Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nononstop

co zrobic gdy

Polecane posty

Gość nononstop

moja mama rozpieszcza mi dziecko? Mieszka na piętrze ja zmęzem i dzieckiem nizej. Korzystam z jej pomocy często nawet codziennie, jesli chodzi o dziecko. Ale zauwazylam dosc ciekawą rzecz: Ola ma 18 miesięcy, gdy jej się nie da tego co chce zaczyna wrzeszczec rzucac wszystkim co ma pod ręką tupac nóżkami itp. Wtedy ja podnosze głos i mówię do niej: "nie wolno CI tego" < "to jest złe, nie dam Ci tego" itp czasami zdarzy się, że lekko klapsnę ja w tyłek ale nie tak żeby ja bolało tylko taki gest, gdy ton głosu i słowa nie docierają, tłumaczenie nic nie daje. Czasami daje inna zabawkę. Ale zadko pomaga. Natomiast moja mama gdy Ola zacznie tak figlowac to jakby mogla to by jej obraz ze sciany zdjęła albo żyrandol dała, bo Ola chce i placze nie mozna pozowlic by się derwowała, jak na nią krzyknę albo coś to "co Ty robisz, ona jest mała nie rozumie, będzie wieksza to mzona jej zwracac uwagę, teraz trzeba pomalutku, spokojnie" tiu tiu tiu, tylko widze ze maly terrorysta rosnie a ja nie mogę nic zrobic bo wg niej dziecko w nerwicę wpędze :/ nie wiem moze nie mam racji, moze ona jednak robi dobrze? Proszę o komentarze.

Gość nononstop
tez tak sądze :/ tylko ze moja mams uwaza ze ma monopol absolutny na cala pawdę na temat dziecka, "bo ona starsza i juz wychowala" tak a ja głupia nic nie wiem...

dziecku trzeba pokazać że ty jesteś rodzicem a nie ono rządzi tobą. najlepiej jak zacznie wrzeszczeć to nie reaguj na te krzyki aby wiedziało że to nic nie da. poza tym powiedz matce aby jej tak beztrosko nie wychowywała bo potem sobie nie będzie umieć radzić w życiu.

Gość ciesz się że to mama
dopiero byś miała problem gdyby to teściowa się wtrącała co do cyrków młodej....nic nowego dzieci około dwóch lat lubią sprawdzać na ile moga sobie pozwolić i zaczynają teroryzować otoczenie mamie wytłumacz że to ty jesteś matką i ty ustalasz reguły wychowania dziecka

Gość ciesz się że to mama
nie wiem czemu zawsze baby się wtrącają teściowe wtrącają się najpierw do gospodarstwa, potem do dzieci.... czy żadna z nich nei kuma że każda z nich miała własny dom i własne dzieci ?

Gość nononstop
tylko jest taki problem jeszcze, ze moja matka nawet mnie czesto traktuje jak dziecko i mi rozkazuje to co mowic o wnuczce, a mojej corce :/