

wizyta u endokrynologa jak wyglada zaburzenia hormonalne

Polecane posty

Gość Patrycja MALBORK.

prosze mi powiedziec jak wyglada wizyta u endokrynologa związane z owłosieniem zrobiłam badania na poprzedniej wizycie pani dokrot ponownie dala mi na badania za 3 dni mam wizyte i mysle czy ponownie na bdania mi nieda czy endokrynolog jest wstanie przepisać jakieś lekarstwa czy wysle mnie gdzie indziej jak to jest prosze o odpowiedz

Gość Patrycja MALBORK.
czyli jednoznacznie endokrynolog nie jest wstanie przepisać mi lekarstw poprzez wyniki badań? i moze mnie wyslać do innego lekarza :( myślalam ze mi pomoże

Nie o to chodzi, napewsno Ci przepisze leki tylko jak wiem Hisurtyzm jest bardzo rozbudowany. A co sie tak naprawdę dzieje u ciebie? tylko sam nadmierny zarost , czy cos wiecej?

Gość Patrycja MALBORK.
boję sie ze bedzie ciagle mnie umawiala na wizyte prywtne to sa wizyty i nie powie nic szczególnego np iz to jest normalne wyniki podwyzszone ale nie wskazuje na zaczęcie kuracji lekami czy cos w tym stylu mam problemy z nadmiernym owłosieniem do tego problem z cera czyli wypryski mam wiecej cech męskich głos piersi jak by mi sie niewykształciły napisz prosze jak u ciebie wygladala i wygladaja wizyty

Gość Patrycja MALBORK.
koliber35 napisz mi prosze czy przyczyna zaburzen hormonalnych mogą być sińce i podkrązenia pod oczami? zrobiłam badania ale boje sie ze bedzie mnie wysyłała na inne i takmoje obawy sa takie poniewaz rok temu leczyłam sie prywatnie u lekarza wątrobowego umawiała mnie na wizyty przepisywala mi tabletki sylimarol poczym na koniec po kilku wizytach powiedziala ze próby wątrobowe sa podzyzszone bo to genetyka i na tym koniec a pieniadze poszly jak bym poszla pogadac tylko i nie uzyskac fachowej porady jak rowniez leczenia teraz sie obawiam ze sie sytuacja powtórzy bedzie tylko mówila wysylala na dosc drogie badania mialam miec usg jamy brzusznej wczoraj umawiajac sie na wizyte uslyszalam ze bedzie moze konieczne badanie dopochwowe wiec bede musiala isc do ginekologa na badanie potem znow wrucic i tak w kółko niestac mnie na takie leczenie i boje sie ze wszystko poszlo na marne w kółko

Ja jak pierwszy raz poszłam do Endokrynologa to najpierw ze mna zrobił wywiad , a później dostałam skierowanie do szpitala na Endokrynologię i tak byłam przebadana przez różnych lekarzy i miałam różne badania robione aż stwierdzili co mi jest dokładnie. Ja nie choruje na Hisurtyzm ale znam parę osób z ta przypadłościa

Patrycja moga być ale nie muszą , albo tom twoja jest taka uroda. Ja mam podobnie jak mi cos dolega to zaraz mam sińce pod oczami i to niekiedy bardzo duże i ciemne.

wiesz co do badań Hormonalnych i nawet USG jamy brzusznej czy te dopochwowe to dobre że ci robi , bo chce się zorietować czy potwierdzi sie jej diagnoza

Gość hjhj
Podbijam, bo mam podobny problem - nadmierne owłosienie, wypryski i brak piersi (tzn. wyglądają tak, jakby zatrzymały się na wczesnym etapie rozwoju - jak u dorastającej dziewczynki). Kiedyś byłam z tymi moimi włochami u ginekologa, który stwierdził, że cierpię na hirsutyzm idiopatyczny (a stwierdził to na podstawie 3 zbadanych hormonów - prolaktyny, testosteronu i DHEA - czy to nie za mało?). Hormony miałam badane niezaleznie od dnia cyklu. Czuję się jak jakaś pseudo kobieta :O okradziona z kobiecości :(

a mi sie nie wyksztalcily cechy meskie glos owlosienie genitalia meska sylwetka i inne

Gość hjhj
yyughiuh ----> Widziałam Twoje foty i uważam, że przesadzasz. W sprawie owłosienia to chyba pozostaje laser, biust zawsze można powiększyć, chociaż ja tego nie zrobię, najtrudniej poradzić sobie z cerą, która co jakiś czas wariuje :O Nie wiem, czy warto spróbowac tabletek anty (nigdy nie brałam)?

Dziewczyny musicie leczyć sie na to jak jesteście leczone przez Waszych lekarzy. Wiem że to się łatwo pisze , ale jest wiecej chorób jeszcze bardziej złosliwych które nawet nie znacie , cieszmy się tym co mamy

Gość PATRYCJA Z MALBORKA
BYLAM U ENDOKRYNOLOGA MAM PRZEROST NADNERCZY ZAMIAST TABLETEK DOSTALAM SKIEROWANIE DO SPZITALA NA CALY TYDZIEN CZY NIE IDZIE TEGO WYLECZYC DIANA ITP TABLETKAMI PROSZE O ODPOWIEDZ:(

Gość PATRYCJA Z MALBORKA.;;
prosze o pomoc