Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie

dziwny okres?

Polecane posty

Gość takie pytanie

Witam. Może zacznę od początku. 20.12 miałam normalnie @ jak zawsze o terminie. Od 6-10.01 kochałam się bez zabezpieczenia. W 20 dc dostałam dwudniowych skąpych plamień, następnie 25 dc znowu, ale tym razem obfitsze i 3dni. 30 dc zrobiłam test -negatywny. Tego samego dnia wieczorem wizyta u gin. Na usg dopochwowym lekarka niczego nie zauważyła, stwierdziła że jajniki już przygotowują sia do owulacji (więc te drugie krwawienie to była wcześniej niż zwykle bo już w 25 dc @) Zawsze do tej pory cykle miałam regularne 31-32 dni. Moje pytanie czy możliwe że jestem w ciąży, ale poprostu nic nie było widać bo za wcześnie. Może to pierwsze plamienie to owulacyjne a drugie już zagnieżżenie zarodka ? Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam

Gość takie pytanie
Nikt nie chce odpowiedzieć. Ja wiem że trudno ocenić. Ale napiszczie proszę co o tym sądzicie?

Gość ile jeszcze durnych pytan???
skoro ginekolog nic nei widzial to skad my mamy wiedzec????????? ludzie :O:O:O:O:O:O

Gość o nie nie
No ja bym zaufała lekarzowi, jak nic nie ma to nic nie ma. Ale skoro Ty nie wierzysz, to zrób kolejny test i się przekonaj.

Gość dla mnie jest jasne
skoro jajniki wg ginekolożki przygotowują się do owulacji to znaczy że ciąży nie ma. Progesteron jaki jest obecny przy ciąży hamuje jajniki przed tym żeby pęcherzyki nie dojrzewały czyli "nie przygotowują się do owulacji". Czasami jest progesteron tak niski że te jajniki pracują ale wtedy tez na ciążę nie ma szans bo zwyczajnie się nie utrzyma. W przypadku ciąży nic by takiego nie zauważyła w sensie tego że jest przygotowanie do owulacji i test byłby pozytywny, bo od 10 to ło cho hco minęło. Co do jakości miesiączki to ja tez tak kiedyś miałam ze 3 cykle jakieś plamienie a potem wróciło do normy. moja rada jest taka że skoro dostałaś informację że ci się szykuje do owulacji to na dniach pracujcie nad dzidziusiem tylko tez nie za często bo codzienny seks nie sprzyja prokreacji.

Gość bialamasajka
Cykl kobiety nie zawsze jest taki sam. Nie koniecznie oznacza to jakieś zaburzenia hormonalne. Może na to wpłynąć np stres czy przeziębiebienie. Nie wiem, czy starasz się o dziecko czy też nie, ale możesz zacząć obserwować swój cykl owulacyjny. Ja do tego celu używam cyclotestu. Łatwo wtedy o wychwycenie każdej anomalii czy przewidzenie kiedy pojawi się okres.

Gość takie pytanie
Dziękuję za odpowiedzi. Czasem jak się człowiek łudzi, żyje nadzieją różne dziwne pomysły czy myśli chodzą po głowie. Ale teraz już czuję że macie racje. nie ma co się nadal łudzic, sprowadziłyście mnie na ziemie