Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka240

Czy mając dziecko nie mam szans na związek?

Polecane posty

Gość inka240

Witam, jestem młodą tzw. 'samotną matką' 3-letniego syna. Przez 2 lata nie znalazłam odpowiedniego partnera, w dużej mierze dlatego że nie szukałm, ale od kilku miesięcy bardziej się staram, zeby kogoś odpowiednego znaleźć ... i nic... czy tak to już bedzie?? Proszę o udział w dyskusji i opinie - w szczególnoście mężczyzn.

Uwazam ze samotna matka ma takie same szanse na znalezienie partnera jak kobieta bezdzietna.Wszystko zalerzy od dojrzalosci mezczyzny i czy zaakceptuje dziecko. Moja kuzynka jest zywym przykladem na to,ma synka no juz nie takiego malego i w zwiazku z mezczyzna jest juz 3 lata.Pan P. zaakceptowal syna kuzynki,dogaduja sie bardzo dobrze a mial o tyle trudno bo syn byl juz na tyle duzy by wyczaic o co kaman. Dasz rade,znajdziesz kogos ale nic na sile!!!

Gość inka240
Dzięki wilkie za miłe słowa :) ...ale po tym jak czytam wypowiedzi mężczyzn na podobne tematy na forach to jestem w szoku, że wszyscy są zgodni co do tego, ze związek z kobietą z dzickiem to same kłopoty, za duża odpowiedzialność i wydatki - dlatego tak bardzo zależy mi na opini mężczyn, pozdrawiam :)

Gość el chulo
Ja bym się nie zdecydował,tak się zastanowiłem i właściwie nie dałbym nam nawet szansy abyśmy się poznali.

Gość inka240
Mocne - dzięki za SZCZEROŚĆ, o to mi właśnie chodziło.

Hej jestem facetem i mogę mieć jako tako pojęcie co oni sobie myślą..wg mnie masz duże szansę na znalezienie faceta tylko pytanie-czy szukasz pod względem urody czy charakteru?bo naogol jedno nie idzie w parze z drugim..wiesz..brzydki może być wierny odpowiedzialny opiekuńczy dojrzały ale go odrzucisz za brak urody..natomiast przystojny nie będzie chciał pokochać dziecka-bo to nie jego..i będzie mógł tylko chcieć od Ciebie dobrego seksu..a potem zostawi..czy Ty np dałabyś szansę dobremu ale brzydkiemu?odpowiedź sobie sama

Gość hahahahahhahahahahahahah
a jakie masz relacje z ojcem dziecka?

Gość inka240
Nie mam z nim ŻADNEGO kontaktu, nawet nie wiem co się z nim dzieje. Rozstaliśmy się jak syn miał 3,5 miesiąca.

Gość a ja trafiłama na brzydkich
którzy nie akceptowali mojego dziecka, a przystojny zaakceptował. Nie ma reguły. Ile masz lat?

Gość Viwiene vienna
Ja mam dziecko 6letnie. I powiem Ci że obecnie po rozstaniu z ojcem dziecka, byłam z 1 którem dziecko nie przeszkazdało. Tylko szukając ''na siłe" masz małe szanse na miłość, a duże że sie rozczarujesz.

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
a alimenty masz?

Moim zdaniem nie ma reguły. Czasem ten przeciętniak szybciej skreśli dziecko niż przystojniak. Przekonałam się, że nie warto mówić od razu o dziecku, dopiero jak stwierdzisz czy ten ktoś ci się podoba na tyle, że rozważasz bycie z nim.

ale siedzenie w domu i czekania na faceta to jeszcze mniejsze szanse. Szukać trzeba, ale akceptować samotne macierzyństwo też.

Gość mrozy,i czy nosisz
Ludzie ledwo ze swoimi dziećmi dają sobie radę,a co dopiero z cudzym,które w każdej chwili może ci wygarnąć,że nie jesteś jego rodzicem.

A mnie się wydaje że nie-brzydcy nie akceptowali tylko ty ich nie akceptowałas i nie dawałas im szansy na pokazanie ich wnętrza tylko szukalas wśród samych przystojnych i wkoncu znalazłas

Gość Viwiene vienna
Ja zawsze mówiłam o dziecku. Po co poznawać kogoś kto stwierdzi "masz dziecko, o jej a nie wygladasz" :o nie,nie lepiej mówić na poczatku.

Gość inka240
Jasne ze dała bym szanse brzydkiemu - jeśli bym go pokochała. Takich co chceli by tylko sexu już kilku spotkałam.... i nie mam zamiaru nawet wkraczać w takie relacje. Wydaje mi się że wikszości kobiet, które mają już dziecko zmieniają się priorytety i mają większą potrzebę po prostu z kimś być - nie dla sexu czy pieniędzy.

Gość Viwiene vienna
Duzi bzydki chłopczik Ale twierdzenie ze brzydki to ideał, akceptuje etc jest śmieszne. To nie prawda, dojrzałość emocjonalna nie ma z wygladem nic wspólnego.

