Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania280190@onet.pl

Uk zgubiony dowód

Polecane posty

Hej wszystkim mam mały problem zgubiłam dowód osobisty i nie wiem czy mam gdzies to zgłosic bo nie chciała bym miec pozniej nie przyjemnosci z tego powodu oczywiscie mam wazny dokument( paszport) moze ktoś pomoze

Gość hablar999
A jak to jest z dowodem w Uk,jest wystarczający?Mam na myśli podjęcie pracy i życie tam?Czy jednak lepiej wyrobić paszport?

Gość fgkjfg
paszport!!!!!!!!!!!!!!! to podstawa

Gość hablar999
Naprawdę?Nikt mnie nie przyjmie do pracy bez paszportu?Nawet mnie nie straszcie!Już mam bilet na 6 lutego kupiony,a paszport mam nieważny.

zadzwon do ambasady i oni ci powiedza. Jak zakladalas konto w banku to na dowod czy paszport? bo jak na dowod to ja bym tez poinformowala bank zeby ktos sie pod ciebie nie probowal podszyc

Gość numerowaaa
W UK nie znaja czegos takiego jak dowod i wiekszosc pracodawcow wymaga paszportu.

Gość do pracy trzeba miec
paszport

hablar, spokojnie przyjedz. Pujdziesz polskiego konsulatu i zrobisz sobie paszporcik na miejscu w uk. Bedziesz czekad do miesiaca czasu.

Gość ndndie
zgubiłam tez jakis miesac temu.. policja amdasada no i jeszcze zglosilam do biura autobusow bo prawdopodbie tam zgubilam.. do ambasady zglaszasz a oni zglaszaja to tam gdzie wyrabialas dowod i uniewaznia go..

Gość beacia.a
Do pracy wystarczy tylko dowod osobisty (wiem z mojego doswiadczenia i moich znajomych) Oni dobrze wiedza co to jest tzw. Identity Card -mimo, ze sami posiadaja tylko paszporty. Ja nawet bralam slub w UK posiadajac tylko dowod. Wiec nie masz sie o co martwic :)

dziewczyny odpowiedzcie proszę, czy w UK dowód i paszport są potrzebne cały czas? np do założenia konta w banku, do podjęcia pracy, ubezpieczenia...do czego jeszcze? Czy (przy dłuższym pobycie) trzeba wyrobić paszport brytyjski, zamiast polskich dokumentów? I czy numer NIN jest jawny? Są jakieś sposoby aby zdobyć taki numer znając jedynie dane personalne osoby? Wybaczcie elementarne pytania - dla mnie to b.ważne, nie znam tamtejszych wymogów. Dzięki 🌼