Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatki83

do mam dzieci, które przebywaja w przedszkolu

Polecane posty

Gość mama dwulatki83

dziewczyny jak ubieracie wasze dzieci, chodzi mi o dół. Czy tylko w rajstopach chodzą czy w spodniach? A może w tym i wtym? Chlpoców też w rastopach trzymacie? bo nie wiem dla mnie to dziwnie wyglada, taki chłopiec duzy w rajstopach

Moja idzie w spodniach do przedszkola, w szatni ściąga spodnie i zakłada spódniczkę. Widziałam u niej w grupie i dziewczynki i chłopców chodzących w samych rajstopach.

Ja swojego w domu ubieram w spodnie rajstopki tak by bylo mu cieplo w drodze do przedszkola i spowrotem.W przedszkolu sciagam mu rajstopy i zakladam spodnie ktore ma wplecaku wiadomo nie ocieplone by sie nie "ugotowal"

Gość ojej co za glupie pytanie
Moj syn nosi wygodny,zwykly dres do przedszkola.

poki co zakladam corce rajstopy+sukienka/spodnica a na to spodnie narciarskie. W przedszkolu spodnie zostawiamy w szafie. Jak tem wroci w okolice zera to bedzie nosic rajstopy+ zwykle spodnie, no chyba ze znowu nauczycielki poprosza o to by nosila dalej spodnie narciarskie 'tak jak inne dzieci';-/

Gość chłopcy najczęściej chodzą
w rajstopach/kalesonach i na to mają krótkie spodenki

Gość chłopcy najczęściej chodzą
wisi u nas taka kartka/ogłoszenie i tam panie prosiły o takie ubieranie - łatwiej wtedy wyjśc na dwór, bo nie trzeba zakładać rajstop i spodni, tylko zsuwa się krótkei spod i zakłada ciepłe spodnie

mój chodził w dresach ale panie prosiły by nosił rajstopy bo wtedy szybciej sie ubiera na dwór zresztą akurat mi wygodniej bo tylko spodnie narciarskie i reszta i do domu a teraz pracuje dłużej.

Moj chodzi w rajstopkach no i bluzka z krotkim rekawem. Pani wlasnie jak u innych mam prosila zeby zostawiac w rajstopkach bo latwiej i szybciej ubrac na dwor dzieci. A spodnie na to to juz by bylo za gorąco.

Gość kamila pepe4444
3 latek w rajstopach dobre dobre :) chcialabym takiego duzego chlopaca zobaczyc w rajstopach :D moj ma 4 i nigdy nie mial na sobie rajstop. w rajstopach chodzadziewczynki ale nie chlopcy na listosc boska :O

Gość Jo-------anna
kamila pepe4444 - a niby czemu? U nas w przedszkolu chodzą chłopcy w samych rajstopach, niektórzy mają na to nałożone krótkie spodenki.

Gość kamila pepe4444
o boze spodnie krótkie letnie i rajstopy :) bo padne, jak kjlaun taki chlopiec wyglada no sorryyy

Gość Jo-------anna
A to pokaz mody czy ma być wygodnie?

Gość szkotka uk
z tymi rajstopami u chlopcow to myslalm na poczatku ze zartujecie ale widze ze wszystkie tak ubieracie hehe. No nie moge sobie tego jakos wyobrazic - chlopiec z golym tylkiem tylko w rajstopach. Ale widze na zdjeciach kolezanek ze to dosc popularne. Moja najczesciej chodzi w wygodnych dresikach bo latwiej jej sie to zdejmuje jak idzie do ubikacji. Ma 2 latka

u mojej córy w przedszkolu dziewczynki zwykle chodza w rajtuzkach i spódniczkach/sukienkach a chłopcy w spodniach dresowych. nie wiem czy maja pod tymi spodniami rajtuzki czy nie ;) nie zaglądałam im

Gość kamila pepe4444
nie goły tylek , gacie przeciez ma pod spodem. No ale śmiesznie to wyglada. to juznie mozna drsów skarpetek i gaci, tak zwyczajnie, po ludzku, jak na chlopca przystalo? zostawcie rajstopy dziewczynkom :)

