Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaramycha28z

pomysły obiadowe

Polecane posty

Gość szaramycha28z

co dzisiaj gotujecie?

u mnie dzisiaj bardzo prosto. Z wczoraj zostały mi pyzy z mięsem, będą dla dzieci i co zostanie dla męża. Dodatkowo dziś smażona cebula z dodatkiem kiełbasy. 1000 lat nie jadłam tego.

Gość rolling in the deep
ogorkowa i spagetti:)

ehh ja jak zwykle nic, ale teściowa zupę z bazylią

Marynowaną karkówkę , pieczone ziemniaki Szpinak hah choc wogole nie pasuje . I zupę ryżanke

Gość _MMORELKA_
tarte ze szpinakiem ciasto francuskie (ja kupuje) szpinak [1 op.] (mrożone liście) cebula [1 szt.] boczek wędzony [100 g] (surowy bądź gotowany) czosnek [2 ząbki] ser feta [100 g] ser mozarella [100 g] śmietana [0.5 szklanki] (18%) sól pieprz biały pieprz czarny chili (przyprawa) gałka muszkatołowa Farsz: Szpinak rozmrozić. Boczek pokroić na sporą kostkę, cebulę drobno posiekać. Wytopić boczek na patelni po czym dodać cebulę i zeszklić. Do rozmrożonego szpinaku dodać sól - w Lidlu jest szpinak mrożony ze śmietanką dość dobrze doprawiony- pieprz czarny, gałkę , chili i wycisnąć czosnek. Ciasto wyłożyć na formę do tarty dobrze pokryć też brzegi formy, nakłuć ciasto widelcem i piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 180C. W tym czasie połączyć szpinak z boczkiem, dodać do farszu pokrojoną fetę. Zrobić sos..czyli wymieszać śmietanę z 1 jajem, dodać szczyptę soli i pieprzu białego. Na podpieczoną tartę wyłożyć szpinak, zalać śmietaną i położyć plastry mozzarelli. Piec jeszcze 15 min. Miodzio, wszyscy sie zajadają.

Gość gość
ja też gołąbki mam

Gość Luśkaa379
Hmm no u mnie było tak: pierwsze danie to zupa krem z cukini. Zaczerpnelam tobdanie od siostry meza. A na drugie danie to nalesniki z serem, kapusta i pomidorem. Nie pracuje bo jestem na maciezyńskim i akurat zachcialo mi się gotować ;)