Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marry kaffe

Co z piciem kawy podczas diety?

Polecane posty

Gość marry kaffe

Jak wyżej. Nurtuje mnie to pytanie, bo słyszałam różne opinie. Ja piję rozpuszczalną z 1 łyżeczki, dodaję do niej 2 pastylki słodzika i troszkę mleka 0,5%. i tak 3 razy na dzień.

Gość 76542qert
kawa tez odchudza , w szklance mleka jest ok 87 kcal więc zalezy ile dasz, slodzik w zasadzie bez kalorii

To zależy na jakiej jesteś diecie :-) Bo jeśli na warzywo-owocowej, to można kawy wcale. Jeśli po prostu jeszc mniej, zdrowiej to oczywiście, ze możesz pic kawę. Jedno małe ALE - wyrzuc słodzik!!!!!! Słodzik to trucizna, chyba jeszcze większa niż cukier! Jest wyoridukowany chemicznie. Kalorii ma mało, ale jest szkodliwy dla organizmu. Proponuje kawę słodzić miodem lub cukrem trzcinowyn nierafinowanym. Ile tych kaw dziennie pijesz? Jeśli jedną czy dwie to przecież nawet słodząc cukrem trzcinowym czy miodem aż tak wiele kalorii sobie nie dostarczasz.

Gość berezkaa
albo uzywaj fruktozy ma 20 kcal mala łyzeczka

Ja pije póki co normalnie, tak jak lubię, średnio 2-3 kawy rozpuszczalne (z jednej łyżeczki) z mlekiem (pełnym!) i slodzikiem. Trochę slodzika mnie nie zabije :P A cukier podnosi poziom insuliny we krwi i pobudza apetyt :P Natomiast tłuszcz w tej postaci apetyt "uspokaja" , a bilans kaloryczny jest ten sam. (mogłabym zrezygnować ostatecznie ze słodzika, ale z pełnego mleka do kawy /jedyna postać mleka jaka spozywam :D / nigdy!

Pewnei, ze troche słodzika Cię nie zabije, ale chodzi o to, ze tu troche słodzika, tam trochę glutaminianu (kostki rosołowe, gotowce), tam troche konserwantów itp - i tak ziarnko do ziarnka. A chyba chcemy być nie tylko szczupłe, ale i zdrowe :-) Ja piłam kawę z miodem i spienionym mlekiem i to mi zastępowało słodkie gdy miałam ochotę na deser. Tak wiec polecam :-) P.S. Także nie wyobrażam sobie kawy bez mleka, ale bez slodzenia mogę sie obyc

Gość marry kaffe
Co do mojej diety to po prostu mniej jem. Więcej nabiału, mniej "obiadków mamusi". Kawy piję 3 dziennie - jak wyżej napisałam. Dzięki za informację. Fakt słodzik jest szkodliwy, ale używam go tylko do kawy i tylko po to żeby poczuć odrobinę słodkości :)

Gość kariotka
ja pije 3 kawy ":)

Gość juz nie przesadzajcie
z tym slodzikiem. kurna ludzie pija litry coli dzienine,zra kebaby, chipsy codziennie i zyja. a ty sobie glupim sldozkiem zszkodzisz...a cukeir tez jest neizrowy. wsyzstko jest neizdrowe ,wiec sobie dodaj ten slodzi k bo kurwa i tak kiedys umrzesz i tak . i tego sldozika do konca zycia jesc wcale nie musisz.

Ja od kilku lat słodzę słodzikiem, przez ciążę 6 lat temu słodziłam i wyniki miałam super. Teraz kawy nie słodzę, bo piję zbożową z mlekiem, ale słodzę owsiankę.

Gość marry kaffe
To że umrę jest nieuniknione, ale na razie chciałabym wyglądać dobrze. :) i dobrze wiedzieć, że mogę sobie kawkować z czystym sumieniem.