Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia123cgersgzsrgggggggggggk

Dziewczyny pomozcie moze macie pomysł na jkies szybkie łatwe ciasto?

Polecane posty

Prosze was ja jestem lewa w pieczeniu a bardzo potrzebuja miec jakies ciasto na srode.Moze któras pomoze? bede bardzo wdzieczna..

jak masz mikrofalówkę, to możesz upiec :P najprostsze ciasto w niej.

Gość dekada.....
wpisz tępa dzido "szybkie ciasto" w google i wylezie ci z milion przepisow:O

Gość polecammmmmmmmmmmmmmmm
Rolada bezowa z wiśniami Składniki: 3 białka 120 g drobnego cukru szczypta soli 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka zmielonych migdałów Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, po 1 łyżce, dalej ubijając. Na koniec wmieszać łyżeczkę skrobi. Blachę o wymiarach 27 x 32 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na nią wyłożyć masę bezową. Piec w temperaturze 180C przez 15 minut. W międzyczasie przygotować ręczniczek lniany, który oprószyć 1 łyżką cukru pudru i 1 łyżką zmielonych migdałów. Upieczoną bezę wyłożyć na ręczniczek (odwracając ją), delikatnie zdjąć papier. Poczekać, by ostygła. Ponadto: 200 ml śmietany kremówki, schłodzonej i ubitej z 1 łyżką cukru pudru kilka łyżek dżemu wiśniowego lub 200 g całych wiśni, odpestkowanych Roladę posmarować delikatnie dżemem wiśniowym lub wyłożyć wiśnie. Na nie wyłożyć bitą śmietanę - bardziej na część środkową rolady. Zwinąć, schłodzić.

Gość ja robię to zawsze
daję tylko krem krówkowy i bitą śmietanę z drugim kremem jest dla mnie za słodkie

Gość słuchaj dekada
chcesz się spotkać ze mną w sądzie?

Gość dekada.....
bardzo chetnie:D:D:D:D

Gość dekada.....
co juz morde przymknelas? hhahahah:D:D:D:D:D:D

Gość szarlotka szarlotka
3 szklanki mąki 4 żółtka margaryna 250g cukier 1 szklanka pół opakowania proszku do pieczenia 5 jabłek składniki na ciasto wymieszać-ręcznie lub w robocie, jabłka obrac i pokroić. wysmarować blachę tłuszczem i posypać mąką. ułożyć pół ciasta,jabłka i drugie pół ciasta. piec ok. 50 min. na 180stopni. podawać na ciepło z bitą śmietaną i lodami:)

Gość to ja anonimowo
moze BLOK? czas przygotowania 15minut

Gość to ja anonimowo
i bez pieczenia, trzeba tylko schlodzic

Gość jak dla mnie
zebra?

dziekuje wam bardzo na pewno skorzystam i powiem czy sie udało.

Polecam babeczki muffinki dr oetker. 30 min roboty łącznie z pieczeniem. Wszystko napisane jest na opakowaniu. Bardzo dobre są te z konfiturą jagodową, z kawałkami czekolady i całe czekoladowe. Ewentualnie szarlotka. Przepis znajdziesz w google a masę jabłkową kupisz gotową w sklepie. Albo po najprostrzej linii oporu - cukiernia.

ja robię to zawsze - bardzo fajne ciasto podałaś, mega szybkie i na pewno pyszne choć słodkie. Robiłam kiedyś podobne ale wszystkie masy robiłam sama więc było bardziej pracochłonne, za to przepyszne. Do kawy genialne.

ten deser z torebki jest beznadziejny, mało tego, a pozatym niby miał być na 4 porcje a z tego wyszło by góra dwie, nie polecam.