Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grafika

Potrzebuje opinii!!!Jak najszybciej sie da

Polecane posty

Czesc chciałam zapytać was o zdanie:) Mianowicie chodzi mi o to ze od pol roku przyjmuje tabletki Midiana nigdy nie zdarzylo mi sie zapomniec no ale przyznam sie o regularnych porach nie przyjmuje zdarza mi sie poślizk jakies 3-4 godziny czasem. Ostatnio co wieczor zwracam i mam mdlosci poza tym mam strasznie rozpulchniona macice. Postanowiłąm zrobic test i wyszedl negatywnie .Zastanawiam sie czy jest jakas szansa zebym byla w ciazy bo mimo zrobienia testu dalej te objawy wystepuja... A jesli mialabym zajsc to na pewno pod koniec listopada albo poczatek grudnia.. Moj brzuch sie troche powiekszyl i powiem ze jest ewidentnie inny niz zwykle.Prosze o odpowiedz:)

Gość chcedzidziusia24
może te tabletki już Ci nie służą. Zajście w ciąże w czasie antykoncepcji wynosi zaledwie 2%

Gość kasinka...
pigulki powinno sie brac o stalej porze (np.wieczorem), a nie o stalej godzinie. Przesuniecie o dwie, trzy godziny nie ma zadnego wplywu na bezpieczenstwo antykoncepcji (wyjatek stanowia chyba jedynie pigulki jednoskladnikowe, tzw.minipigulki, ktore nie zatrzymuja owulacji, a jedynie zageszczaja sluz) moze Twoje pigulki zatrzymuja wode i stad wrazenie wiekszego brzucha? Powiedz o wszystkim Twemu ginekologowi, byc moze zmieni rodzaj pigulek.

Gość oooo jeżu
ja się przychylam do tego co wyżej zostało napisane. Pigułki mogą powodować nudności i resztę tych objawów. Jeśli je zwracasz to powinnaś je zmienić bo takie ich branie nie ma sensu. Co do ich skuteczności to jak połkniesz w 12 godzin to skuteczność jest zachowana z wyjątkiem właśnie tych jednoskładnikowych, bo tamte trzeba brac co do godziny. Jesli brzuch miałby ci się powiększyć od ciąży to test by ją już na pewno wykrył.