Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Turkusowy_koral

Nie umiem zmienić swojego życia:(

Polecane posty

Gość Turkusowy_koral

Od pewnego czasu pracuję nad tym, żeby zmienić swoje życie. Czuję się bardzo nieszczęśliwa - cierpię na potężną fobię społeczną, mam stany depresyjne, zaniżone poczucie własnej wartości, świadomość nieprzystosowania społecznego, mam tendencję do obwiniania. Traumatyczna młodość zaważyła na moim aktualnym spojrzeniu na świat. Jestem wystraszona, nerwowa, kontakty z innymi ludźmi rodzą we mnie dyskomfort, wstyd. Stąd pomysł na terapię grupową. Chodzę na nią, niby nieco się otworzyłam i słusznie, ale momentami mam wrażenie, że nawet to nie jest w stanie mi pomóc. Nie mam ochoty wychodzić z domu, ludzie wydają mi się surowymi sędziami, którzy czekają na to aż się potknę... W ich oczach zawsze będę nieprzystosowaną społecznie dziwaczką, więc też przekreślam wszelkie szanse na to, aby z kimkolwiek wejść w bliższe relacje. Odtrącam zanim zostanę sama odtrącona, tak to bym nazwała. Ogólnie to mam dość. Spędzając czas w domowym zaciszu, skupiona na ulubionych zajęciach, czuję, że mogę wiele. Wymyślam nowe projekty, jestem żywa i ulegam szybko różnym fascynacjom. A wśród ludzi? Dobra energia nagle znika, czuję się do niczego, wyłapuję tylko swoje braki... Coraz bardziej wątpię w to, czy kiedykolwiek coś zmienię...

Gość Turkusowy_koral
Czy ktoś z was chodził na terapię?