Gość Viwiene vienna
Jest tak wiele matek które poznają kogoś i zakladają rodzine po raz kolejny, że nie wiem dlaczego Ty sie zastanawiasz czy to możliwe.

Absolutnie się zgadzam z tym co mówisz wielu brzydkich to nawet gorsze niewierne świnie ale sam jestem brzydki..i tak naprawdę nigdy nikogo nie obchodziło moje wnętrze..które jeśt pełne miłości i ciepła..raczej chodziło mi o takie traktowanie brzydkich jako gorszych..wiadomo że dojrzałość czy charakter nie ma nic wspólnego z wyglądem..piękny jeśt narażony na narcyzm brzydki-na flustracje i sadycyzm..autorko-mówisz gdybym go pokochała..ale ciężko kogoś kto nam się nie podoba wizualnie pokochać nie poznając go prawda?

Gość inka240
Mam 24 lata i tak dostaję alimenty, dodam jeszcze że jestem niezależna w większości aspektów życiowych, w szczególności finansowo, ale dużym problemem jest to, że nie mam z kim zostawiać syna, aby prowadzić 'życie towarzyskie'.

Zgadzam się z przedmówczynią. Brzydcy też bywają podli, przystojni dobrzy. Jest różnie. Oczywiście odsetek przystojnych jest mniejszy i to oni mają większy wybór wśród kobiet, rzadko decydują się na bycie z kobietą z dzieckiem. Na kobietę z dzieckiem zdecyduje się mężczyzna poważnie myślący o rodzinie, który nie jest sknerą. Ja też na początku mówiłam o dziecku i często nawet przy tym zostałam obrażana. Mojemu mężczyznie powiedziałam po miesiącu znajomości.

potem doszłam do wniosku, że jeśli mi na kimś nie zależy to po co mam mówić o dziecku. Zdarzało się, że kosza dostawałam od brzydkich. Dodam, że jestem bardzo atrakcyjną kobietą dla większości mężczyzn.

Gość Viwiene vienna
Mnie bardzo drażni taki stereotyp że samotna matka szuka skarbonki 😠 to nie prawda, w większośći taka kobieta jest odpowiedzialna, ma prace i mieszkanie, a takie brednie rozpowszechniają zazdrosne kury domowe na utrzymaniu meża.

Pytanie o wiek autorki jeśt chyba bezsensowne można domyśleć się po pseudo że ma24lata..a więc już jesteś dojrzała kobieta..mam kuzynkę w podobnym wieku tyle ze z dwójka dzieci..myślę że nie poznasz przyszłego ojca swego dziecka w pubie czy klubie-tak kolesie przychodzą by poderwać dziewczynę i ewentualnie się z nią przespać..wiesz ja np marzę o założeniu rodziny o ukochanej dziewczynie o która mogę dbać opiekować się i dziecko napewno było by cudownym prezentem-pytanie tylko czy ta dziewczyna chciałaby być ze mną bo mnie pokocha czy bo nie będzie miała innej alternatywy i zostawi mnie przy pierwszej lepszej okazji..ps to przystojnych facetów jeśt mniej niż brzydkich?a mi się wydaje że to takich nieładnych jak ja jeśt bardzo mało a ja mam pecha być w tej mniejszości..

Gość inka240
Duzi brzydki - wydaje mi się że masz problem ze swoim wyglądem i przez to że sam siebie nie akceptujesz, to właśnie Ty nie dajesz szansy innym na poznanie siebie, bo z góry zakładasz ze nikt nie będzie chciał Cię poznać takiego jakim jesteś naprawde... nie pisze tego aby cię urazić, ale po to abyś nie twierdził, że nikt nie jest w stanie pokochać 'brzydkiego'.

Gość Viwiene vienna
Ja kiedyś niepowiedziałam o tym że mam dziecko, bo w sumie nie traktowałam tego faceta jako potencjalnego partnera, i tak podczas rozmowy to wyszło,a on prawie krzyczał na mnie że jak ja mogłam z nim rozmawiać nie mówiąc mu o dziecku, że sie "zamaskowałam ':classic_cool: bo "nie wyglądam" jakbym rodziła itp :) Faceci to tępe istoty, popadają w skrajności, ja jestem sama, pracuje mam cudowne dziecko i dobrze mi z tym.

No z twoi tępymi istotami muszę zaprotestować:-)do autorki tak masz rację tyle że problem wychodzi stąd że to dla innych dziewczyn był mega problem-nieatrakcyjna buzia..stąd poniekąd pytanie do Ciebie jak Ty byś zareagowała..

Gość inka240
Popieram Viwiene vienna - sama jestem niezależna finansowo, nadal się kształcę i staram się o mieszknie. Z wieloma rzeczami stram się sobie sama radzić i uważam że jestem bardziej 'ogarnięta' w wielu kwestach niż wiele kobiety w związkach.