Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozsan

Powrót do formy po porodzie....?

Polecane posty

Witam, chciałam się was zapytać ile czasu po porodzie dochodziłyście do siebie...A konkretnie ile jeszcze czasu nosiłyście ,,ciążowy,, brzuszek.? Jestem dwie doby po porodzie, czuje się świetnie ale brzuszek jest ogromny jak w 5 miesiącu...a ja już bym chciała w miarę mały brzuszek.

Gość ticketpro
jeszcze pare dni bo macica musi sie obkurczyc

Gość hehe 9 miesięcy dorabiałaś
się brzucha, a pozbyć chciałabyś się go w dwie doby?;) nie ma tak dobrze:D a tak serio, to normalne, ze zaraz po porodzie nie będziesz mieć idealnie płaskiego brzucha ja po pierwszej ciąży do wagi "sprzed" wróciłam po 3 miesiącach przytyłam wtedy 20 kilo:O

Nie do idealnie płaskiego brzuszka nie chciałabym wrócić, ale chociaż do takiego przypominającego 2-3miesiąc ciąży a nie 5:P:P Za miesiąc mam pierwsze poważne wyjście z domu...a tu taki wielki brzusio...buuu:(

Gość mou
"Kurczenie się macicy Podczas dziewięciu miesięcy macica zmienia swoje rozmiary dość znacząco. Przed zajściem w ciążę miała długość maksymalnie 9 cm, później rozciągała się do takich rozmiarów, by mogła pomieścić Twoje dziecko. Wiązadła, które są odpowiedzialne za jej stabilizację musiały rozciągnąć się z kilku centymetrów na około 50. Dno macicy tuż po porodzie znajduje się na wysokości pępka i obniża się każdego dnia o centymetr. By macica powróciła do stanu sprzed ciąży potrzebuje czasu. To, co pomaga jej w kurczeniu się to karmienie ciąży, dlatego gdy Maluch ssie pierś możesz odczuwać skurcze w dole macicy dobry znak, kurczy się."

Gość mou
spokojnie przez miesiąc brzuch zmaleje. daj czas macicy. :) raz dwa się będzie zmniejszać.

No ....więc jestem na dobrej drodze..faktycznie przy karmieniu mam potworne skurcze...ale to i tak pikuś z mega bólem piersi..ech Macierzyństwo jest cudne...:)

Gość werdenakj
nie zawsze jest pieknie i kolorowo zresztą sama zobaczysz.

Pięknie i kolorowo na pewno nie jest...ech. No to mam za swoje...ale ta czekolada każdej nocy sama mnie namawiała żebym ją zjadła..hehehe A teraz faktycznie...potrzeba cudu.....i to wielkiego.:P

:) ach te słodycze w ciąży...:) no,brzuszek bedzie mniejszy z czasem,ale to tez musi troche potrwać.Potem możesz zacząć ćwiczyć i efekty napewno będę,mniejsze lub większe :)