Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joya

Pomocy

Polecane posty

Może wiecie co to jest lub same to miałyście. Bardzo proszę o pomoc. Niedługo idę do lekarza ale jednak się martwię. Prawie trzy tygodnie temu współżyłam z chłopakiem. Biorę tabletki więc się inaczej nie zabezpieczaliśmy ale było to od razu po okresie. W tamtą środę miałam lekkie krwawienie które już tego samego dnia się nie powtórzyło. Z kolei powtarza się ono codziennie i o różnej porze z czego tylko raz i są to tylko lekkie plamienia krwią tak jakby na początku okresu. Przy tym boli mnie mocno lewy jajnik. Dzisiaj mnie mdliło ale pewnie to ze stresu. Często mam napięty brzuch lekko powiększony a z reguły mam płaski.Gdy za długo siedzę i wstanę robi mi się słabo. Co mi może dolegać?

do tego dochodzi mdłości ale sądzę że to może być zatrucie pokarmowe

Gość Strainer
Chyba ci sie okres zbliza. Nie panikuj tylko czekaj bo pewnie lada dzien dostaniesz okres.

a te krwawienia? Ja chwilami z bólu nie mogę wytrzymać. A od kiedy biorę tabletki to nie mam bolesnego aż tak okresu zresztą w ogóle nie miałam

Gość czy ja dobrze rozumiem
że przy tabletkach wyliczasz jeszcze dni płodne?

Gość trajkotenia
Które to opakowanie tabletek, w którym dniu rozpoczęły się plamienia, jakie tabletki bierzesz?

Gość taka sobie malutka
Może powinnaś zmienić sposób zabezpieczenia skoro tabletki Ci nie służą? Nie każdy może je brać. Ja nie mogę, stosuję metodę termiczną z cyclotestem i też jestem zadowolona. Możesz przecież używać prezerwatyw czy globulek

biorę je od września. A tydzień temu zaczęłam krwawić . Byłam u ginekologa i powiedziała że mam przyjść za tydzień z pełnym pęcherzem? Kilka razy powtarzała badanie i nie wiedziała co mi dolega. Nawet kasy nie wzięła za wizyte prywatną.

Gość kasinka...
sprobuj u innego lekarza... Sprobuj poszukac polecanego specjaliste z Twojej okolicy przez strone www.znanylekarz.pl sa tam opinie innych pacjentow.

poprzedni lekarz chociaż były inne dolegliwości też nic złego nie widział. Prawdopodobnie może być to od tabletek anty

Gość kasinka...
ale takie plamienia (poza krwawieniem z odstawienia) to znak, ze cos jest nie tak. Owszem, moga sie zdarzyc, jesli nie robisz przerw miedzy opakowaniami, ale na dluzsza mete moze sie okazac, ze pigulki trzeba zmienic na inne. Byc moze mocniejsze (krwawimy, gdy spada poziom hromonow we krwi). Poza tym niepokojace sa te bole brzucha... Nie lekcewaz tego. Niech Cie ktos porzadnie zdiagnozuje, a nie olewa.

Zbadała mnie bardzo dobrze jak na mojego poprzedniego lekarza. Kilka razy badał w różny sposób.

Gość o nie nie
Nie chce mi się wierzyć, że lekarz powiedział, że to nic i odesłał do domu. Ja bym szukała pomocy u innego jeśli to prawda. Moja lekarka nigdy mnie nie zlekceważyła w taki sposób :o

kazała przyjść z pełnym pęcherzem. Zrobiła mi kilka razy badania i kilka razy je powtórzyła. Sądzę że to przez tabletki

Gość o nie nie
Tak, ja też tak uważam Joya. Ale czemu w takim razie lekarka nie zaleciła zmiany tabletek albo ich odstawienia?

ogólnie mój poprzedni lekarz wyjechał na kilka dni i akurat nie miałam tabletek przez 10 dni ich nie brałam. potem zaczęłam brać i po dzisiejszych przemyśleniach sądzę że to może być od tego. Nowemu lekarzowi nie powiedziałam o tym.

Gość o nie nie
Jak to zrobiłaś sobie 10 dni przerwy między tabletkami? No to rozregulowałaś cykl. Jejku dziewczyno. To trzeba było od razu tak mówić i dla lekarza też powiedzieć.Dużo masz jeszcze pigułek do końca opakowania? Zabezpieczasz się chociaż dodatkowo teraz?

jakoś zbytnio nie odczułam tego. tylko te krwawienia i bóle a tak to nic. Zaczęłam nowe opakowanie ponieważ idąc za tydzień do lekarza miałabym okres a nie mogę mieć

Gość o nie nie
Aj nie możesz tak brać tabletek jak Ci wypadnie. Przerw nie można pod żadnym pozorem wydłużać. Bo widzisz czym to skutkuje.

Gość kasinka...
dziewczyno, Ty mozesz nawet byc w ciazy... Przerwy nie wolno wydluzac! Nie wiadomo, czy w czasie tych 10 dni zdazyla wrocic owulacja..? Koniecznie marsz do lekarza i przyznaj mu sie do tych manipulacji! Nikt z nas Ci tu nie pomoze. Tak sie nie da. Wspolzylas w czasie przerwy brania pigulek lub w pierwszych dniach kolejnego opakowania???

Gość o nie nie
Tak, niestety z dużym prawdopodobieństwem, mogło dojść do owulacji. Kasinka ma rację, dlatego oby było tak, że zabezpieczałaś się dodatkowo...

zaczęłam współżyć dopiero 11 dni od wzięcia pierwszej tabletki.

Gość o nie nie
To dobrze. Plamienia powinny minąć z nowy opakowaniem. I nie wydłużaj więcej przerwy. I tak jak pisała Kasinka, powiedz o wszystkim lekarzowi.

Gość kasinka...
no, to raczej hormony powinny juz znow dzialac. Gdy zaczynamy opakowanie innego dnia, niz pierwszy dzien miesiaczki (po dluzszej niz owe 7 dni przerwie), to zaleca sie dodatkowe zabezpieczanie przez tydzien. A Ty wspolzylas 11... Duze szanse, ze Ci sie upieklo ;) wiec pewnie "tylko" sobie cykl rozregulowalas. Organizm zglupial i stad te objawy...

Gość kasinka...
ech, autorko... Cos mi sie wydaje, ze kolezanka wyzej ma ochote na to samo co ja - przelozyc Cie przez kolano i strzelic pare mocnych klapsow ;)

cóż niewiedza i w ogóle. Ale raczej bym w ciąży nie była bo przecież robiła mi lekarka usg we wtorek i nic nie widziała ...hm

Gość kasinka...
nie jestem pewna, ale bardzo wczesnej ciazy lekarz moze nie zauwazyc ;) a Ty kolezanko ulotke dolaczona do leku przeczytaj - sa tam opisane wszelkie mozliwe "kombinacje" - co zrobic, gdy sie chce piguly odstawic, jaka przerwa i dlaczego, co zrobic gdy sie wymiotuje lub zapomni przyjac kolejnej pigulki :)