Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0 0 0

Aborcja ZA czy PRZECIW?!

Polecane posty

Gość 0 0 0

Jakie jest Wasze zdanie? Ja jestem przeciwko!!!

Gość gugigu
Stanowczo za. Jestem dorosłą kobietą, matką i nie godzę się na to żeby dziecko miało być "karą za seks" a ciąża straszakiem na ludzi. Powszechnie dostępna powinna być wczesna aborcja, chemiczna, naśladująca naturalne poronienie. Wówczas mniej byłoby dylematów natury etycznej.

Gość teologia wyzwolenia
za

Gość marilyn cizia blond
Ja jestem za i przeciw.Przeciw tylko w skrajnych wypadkach np.takich kiedy zagraża życiu.

bardzo mnie dziwi takie zdanie Matki...Matka przecieko zyciu...no no...ale swiat i tak na glowie stanal...i zadne argumenty mimo tak ogromnych mozliwosci dostepu do wiedzy na ten temat nic nie daja bardzo wielu kobietom...i mezczyznom ....to zdumiewajace ...

Gość gugigu
To ja napiszę tak. Aborcja chemiczna np do 8 t.c. - na życzenie, bez podawania powodu, zabieg, w późniejszej ciąży, z obecnymi obostrzeniami.

Gość tak ten temat jest po to
żeby odciągnąć polaczkow od AKTA podatków , emerytur itp i zawsze działa jak lep na muchy .

Gość a Hitlerem to nie tak
w Rzeszy dla Niemek aborcja była zakazana, podobnie też w Rumunii Ceausescu

Gość gugigu
Mnie dziwi że ktoś się dziwi. "Przeciwko życiu"? To jak tekst odrealnionej członkini kółka różańcowego. Otrząśnij się, "bardzo szpetna babo". Przywołanie na świat nowego życia to ogromna odpowiedzialność. Trzeba ją podjąć świadomie a nie na zasadzie "jakoś to będzie" czy "Bóg dał, to Bóg wykarmi" lub co gorsza "daję dziecku 'szansę' a potem niech się ono martwi".

Gość gugigu
Dobranoc.

"kara za seks"...hehe dla wielu jest ona nagroda...lub nie...bo sa i bezdzietni... to szczescie byc miec taka perspektywe zostac ojcem i matka..to nobilituje seks...najlepiej gdy jest swiadoma dezyzja... otwarcie na zycie, na jego przyjecie jest piekne :) Moze warto spojrzec na te sprawy od calkiem innej strony. Chyba kazda kobieta...bez wzgledu na to jak trudna byla jej sytuacja kiedy sie dowiedziala ze zostanie matka ..i nia jest, nie wyobraza sobie zycia bez tego dziecka ...a ono najpierw musialo sie rozwinac zanim bylo zdolne sie urodzic...od poczatku jest to czlowiek. Jesli czlowiek ma miec w tym zyciu wartosc..trzeba go szanowac od samego jego poczatku...Zwlasza kobiety powinny to rozumiec...bo sa jakby blizej zycia...w nich ono wzrasta...

a to co napisalas gi...to juz inne zagadnienie.... odpowiedzialnosc jest konieczna... i tak trzeba ludzi wycowywac...a nie jakos sie to bedzie...jak sie "wpadnie" to przeciez jest aborcja od tego zeby problem rozwiazac.... TO JEST DOPIERO WIELKI BRAK ODPOWIEDZIALNOSCI .