Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanaberiaBN

jak żyć z chorobą dziecka???

Polecane posty

Gość fanaberiaBN

4 mies trwalo oswojenie sie z choroba dziecka. to nasza 1 córka. miesiąc po urodzeniu wszystko się zaczęło. wizyty po wszelkich lekarzach i nadzieja ze moze to nie to. czasem nie chce takiego dziecka. ale to tylo głupie mysli. bo córka jest wspaniałą dziewczynką. czesto placze w kącie bo mi jej szkoda . ciągle sie drapie i placze bo ją swędzi wysypka. boje sie opinni innych. narazie ukrywalismy ten fakt. nie wiem jak dalej zyc

Gość gripostat CCC
ukrywacie wysypkę?

Gość a co dolega coreczce?
?

Gość fanaberiaBN
azs

Gość fanaberiaBN
chcialam jak najlepiej dla niej od poczatku. co 2 tyg chodzilam do lekarza bedac w ciazy. na azs nie ma lekarstwa. mozna natluszczac skóre ale nie ma leku. jedynie czas. 2 lata i moze zniknąc albo pozostac na zawsze. ciezko mi ztym naprawdę. mase pieniedzy poszlo na lekarz i leki ale to nic nie pomaga

Gość anty - rama
ja pitolę .... boicie sieco [owiedza znajomi ,ze córka ma azs ???

Gość gripostat CCC
nie kumam... ukrywasz przed kim? przed swiatem? czy przed nia? przeciez azs daje sie wyciszyc, a nie wiem czy wiesz,ze to tez choroba stresu, wiec moze ją relaksuj, odwracaj sytuacje a nie obserwujesz jak płacze w kącie.

Gość fanaberiaBN
nie znajomi. tesciowa robi z tego wielkią afere. wyolbrzymia jakby to bylo naprawde straszne. od poczatku mialam pecha. urodzila sie przez cc bo nie było skurczów, potem zarazili mnie gronkowcem i lezala z nią 2 tyg w szpitalu a teraz to. zazdroszcze matkom które mają zdrowe dzieci. naprawdę. cieszcie sie ze mace zdrowe potomstwo

Gość anty - rama
alt kto w końcu płacze w kącie ? matka czy córka ?

Gość fanaberiaBN
ona ma dopiero 5 miesięcy wiec nie widzi jak placze. mam taka rodzinę ze dzielą na zdrowe i chore dzieci. na lepsze i te gorsze. niestety

Gość gripostat CCC
kąp ją w krochmalu, ile ma lat? przeciez sa masci na kortyzonie, które działaja natychmiast.

Jak przeczytałam temat, to pomyślałam, że może chodzi o jakieś upośledzenie, wadę wrodzoną, ale AZS ? myślę, że to jeszcze nie tragedia i trzeba być dobrej myśli, że to minie. Pomyśl o innych rodzicach, którzy mają naprawdę BARDZO CHORE dzieci.

Gość fanaberiaBN
ja rycze bo mi jest jej zal i niew iem co robic

Gość gripostat CCC
a co to azs? trąd? co w dziecku gorszego,ze je swedzi?

Gość fanaberiaBN
nie chce ją z kortyzonem smarowac. ona jest za mala na to zeby ciagle miala na sobie ten skladnik. a jest cała w wysypce. codziennie 24h/dobe

Gość anty - rama
to ty tą swqoja rodzinę powinnas ukrywać a nie dizecko . teraz , w takich czasch kiedy jest tyle leków - to grzech i głuota tak rozaczać jakby to była choroba naprawde zagrażajaća życiu . ój syn ma łuszczycą i co z tego ? żyje jak wszyscy , leczy sie czasmi nawet cos tam smaruje - ale czy to znaczy ,ze jest gorszy labo lepszy od kogokolwiek ?

Gość fanaberiaBN
no wlasnie krtytykują ze ,,jak ona wygląda" a ,,po kim to ma"-bo nikt w rodzinie na to nei chorował

Gość anty - rama
w jaim ciemnogrodzie ty żyjesz , kobieto ....

Gość fanaberiaBN
to nie ja uwazam ze mam gorsze dziecko. doradzcie mi w takiej sprawie: tesciowa codziennie pyta sie kiedy jej to zniknie.wiec ja codziennie mówie i tlumacze jak dziecku ze ta choroba sie raz ukrywa raz ukazuje i nei bedzie tak ze z dnia na dzien bedzie zdrowa. kurcze baba nie rozumie. nei wiem ile razy mozna tłumaczyc jedno i to samo. nie mam juz sil. i nerwów. dzis nic sie nie odezwlaam jak sie zapytala.

Gość powiało kulturą
ty jestes puknięta. Moja tez to miala od urodzenia a dziesiaj jest zdrowa, trzeba z diety wyeliminowac alergeny WSZYSTKIE. i bedzie ok

Gość fanaberiaBN
jest na bebilonie pepti. w sumie to nie wiem co ją uczula

Gość Killme
Chora jesteś, mój mały miał AZS i wyglądał czasem jak mały potworek,ale teraz ma 14 miesięcy i wszystko przeszło. Wypróbowałam różne kosmetyki ale kosmetyki La-Roche Elidel i odpowiednia pielęgnacja i dieta zrobiły swoje. Dziś mały nie ma problemów ze skórą, czasem mu wyskoczy parę kropek ale to nic. Piszesz o tym AZS jak by miało pęcherzyce a nie AZS.

Gość hurrraaa i super
luszczyca jest gorsza ja mam azs i zyje jestem piekna kobieta:]

Gość fanaberiaBN
na lekarzy, leki, i kosmetyki poszlo mase pieniedzy. nie ma zadnej poprawy, zadnej

Gość Killme
a swoją drogą masz walniętą teściową!

Gość homeopatia bardzo ladnie leczy
! idz na forum homeopatia na gazecie i spytaj o adres dobrego homeopaty klasycznego w Twojej okolicy

Gość homeopatia bardzo ladnie leczy
znam dzieci,ktorym zaden lekarz nie pomogl a wlasnie leki homeopatyczne i dieta zdzialaly cuda

Gość fanaberiaBN
wiem. rece mi opadaja czasem

Gość anty - rama
cos mam wrażenie ,zę tobie najbardizej o tą forsę chodzi . kobieta w takich chorobach 5 miesiecy to nie jest zaden konkretny czas . Zanim ustalicie co dziecku pomaga mogą upłynąc latai trzeba sie na to przygotować . ale jak wt czyli jej rodizce będizecie nad nia wisieć z pretensjami że tyle forsy poszło w błoto to sienie tylko dzieciakowi nie polepszy a nawet moze ogorszyć , bo azs , podobnie jak łuszczyca moze mieć podłoze psychosomatyczne czyli stan umysłu , brak stresu , wykluczenie alergenów i podawanie leków musi być praktykowane całe lata .