Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina zzzzz

Wczoraj dowiedziałam się o ciąży zostawił mnie chłopak, dziś dostałam wymówienie

Polecane posty

Gość Karolina zzzzz

Jestem załamana, nie wiem co robić, to 5 tydzień, chłopak na wieść o ciąży mnie zostawił, chociaż mówi że musi przemyśleć sobie wszystko i to niby nie rozstanie, a chwilowa separacja, a dziś dostałam w pracy wymówienie :( redukcja etatów :(

Gość lqqqqq
nie możesz zostać zwolniona jak jesteś w ciąży

Gość bzdury bzdury bzdury
"nie możesz zostać zwolniona jak jesteś w ciąży" - oczywiście, że w piątym tygodniu można ją zwolnic. Okres ochronny dla kobiet w ciąży jest od 3 miesiąca.

Gość kanarcowaa
a ile jestescie ze sobą?

Gość Karolina zzzzz
24, on 26. W święta mi się oświadczył a na wieść o ciąży musi przemyśleć :( dla mnie to to samo jakby mnie zostawił, koniec związku. W tej pracy byłam najpierw na próbny 3 mce, a potem dostałam umowę od 1 grudnia 2010 do 30 listopada 2012. Niby mogą zwolnić jak ciąża jest wczesna tak jak u mnie

Gość Karolina zzzzz
byliśmy razem 2 lata.

Gość sorki sorki przepraszm!
ale w tym wlasnie sek bo ona nie wie ze ciezarnych nie wolno zwalniac z pracy . anie wie poniewaz ma 16 lat i zajmuje sie tylko pisaniem prowo ,Gdyby za to placili bylaby milionerka hehe!

zwolnić to nie mogą powyżej 3 miesiąca dlatego wart się do 3 nie wychylać a chłopak strzała dostał bo się nie spodziewał większość tak reaguje na ciążę jak na wyrok

Gość o ile mi wiadomo
Teraz nie mozna zwolnic ciezarnej od samego poczatku ciazy! Idz dziewczyno do gina prywatnie, wez l4 i umowe beda musieli przedluzyc Ci do dnia porodu.

Gość sorki sorki przepraszm!
a chyba lykneli ten temat brawo , powinnas dodac ze jaszcze matka umarla i dostalas eksmisje z domu ,Mocne !!!!

Gość bzdury bzdury bzdury
Trzeba było się PORZĄDNIE zabezpieczać a nie teraz biadolić.

o ile mi wiadomo Teraz nie mozna zwolnic ciezarnej od samego poczatku ciazy! - daj jakiegoś linka do ustawy . A co do wypowiedzenia to podpisałaś bo zwolnienie nie byłoby głupim pomysłem

Gość a później
dostaniesz macierzyński z ZUS-u i jakoś się przeczołgacie przez te pierwsze miesiące :) Tylko się nie zamartwiaj. Najważniejsze Twoje zdrowie. Chłopak musi się oswoić z tą myślą. Nie każdy jest gotowy na takie niespodzianki, a powinien jeśli poważnie myśli o związku i "działa" na polu seksualnym. Ciąża nie wzięła się z powietrza, prawda?

masakra, ten Twój facet to kazał skurwysyna :/

Gość enedue
"Trzeba było się PORZĄDNIE zabezpieczać a nie teraz biadolić. " trzeba bylo myslec glową a nie dupą przede wszystkim... i nie puszczac sie

Gość Karolina zzzzz
o jakim podpisie na wymówieniu mówicie bo ja nic nie podpisałam i nie dostałam na piśmie, dziś przed końcem pracy zadzwoniła kierowniczka, żeby przyszła do niej do pokoju i powiedziała że jest redukcja etatów, i niestety ale pracuję tylko do końca miesiąca razem z okresem wypowiedzenia. Ale żadnych pism nie dostałam jeszcze. O finanse się nie martwię bo mam gdzie mieszkać i rodzice pomogą ale szkoda mi tej pracy bo ją naprawdę bardzo lubiłam :( chłopak jest przekreślony, bo zawiódł mnie na całości, pierścionek zamierzam mu oddać i nie chcę go więcej widzieć. Tylko trochę za dużo zmian w życiu jak na 2 dni się zdarzyło :(

Gość o ile mi wiadomo
Nawet jak podpisala wypowiedzenie to na l4 moze isc- zus wyplaca jej kase.

Gość o ile mi wiadomo
A powiedzialas jej ze jestes w ciazy?

Gość Karolina zzzzz
nie powiedziałam o ciąży w pracy

Gość aaaaaaaaaaaaa123456789
no to to jutro idziesz do lekarza bierzesz l4 i koniecznie zaświadczenie o tym ze jestes w 5 tyg ciązy- lekarz wystawi zanosisz tej kierowniczce-bierzesz potwierdzenie ze to wszystko złozyłaś- zeby przypadkiem nie zniknęło między biurkami.... i do domu układac swoje prywatne zycie. pieniazki wpływają co miesiąc dasz rade. Masz rodziców a facet moze sie połapie co nawyczyniał i zreflektuje... czasem facecie zachowują się jak dzieci ale to nei znaczy ze nie mozna dac mu drugiej szansy. Jeśli oczywiście przemysli sprawe...

Tak czasem jest że wszystko się chrzani, a potem się układa. Przeczekaj ten trudny czas, będzie lepiej. Powodzenia WAm życzę.