Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purk-purk

przebarwienia na twarzy a maść cynkowa

Polecane posty

Gość purk-purk

Witam, od jakiegoś czasu borykam się z nieładnymi plamami po wypryskach na cerze. Zaczęłam używać maści cynkowej - czy to mi w jakiś sposób pomoże czy nie ma w ogóle sensu bawić się w takiego typu zabiegi? A może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na tego typu niedoskonałości? Z góry dziękuję za sensowne i pomocne odpowiedzi.

Gość 7panien
Jakiś mocny piling polecam. Maść cynkowa sama w sobie nie wybieli przebarwień.

Gość purk-purk
Hmm, a może zabieg mikrodermabrazji? Słyszałam, że ponoć ściera kilka warstw naskórka(łącznie z tym z "uwięzioną" melaniną). peeling mówisz? Sama nie wiem...stosowałam gruboziarnisty i tylko bardziej podrażnił mi cerę :/ enzymatyczny też był w użyciu, ale po nim miałam wrażenie że posmarowałam twarz tylko kremem...:/

Gość 7panien
Mikrodembrazja to też piling, jak najbardziej możesz spróbować.

Gość purk-purk
Chyba tak zrobię :) A co do maści - stosować mimo to czy lepiej dać sobie spokój?

Gość fiolka173
Maść cynkowa nie jest na plamy po trądziku tylko na trądzik, bo ma dzialanie wysuszające! Kładzie się ją punktowo. A na plamy to tylko krem na blizny. Ale tylko bardzo dobry.

Gość belsebubia
maść cynkowa ma inne zastosowanie

masc cynkowa nie pomoże a tylko wysuszy skore...polecam kremy wybielające ziaja. do kupinie w aptece , dobre i niedrogie

Gość Monika

Polecam wykonanie mikrodermabrazji laserowej w Lumiere w Kielcach. Byłam tam już na 2 takich zabiegach i za każdym razem najwyższy poziom wykonywanej usługi. Bardzo miła Pani, która wykonywała mój zabieg, wytłumaczyła mi wszystko, przeprowadziła zabieg i przekazała informację jak dbać o skórę po zabiegu. Widać, że zależy im na klientach. Polecam