Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolna ósemka

Wczoraj mialam wyrywana ósemke... Kochani powiedzcie mi..

Polecane posty

Gość dolna ósemka

Wczoraj miałam wyrywaną dolną ósemkę ponieważ była zepsuta. Korzeń miała zdrowy, ale stomatolog stwierdzil że nie ma sensu leczyć. Powiedzcie mi kochani, ile dziąsło po takim zabiegu moze sie goic?? Ktos z Was przez to przechodzil?

Gość dolna ósemka
A jak ma wyglądać dobrze gojące się dziąsło? W tej chwili dziurka po zębie jest mocno czerwona, wydaje mi sie ze jest w środku mocno brunatna krew. Ale nic mi sie nie sączy i nie boli jeśli nie dotykam językiem dziąsła.

to nie dotykaj, nie dlub i nie ruszaj ja mialam 6dolna wyrywana jak bylam dzieciakiem, moze 11lat mialam ciagle dlubalam jezorem i tylko bardziej bolalo po jakims czasie sie zagoi i nie bedzie dziury ale ile musisz czekac to nie wiem ;) ja mam wszystkie cztery osemki, na szczescie wszystko jest z nimi ok

Gość dolna ósemka
Nie dotykam i staram sie jak najmniej mówic, bo jakos dziwnie mi tak w buzi :) Mam spuchnięte dziąsło. Stomatolog mówil, ze przez kilka dni mogę miec obolala szczeke. Ale o dziwo nie boli :) Moze tylko czasem. Najgorzej ze jutro musze isc do pracy, a moja praca polega na czestym otwieraniu buzi. Nie wiem jak dam rade ;/

Ja mam już wyrwane 2 ósemki i gojenie każdej z nich trwało około 2 tyg. Przez pierwsze 2-3 dni miałam problemy z jedzeniem no i dość bolało. Poczytaj jednak o tym co robić a czego unikać po wyrwaniu ósemki na tipach http://goo.gl/oyaEQ

Gość dolna ósemka
Tak wiem, czytalam juz. Jestem palaczem, ale z paleniem poczekam do całkowitego zagojenia się dziąsła. Dzis zjadłam tylko troszkę jogurtu naturalnego. Piję tylko wodę niegazowaną. Najgorsze jest to ze jutro musze isc do roboty, a jestem kasjerką i muszę dużo gadać;/

Gość dolna ósemka
No własnie kurcze nie bardzo sie da. Jak pisałam wyżej jestem kasjerką więc praktycznie musze non stop gadac;/

Gość dolna ósemka
Chyba tak zrobie. Najgorszy bol dla mnie to to że nie moge zapalic. Ale wytrzymam, bo nie chce zadnych powiklan :)

Gość Miałam wyrwaną ósemkę tydzień
temu. Nic mnie nie bolało :) Nawet opuchlizny nie było. Ty pamiętaj o tym, by nie dłubać w tej dziurze, nie płukać niczym buzi, jeść drugą stroną buzi, robić okłady z lodu na policzek, no i tabletki - dziwne, że dentysta nic Ci nie przepisał przeciwbólowego... Możesz iść do apteki po tabletki tylko na ból zęba (a nie na wszystkie bóle świata), koszt niewielki, ok. 4 złotych chyba. Będzie dobrze, z każdym dniem będzie coraz lepiej! Ale! jeśli jutro lub pojutrze zacznie Cię mocno boleć ten Ząb, Którego Już Nie Ma, to biegiem do dentysty, bo być może zrobił się suchy zębodół.

Gość dolna ósemka
Chodzi o to ze mnie NIC nie boli :) Opuchlizny tez nie mam. Niechcący tylko dotknęlam językiem tego miejsca i zabolało mnie dziąsło. Tylko jak otwieram buzie i mowie to takie dziwne uczucie. Więc staram się mowic jak najmniej :) Ogólnie to zanim poszlam do dentysty myslalam ze umrę ze strachu, bo od czasu podstawówki mam dentofobie :) Ale nie bylo zle. 15 min i po strachu :)

Gość sffsaf
ja mialam ostatnio 7 wyrywana .wczesniej mialam 2 inne wyrywane i szybko sie goilo. minely 2 tyg a jeszcze sie nie zagoilo do konca. przez tydzien bylam ciagle na tabletkach .

Gość dolna ósemka
a jak wyglądała u Ciebie dziurka po zębie podczas gojenia?? Ja mam wrazenie ze od wczoraj moja się juz troszkę "zeszła". W srodku jest chyba zaschnieta krew koloru ciemnego. Ogolnie nie boli nic, tylko jak się dotknę językiem. I dziwne wrazenie mam jak mowie :)

Gość nie nie
ja miałam wyrywaną ósemkę i po 2 dniach, chyba znieczulenie wtedy całkowicie puściło, gardło mnie bolało nie mogłam mówić... straszny ból... weź antybiotyk jak Cię zacznie tak boleć

Gość dolna ósemka
Mnie znieczulenie puscilo juz w nocy, trochę wtedy bolalo, ale bol byl do przezycia i jakos udalo mi sie zasnąc. Rano gdy sie obudzilam nie bolalo mnie nic i do tej pory nie boli. Ktos mi moze powiedziec jak ma wygladac taka gojąca sie dziurka? Czy to normalne ze znajduje sie w niej krew chyba zaschnieta koloru ciemnego?

Gość cvzczfa
To jest skrzep (tak jak strup). Nie zniszcz go, żebyś nie miała suchego zębodołu (ból okropny). Ten skrzep to naturalny opatrunek. Nie ruszaj go i uważaj, żeby nie zepsuć go przy myciu zębów i płukaniem.

Gość dolna ósemka
A ten skrzep musi wypełniać całą dziurkę po zbębie? Bo u mnie jest jakos do połowy chyba. Dzis zjadlam troszkę jogurtu naturalnego i wypłukałam buzię wodą. Staram sie robic to delikatnie zeby wlasnie nie wypłukac tego skrzepu. Z tego co wyczytalam w internecie nie mozna myc zebow przez 24h od zabiegu to prawda?