Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwietniowa przyszła MAMA

Skrócona szyjka macicy

Polecane posty

Jestem w 29 tyg ciąży. Dziś byłam u lekarza , mam skróconą szyjkę macicy... strasznie się boję. To jest moja pierwsza ciąża, tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać... lekarz mówił, że jak będę na siebie uważać to wszystko będzie ok ale mimo wszystko. Czy któraś z Pań ma za sobą podobne doświadczenia ?

Gość mamama27
ciekawy lekarz -a dał jakieś leki czy coś? kazał leżeć? czy tylko to powiedział i poszłaś do domu? przecież to niebezpieczne - wg mnie leki i leżenie

Tak dostałam też leki... w skrócie napisałam co mi powiedział, przecież nie będę opisywała całej wizyty.... Ale mimo wszystko chciała\bym dowiedzieć się jak to wyglądało u innych...

Gość mamama27
jak będziesz zażywała leki, leżała, nie martwiła się i kontrolowała u lekarza - to powinnać spokojnie donosić ciąże - najważniejsze jest szybkie reagowanie jak coś sie dzieje

w 1 ciąży ok 25 czy 28 tyg lekarka stwierdziła skróconą szyjkę - 1,5 cm długości, twarda i zamknięta. nakazała jak najwięcej się oszczedzać, leżeć ile się da. po 4 tyg szyjka nadal tej samej długości i już leżeć nie musiałam. do samego 40 tyg szyjka miała taką samą długość. urodziłam 3 dni po terminie.

Agata - dzięki;)

Gość chicas walk
ja mam całą ciąże skróconą ! ... druga ciąża drugi raz cała ciąża ... ciągle słysze .. Pani ma krótką szyjke ... leków nie biore 1 poród w 40 tyg ciąży ... wywoływany 2 czekam ... pewnie po czasie znów będzie ... nie ma zasady! z tego co wiem jak jest krótka i miękka jest niebiezpieczeństwo ale jak krótka i zakończona ''twardo'' ;) bez obaw