Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolezzanka

czy jest tu ktos kto zna się na samochodach?

Polecane posty

Gość kolezzanka

bo mam pewien problem chodzi o to ze dzis zdarzalo mi sie ze po wrzuceniu wyższego biegu samochod mial chwile zamulenia i dopiero jakby zaczynal reagowac na nacisniecie pedału gazu, tzn wrzucalam np na 2, przycisnelam gaz i trzymalam w tym samym miejscu, poczatkowo byla chwila zamulenia, tzn samochod nie ciągnął, mial niskie obroty, po chwili (ok 3 sekundy) kiedy nadal pedal gazu trzymalam w tym samym miejscu "odmuliło" go jakby, obroty wzrosły juz adekwatnie do nacisniecia pedału i czysto przyspieszyl nie chodzi mi o cos takiego jak sie za szybko zwiekszy bieg tylko moment "odmulenia" byl gwałtowny i ostro zwiekszały sie obroty auto to fiesta 1.4 z instalacja gazową i półautomatyczną skrzynią biegów

samochody na benzyna-gaz są zamulone nie mają takiego przyspieszenia no i przy takich mrozach ma prawo tak być. Przeżuć się na benzynę trochę pojeździj na niej. Albo szybko nie przeżucaj na gaz niech silnik się nagrzeje.

Gość kolezzanka
na gaz sam zmienia, ale w sumie moge go ewentualnie wylaczyc jesli to jego wina, chociaz dzialo się tez tak na raczej nagrzanym silniku (po przejechaniu powiedzmy 30 km) przymulenie czuc bylo tylko w takich momentach jak napisalam, od momentu tego powiedzmy odblokowania ciagnela juz ladnie i czysto

Gość kolezzanka
kiedys przy innym samochodzie przy mrozie mialam cos takiego ze musialam go troche rozgrzac i dopiero przelaczyc na gaz bo inaczej slabiutko ciagnal, wiec w przypadku fiesty chodzi o cos innego, tylko o co? mam nadzieje ze nie skrzynia biegów bo pewnie by drogo bylo;/ moze mi sie cos zanieszyscilo, cos zamarzlo?