Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaramycha28z

pomysły obiadowe

Polecane posty

Gość szaramycha28z

co dzisiaj gotujecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie dzisiaj bardzo prosto. Z wczoraj zostały mi pyzy z mięsem, będą dla dzieci i co zostanie dla męża. Dodatkowo dziś smażona cebula z dodatkiem kiełbasy. 1000 lat nie jadłam tego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rolling in the deep
ogorkowa i spagetti:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ehh ja jak zwykle nic, ale teściowa zupę z bazylią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marynowaną karkówkę , pieczone ziemniaki Szpinak hah choc wogole nie pasuje . I zupę ryżanke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _MMORELKA_
tarte ze szpinakiem ciasto francuskie (ja kupuje) szpinak [1 op.] (mrożone liście) cebula [1 szt.] boczek wędzony [100 g] (surowy bądź gotowany) czosnek [2 ząbki] ser feta [100 g] ser mozarella [100 g] śmietana [0.5 szklanki] (18%) sól pieprz biały pieprz czarny chili (przyprawa) gałka muszkatołowa Farsz: Szpinak rozmrozić. Boczek pokroić na sporą kostkę, cebulę drobno posiekać. Wytopić boczek na patelni po czym dodać cebulę i zeszklić. Do rozmrożonego szpinaku dodać sól - w Lidlu jest szpinak mrożony ze śmietanką dość dobrze doprawiony- pieprz czarny, gałkę , chili i wycisnąć czosnek. Ciasto wyłożyć na formę do tarty dobrze pokryć też brzegi formy, nakłuć ciasto widelcem i piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 180C. W tym czasie połączyć szpinak z boczkiem, dodać do farszu pokrojoną fetę. Zrobić sos..czyli wymieszać śmietanę z 1 jajem, dodać szczyptę soli i pieprzu białego. Na podpieczoną tartę wyłożyć szpinak, zalać śmietaną i położyć plastry mozzarelli. Piec jeszcze 15 min. Miodzio, wszyscy sie zajadają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też gołąbki mam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Luśkaa379
Hmm no u mnie było tak: pierwsze danie to zupa krem z cukini. Zaczerpnelam tobdanie od siostry meza. A na drugie danie to nalesniki z serem, kapusta i pomidorem. Nie pracuje bo jestem na maciezyńskim i akurat zachcialo mi się gotować ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×