Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyta blondynka :D

Kto niedawno robił lub robi prawo jazdy? Mam problem z łukiem.

Polecane posty

Gość pyta blondynka :D

To moj drugi egzamin. Przypomnijcie mi jak sie łuk robi. Tz jest jakiś sposób żeby kręcić kierownicą jak się słupek przejedzie.

Gość ja egzaminuje
moge dac ci pare rad na maila lub gg

Gość niewiem jakto jest
ja!!! jedziesz sobie patrzysz w prawą szybę mijasz 1 pachołek, gdy 2 pojawi ci się w prawej szybie to robisz pełny obrot kierownicą w prawo. następnie obserwujesz w lusterkach linie i jak ci sie wyprostuje samochód robisz pełny obrót kierownicą w lewo. Potem możesz nanosic delikatne poprawki żeby samochód szedł ci prosto. to tyle. a i naa łuku lepiej powolutku jechac to masz wiecej czasu na reakcje jakby ci cos nie szło:) powodzenia!:)

Gość adfrvgserghbsht
nie pełny obrót tylko PÓŁ obrot kierownicą! w momencie jak 2 słupek bedzie w połowie przedniej szyby. A jak spojrzysz do tyłu i zobaczysz ostatni słupek który jest pośrodku koperty i on będzie pośrodku tylnej szyby to prostujesz kierownice i dalej jedziesz juz prosto

Gość dawno juz zdawalam
ale ja robilam tak, cofam do tylu, w momencie gdy tyl auta zrowna sie z pierwszym mijanym slupkiem zaczynam skrecac kierownica w prawo, pozniej tylko obserwuje w lusterku, zeby byc okolo 0,5m od slupka, wtedy nie ma szans, zeby go dotknac, pozniej jak wyjade na prosta to tylko wyprostowuje i obserwuje przez tylna szybe, aby srodek tylnej wycieraczki zrownal sie ze srodkowym slupkiem w kopercie, zadne tam liczenie obrotow bo to nic nie daje:p

Gość kuku na muniu.......
drugi pachołek w tylnej szybie pół obrotu w prawo i zaraz następny pachołek w szybie drugie pół w prawo, potem na prostej lekka korekta i pamiętaj jedź bardzo wolno, tylko popuszczaj lekko sprzęgło, zero gazu 5 max 7 na godz