Gość szkotka uk
no wiem ze ma rajstopki ale dla mnie rajstopki bez spodniczki to tak jakby miec goly tylek - przeciez majteczki im przeswituja. Mnie byloby wstyd wyslac dziecko bez spodni do przedszkola

Gość kamila pepe4444
mi tez bylo by wstyd, nigdy syna w pajaca nie przebralam. nie wyobrazam sobie wogole mu zakladac rakjstopy. chlopak to ma byc chlopak w spodniach.. do przedszkola drsowych. co wy gadacie z tymi przebieraniami, spodnie narciarskie chryste panie :) po co utrudniacie sobie zycie? nie latwiej puscic dziecko od rana do wieczora poprostu w dresach ?

no ale rano przy minus 15 stu raczej dzieciaka w dresach nie zaprowadzisz tylko trzeba załozyc ocieplane spodnie nie?

Gość kamila pepe4444
a drwsy cieple nie sa?:O naprawde trzeba cudowac z rajstopami u chlopaków no co ty

:D nawet ja rajtki pod dżinsy zakłądam a dziecko w samych dresach mam puścić? :D :D

Gość kamila pepe4444
jestes kobieta wiec co w tym dzinego ze rajstopy zakladasz. ile wy maszerujciecie do tego przedszkola ze rajstopy chlopakom zakladacie, baaa potem tak lataja w nich samych po przedszkolu. jak dzidziusie 9miesieczne wygladaja. bezndziaja i jak wogole wasi synkowie daja je sobie zakladac? moj w wieku 3 lat mial juz jako takiepoczucie ze jest chlopacem a w rajstopach chodzi jego siostra.

Gość mama z prostej
mój syn, jak był mały, szybko "znielubił" rajstopy. I cóż, zakładaliśmy dwie pary spodni - cienkie dresiki pod spód (wpuszczone w skarpetki), ciepłe na wierzch. Panie nic nie mówiły :)

Gość kamila pepe4444
+no a co mialy mówic? czy ja dobrze rozumiem ze panie przedszkolanki mówia rodzicom jak maja ubierac swoje dziecko? u nmas paniie mowily by ubrac tak dziecko by bylo mu wygodnie ale za sugestie ze ma byc w rajstopach,spodniach narciarskich (haha) czy czym kolwiek innym bylabym bardzo zniesmaczona. 2 pary spodni rozumiem jak dziewczyna wuzej pisze ale nie rajstopki no blagam was :)

Nie widzę nic dziwnego w tym, że chłopiec nosi rajstopy, choć sama mam córki. To teraz powstaje jakaś dziwna moda, że u 3-4 latka to jest niemęskie. To dziecko, nie mężczyzna. Wszyscy denerwują się, jak mamy robią małe kobietki z dziewczynek a męski czterolatek już nie może w rajstopkach.

Gość kamila pepe4444
skłonna jestem przymknąc oko jak chlopiec ma te rajstopy ale pod spodniami a nie biega w samych rajstopach. przeciez to okropnie wyglada taki duzy chlpak z golym tylkiem bez spodni !

jestem nauczycielka w przedszkolu i powiem wam, że wg przepisów z dziećmi mozna wychodzić na spacery jesli temperatura nie spadła poniżej -10 st. Stąd apel wielu Pań o rajstopy dla dzieci. Wyjscie na spacer z grupą 25 dzieci nie jest łatwe, a wyobrazcie sobie co by to bylo jakby kazdemu dziecku trzeba bylo zalozyc rajstopy pod spodnie :/ to juz na spacer nie byloby czasu niestety. Chłopcy w samych rajtuzach to raczej faktycznie nie bardzo, ale na to cienkie dresy i juz nie powinno byc problemu, chyba ze przedszkola Waszych dzieci sa przegrzewane. Spotkalam sie z tym kiedys na praktykach- sala przedszkolna niczym sauna, a to naprawdę nie jest zdrowe :/

Gość kamila pepe4444
Jak przedszkolanka nawet mówi ze chlopcy w rajstopach nie bardzo to chyba nie ma cowiecej sie spierac czy cos wypada czy nie. :P