Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia123cgersgzsrgggggggggggk

Dziewczyny pomozcie moze macie pomysł na jkies szybkie łatwe ciasto?

Polecane posty

Gość kasia123cgersgzsrgggggggggggk

Prosze was ja jestem lewa w pieczeniu a bardzo potrzebuja miec jakies ciasto na srode.Moze któras pomoze? bede bardzo wdzieczna..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak masz mikrofalówkę, to możesz upiec :P najprostsze ciasto w niej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dekada.....
wpisz tępa dzido "szybkie ciasto" w google i wylezie ci z milion przepisow:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polecammmmmmmmmmmmmmmm
Rolada bezowa z wiśniami Składniki: 3 białka 120 g drobnego cukru szczypta soli 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka zmielonych migdałów Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, po 1 łyżce, dalej ubijając. Na koniec wmieszać łyżeczkę skrobi. Blachę o wymiarach 27 x 32 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na nią wyłożyć masę bezową. Piec w temperaturze 180C przez 15 minut. W międzyczasie przygotować ręczniczek lniany, który oprószyć 1 łyżką cukru pudru i 1 łyżką zmielonych migdałów. Upieczoną bezę wyłożyć na ręczniczek (odwracając ją), delikatnie zdjąć papier. Poczekać, by ostygła. Ponadto: 200 ml śmietany kremówki, schłodzonej i ubitej z 1 łyżką cukru pudru kilka łyżek dżemu wiśniowego lub 200 g całych wiśni, odpestkowanych Roladę posmarować delikatnie dżemem wiśniowym lub wyłożyć wiśnie. Na nie wyłożyć bitą śmietanę - bardziej na część środkową rolady. Zwinąć, schłodzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robię to zawsze
daję tylko krem krówkowy i bitą śmietanę z drugim kremem jest dla mnie za słodkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość słuchaj dekada
chcesz się spotkać ze mną w sądzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dekada.....
bardzo chetnie:D:D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dekada.....
co juz morde przymknelas? hhahahah:D:D:D:D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szarlotka szarlotka
3 szklanki mąki 4 żółtka margaryna 250g cukier 1 szklanka pół opakowania proszku do pieczenia 5 jabłek składniki na ciasto wymieszać-ręcznie lub w robocie, jabłka obrac i pokroić. wysmarować blachę tłuszczem i posypać mąką. ułożyć pół ciasta,jabłka i drugie pół ciasta. piec ok. 50 min. na 180stopni. podawać na ciepło z bitą śmietaną i lodami:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ja anonimowo
moze BLOK? czas przygotowania 15minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ja anonimowo
i bez pieczenia, trzeba tylko schlodzic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak dla mnie
zebra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia123cgersgzsrgggggggggggk
dziekuje wam bardzo na pewno skorzystam i powiem czy sie udało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Polecam babeczki muffinki dr oetker. 30 min roboty łącznie z pieczeniem. Wszystko napisane jest na opakowaniu. Bardzo dobre są te z konfiturą jagodową, z kawałkami czekolady i całe czekoladowe. Ewentualnie szarlotka. Przepis znajdziesz w google a masę jabłkową kupisz gotową w sklepie. Albo po najprostrzej linii oporu - cukiernia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robię to zawsze - bardzo fajne ciasto podałaś, mega szybkie i na pewno pyszne choć słodkie. Robiłam kiedyś podobne ale wszystkie masy robiłam sama więc było bardziej pracochłonne, za to przepyszne. Do kawy genialne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ten deser z torebki jest beznadziejny, mało tego, a pozatym niby miał być na 4 porcje a z tego wyszło by góra dwie, nie polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×