Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peeeempek świata

Co kupić dla niemowlaka znajomych?

Polecane posty

Gość peeeempek świata

Wydaje mi się, że w przypadku najbliższej rodziny i przyjaciół dobrymi prezentami są rzeczy praktyczne... bo oni znają podejście i gusta mamy wiedzą jakich pieluch używa, jakich kosmetyków. Domyślam się, że ubranek, zabawek i potrzebnych akcesoriów dostanie mnóstwo. Tak samo z albumami i książeczkami pamiątkowymi.. Dodam, że ja i mój chłopak jesteśmy dalszymi znajomymi tych rodziców ale mieszkamy naprzeciwko. Więc sama nie wiem na ile osobisty ten prezent może być. I co najważniejsze, w jakiej kwocie powinnam szukać podarunku?? To nie będzie pępkowe ani impreza z okazji urodzin tylko zwykła wizyta po narodzinach. Myślałam o piwku dla ojca, soczkach dla mamy i dla dziecka może kocyk... No sama już nie wiem!! Na początku myślałam żeby kupić sudokrem, chusteczki do pupci, oliwkę... Ale co jeśli dziecko będzie miało uczulenie? Albo mama będzie preferowała inne firmy?? help...

Ja kupilam za duze ciuszki "ogolne" typu spioszki i sweterki. Dziecko dostalo kupe ciuchow na 1sze miesiace Piwo dla Taty - mama tez by sie chetnie napila :( a moze cos oryginalnego, nie wiem, sesja zdjeciowa rodzinna albo cos?

Gość browary dla starego ????
chyba oszalałaś, kup coś symbolicznego dla noworodka, coś co zobaczysz jako pierwsze w sklepie dla dzieci i tyle może smoczki lub gryzak ?

Gość kosmetykow nie kupuj
kocyk to dobry pomysl do tego cos slodkiego zeby mialo slodkie zycie, a dla rodzicow sie nic nie przynosi, tym bardziej dla karmiacej mamy.

Ja bym kupiła większe ubranko takie np na 75 cm :) zawsze sie przyda bo ciuchów nigdy dość ;)

Myślę, że takie rzeczy, jak kosmetyki czy pampersy dla dzidziusia to nie najlepszy pomysł, każda mama może mieć swoje preferencje :) Wiem po sobie, jutro mam termin cesarskiego cięcia, myślę, że spokojnie możesz kupić jakiś kocyk (tego nigdy za wiele, a zawsze się przyda a to do łóżeczka, a to na spacer). Dla mamusi soczki, najlepiej bezpieczne przy karmieniu np. jabłkowy czy marchwiowy (jeśli mama karmi naturalnie), piwko dal taty ok :)

Gość apaulina
e po co piwo niech tatus sobie sam kupi bez przesady a dziecku kup jakis większy ciuszek czy sukieneczke albo zabwake edykacyjną np kostka edukacyjna lub własnei kocyk

Gość peeeempek świata
Musimy wziąść dla nich coś do picia bo jak nas zaproszą to właśnie na takie posiedzenie przy czymś więc nie możemy wparować z pustymi rękami i czekać co nam do picia podadzą. Dlatego dla ojca i dla nas piwko albo jakieś wino. Dla mamy oczywiście, że soki bez konserwantów. Takie jednodniowe. A sesja zdjęciowa odpada bo u nas bardzo cienko z kasą... W jakiej kwocie w takiej sytuacji szukać prezentu?

Gość ewrgfedsvbgqerbvr
O masakra jakie problemy:O Idziesz do pierwszego lepszego sklepu, kupujesz komplecik na 4-5 miesięczne dziecko i tyle. Ewentualnie jakieś czekoladki możesz dorzucić dla rodziców.

Gość ewrgfedsvbgqerbvr
To herbaty już wam nie podadzą?

o boziu a od kiedy to kupuje sie piwo dla ojca dziecka? beznadzieja. ja bym nic nie kupowała dla rodziców tylko coś skromnego dla noworodka, jakaś zabawkę, gryzak albo spioszki i koniec. a wy dla ojca browar, dla matki soki, a dla babci cioci i wujka też?;) nie przesadzaj. a jesli chodzi o to ze zapraszają was to przecież gospodarz zawsze czestuje herbatą czy sokiem, nie musicie niesc własnego prowiantu