Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata555

Jak bada endokrynolog????? Pomocy!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Renata555

Mam 23 lata i od jakis 4 miesiecy pojawil mi się czarny obfity meszek na policzkach i koło ucha oraz włoski na rękach i udach. Wcześniej tez mialam widoczne ale tak jak wszyscy, teraz jest bardzo widoczne. Pozatym mam krostki na twarzy i wloski na szyi i brzuchu. Obawiam się, że to przez hormony. Jak przebiega wizyta? Bo się boję i wstydzę, bo podobno bada tak jak ginekolog, a ja jestem dziewica i nigdy u ginekologa nie bylam. Wstyd mi , co robic???? Jak wyglada takie badanie????

Gość żona spod ogona
dobre:D :D

masz 23 lata i to juz najwyzsza pora zeby ktos cie zbadal. najprawdopodobniej masz hirsutyzm... glowa do gory :)

Gość rozmawia z tobą wypytuje jak
ginekolog o pierwszą miesiączkę, o przebieg następnych i wysyła na badanie krwi z okrśleniem poziomu hormonów

Gość Renata555
prosze Was o rade bo to naprawde dla mnie stres i dlaczego teraz ta choroba mnie dopadla? od czego to? czy bedzie mnie bedal ginekologicznie? bo krepuje sie isc tak bez depilacji, a tak trzeba do endokrynologa, chyba sie zabije ;(

Gość Renata555
na czym polega to usg? jak ja sie boje!!!!!!!!!!

Gość ktośtakijakja
Tylko pyta jak ginekolog ale nie bada przez pochwę xd Nie wykluczone jednak, ze będziesz musiała się zwrócić do ginekologa...

Gość Renata555
wogole krepuje sie isc do faceta lekarza. mieszkam w Toruniu, znacie dobrego endokrynologa?

Gość ewfewfewfwe
endo to nie jest gin:( przestan pierdolic:O nie bedzie ci zagladal w cipe:O moze zrobic usg tarczycy (ktora masz w szyji) albo po prostu zada kilka pytan i przepisze leki

Gość Renata555
czy trzeba sie rozebrac ze by zobaczyl owlosienie itd? to strasznie krepujace. czy trzeba miec skierowanie? jak je dostac? jestem bezradna

Gość Renata555
bo jak edno ma specjalizacje internisty albo ginekologa i od tego to zalezy ;( jestem przerazona, chyba po prodtu te wloski bede depilowac woskiem i nie pojde

no wiec dla tych co zaprzeczaja jestem po wizycie u edokrynologa-ginekologa. tak mialam usg... dopochwowe i tarczycy. czy to sie komus podoba czy nie. byc moze ciebie nie bedzie badac ginekolohgicznie... nie wiem. mnie badala choc sprawa rozbijala sie o zle normy hormonalne.

a ty renata jak chcesz miec dzieci w przyszlosci to sie zabierz za gruntowne leczenie a ni zakup maszynki do golenia :O

Gość Renata555
no tak ale to bedzie moja pierwsza wizyta i dlatego sie przejmuje, poza tym gdybym szla do ginekologa to bym zrobila depilacje, a do endokrynologa nie mozna i bedzie mi mimo wszystko glupio. czyli bada od pasa w dół? czy piersi tez? bo wlasciwie jestem plaska i pewnie to od tego

Gość ewfewfewfwe
no tak, jesli pojdziesz do edokrynologa-ginekologa to cie bedzie badal ginekologicznie , pewnie usg pochwy tez. hej,chcesz zeby ci pomogl,rozwiazal twoj problem? nie ma czego sie wstydzic, on gorsze rzeczy widzial, idz, jesli ci zalezy na powrocie do normalnego wyglada,,,chcesz sie dalej tak meczyc?

do Coralik - jeśli jest dziewicą to jak może mieć dopochwowe USG??? Co najwyżej przez powłoki brzuszne!

Gość ewfewfewfwe
piersi tez moze zbadac uwierz,on juz nie jedna owolosiona cipe widziel.. po prostu idz, bez paniki i dodawania filozofii do tego

Gość ewfewfewfwe
no to zrobi usg przez odbyt :classic_cool: albo w ogole zadne,tylko ogladnie i da recepte

następna mądra.. USG pochwy :(

Gość Renata555
podobno leczenie i wizyty sa kosztowne, czytalam o przypadkach, ze ludzie okropnie przytyli i dostali krost i tradziku po lekach hormonalnych. nie wiem dlaczego mnie to teraz spotkalo, zawsze bylo wszystko ok.

wiesz co ewfewfewfwe , ty już lepiej się nie wypowiadaj, bo co wpis to głupszy USG przez odbyt... no czegoś durniejszego nie słyszałam

Gość ewfewfewfwe
kurwa,chodzilo mi o dopochwowe, co sie czepiasz ciagle, rozmawia?:O sama gowno doradzic i uspokoisz autorke

Gość ewfewfewfwe
to byl podszyw!!:O

Gość Renata555
a moja mama udaje, ze nic nie widzi, wogole nie mam wsparcia w nikim. tez musialabym isc do dermatologa bo mam biale plamki na lydkach. bylam juz i powiedziala, ze to grzybica po basenie, ale lek nie pomogl i to nie bylo to. zawsze cos jest nie tak ze mna. a lekarze nie potrafia pomoc...

Gość Renata555
tez nie mialam nigdy pobieranej krwi i badan

Gość Renata555
czytalam ze hirsutyzmu nie mozna wyleczyc, jestem zalamana

Gość Miałam wtedy 9 lat .
Przestań pieprzyc tylko idz do lekarza, pewnie ci hormony skacza i stad ten problem, lekarza nie ma co się wstydzić. To jest wyleczalne. PEwnie da Ci tez skierowanie na bania z krwi na hormony , coz, moze przy okazji zrob podstawowa morfologie skoro nigdy nie mialas? ( :O ) Jeśli chcesz za darmo, idź do lekarza na NFZ. Skierowanie na morflogie mozesz wziac do zwyklego lekarza.. Dziwne,ze nigdy nie mialas jeszcze pobieranej krwi a masz już 23 lata............

ja też mam problem z hormonami, ale poszłam najpierw do ginekologa, kazał mi zbadac 4 hormony i teraz czekam na wyniki, nawet mnie nie zbadał...ale pozostawie to bez komentarza