Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjolkiiia

opieka nad starsza osobą w polsce, iel wziąc za godz?

Polecane posty

Gość u mnie w mieście
ja na pewno nie jestem smarkulą - poza tym mam wykształcenie w tym kierunku, więc cenię swoją pracę i umiejętności. A co innego rzeczywiście posiedzieć z kimś do towarzystwa, a co innego - gdy osoba jest leżąca i trzeba się przy niej napracować!

Gość gość
Ja mam 13 zl na godzinę plus 10 zl dziennie za dojazd.ale praca nad osobami starszymi jest ciezka i wymaga odpowiedzialności i nie wyobrażam sobie niższej stawki.

Gość gość
ja mam 15 zł_ za dojazd 5 zł bo blisko

Gość Ann300
moi Drodzy 10 zł to min. poświęcony czas - i praca nad starszą osobą to ciężka robota - taka osoba korzysta z pampersów trzeba ją umyć, posprzątać to jest ogrom obowiązków, często walczyć o to aby zjadła czy wzięła lekki mam wrażenie, że niektóre osoby nie mają pojęcia na czym polega ta praca. dzieci często wolą zapłacić niż to robić bo to jest trudne

Gość gość
zycie jest takie ze czasami tak po prostu jest ale moze byc i super jak sie usmechnie rankiem :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
To bardzo ciezka praca, minimum 15,- zl/godz. Dla porownania ja zarabiam w biurze na zachodzie 17,- EUR/godz.

Gość gość
Witam Was. Miałem bliską osobę leżącą a mieszkam od niej jakieś 100km. W internecie znalazłem to: www.remedium.pila.pl stawki w zależności od zakresu obowiązków od 5zł do 25zł za godzinę. Natomiast jedno co BARRDZO przemawia na korzyść tej firmy to świetnie dobrany personel. Moja mama nazwała ją swoją drugą córką. Ja osobiście polecam bo to chyba nawet w okolicy najtańsza forma opieki.

Gość gość
Najlepsze ceny za opiekę w Warszawie są w zakładzie rehabilitacji i opieki na Bobrowieckiej 9 :)

Gość opiekun osób starszych
To co robicie,to jest jakieś nieporozumienie.Rozumiem osoba nie ma kasy i pracuje za każde pieniądze.Ale bez przesady.To już lepiej pomagać za darmo. LUDZIE SZANUJCIE SIĘ !

Gość gość
Musialabys chyba dobrze porownac swoja oferte np. z domami opieki takimi jak www.domopiekinestor.pl

Gość ramona0066
Przy okazji możesz czegoś nauczyć swoją podopieczną :) Np posługiwać się komputerem i surfować po necie :) Teraz jest tyle stron dla seniorów! http://senioralna.tv/

Gość akadasa
Wyślij zapytanie - http://www.opiekadomowa.pl/ i masz realne cenniki. Nie wiem jak można to robić za 5 zł. Przecież to wymagająca praca, ma się do czynienia z różnymi ludźmi, a musicie wykonywać nie do końca higieniczne czynności...

Gość Monika G
Tak z innej beczki zapytam czy ktoś może słyszałał o GoldCare? Zajmują się własnie osobami starszymi.

Gość IgaZ
Tak, ja słyszałam. Byłam tam nawet z wizytacją, że tak powiem, zobaczyć jak to wszystko wygląda zanim zdecyduję się powiedzieć cioci o tym miejscu. Pogadałam z personelem. Podejście mi się podoba, byli bardzo otwarci, nie mówili ciągle o pieniądzach, ale też nie byli za mili, że tak powiem. Konkretnie i rzeczowo - myślę, że mogę polecić :)

Gość IgaZ
W sumie trudno powiedzieć. Ja na przykład korzystam z usług GoldCare no i oni mają opiekę i całodobową i godzinową, dzienną więc te ceny też są wtedy no nieco różne.

Gość Ruda1596
A Jaka jest stawka za pracę w nocy ?

Gość ilona01
zatudniłam opiekuna do chorego ojca.Uzgodniłam z nim tygodniówkę 200zł.Za dużo się nie napracuje tylko podawanie śniadania,obiadu i kolacji.(opiekun nie musi przebywać cały czas).Zakupy robię sama.Moje pytanie takie czy stawka nie jest wygórowana?

Gość gość
Wszystko zależy od indywidualnego przypadku. Czy to jest całodobowa opieka czy nie. Jakie są obowiązki itp. Ja w Wrocławiu korzystam z holisticcare i jestem zadowolona. Bardzo doświadczone panie opiekunki. I z tego co porównywałam cenowo to samo co u konkurencji.

Gość Dorrria
no niestety czasem bywa cieżko z tą opieka. ja korzystam też z ich pomocy i mi bardzo pomagają. Mam czas dla siebie i rodziny a także jak ide do rodziców to jestem wypoczęta i lepiej mi się z nimi spędza czas. Także polecam takie rozwiązania!

Gość gość
czytać się normalnie nie da, ile tego spamu :( zaplac za reklame czlowieku i sie zareklamuj a nie spamujesz na forum

Gość gość
nie wiem ile bierze się za godzinę, sama szukam teraz pomocy z opiece nad moimi rodzicami. myśle nad Holistic center bo to bardzo profesjonalny zespół specjalistów którym można zaufać. i chyba taka opieka jest nie do wycenienia. a opieka osób niewykwalifikowanych nie mam pojęcia jak powinna być wyceniona

Gość Marrlla
tak tak, oni są porzadni i dobrze opiekują się osobami starszymi. ja na początku trochę obawiałam się zostawiać moją mamę ale całkiem bezpodstawnie. polecam Holisticcenter

Gość gość
Sam się opiekuję osobą starszą i mam dość....Nerwica to mało.Najlepiej opiekunka z jakiejś agencji....Bądź pielęgniarka środowiskowa.Sam nad tym myślę.Póki co znalazłem sklep geriatryczny i dużo rzeczy się dowiedziałem nowych no i nie zostawiają człowieka bez pomocy.

Gość Luczi
to obczaj sobie Holistic Care - mają fajną pomoc, sprawdzoną i profesjonalną.

Gość Natalia50
tak, firma pomaga, osoby które tam pracują są wykwalifikowane i na prawdę wiedzą jak podejść do osoby chorej. dobrze, że są takie osoby na które można liczyć bo jednak opieka nad osobą schorowaną...bo to ciężka praca jednak przy opiece

Gość margo903
Dokładnie tak. Osoby starsze wymagają nie tylko umycia czy nakarmienia, ale także zwykłego ludzkiego zainteresowania. Wiele osób decyduje się na opiekę nad osobą starszą i traktuje to tylko jak pracę, a tak się nie da. Dlatego często rodziny osób starszych decydują się na domy seniora takie jak np. Dom Seniora Anna pod Warszawą http://domseniora24.pl/ , bo tam osoby starsze mogą liczyć na kompleksową opiekę.

Gość marianna52
Z tego co wiem to coraz więcej osób decyduje się na wynajęcie profesjonalnej firmy takie jak Elderia http://www.elderia.pl/ . Jest to o tyle korzystniejsze, że osoba starsza ma zapewnione różne formy opiek i - i opiekę osobistą, i teleopiekę (poza godzinami pracy opiekuna). Także jeśli chcesz pracować w charakterze opiekunki to może w takim miejscu szukaj.