Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtfrfreer

Jest wielki mróz.Dlaczego nie otworzą kościołow dla bezdomych? Mogli by tam spać

Polecane posty

Gość gtfrfreer

a nawet dostać ciepła herbate czy jakis posiłek...

Gość bunga bunga bunga
w moim i tak by zamarzli :(

taaa, to by zaraz sie holoty naschodzilo, obrazy by pokradli i tyle. Musi byc szacunek dla Pana Boga

Gość gtfrfreer
wiem,ze koscioly nie zawsze sa ogrzewane,mimo wszystko zawsze pare/nascie stopni wiecej niz na zewnatrz...!!!

Gość kurvik ducha
w kościele jest zimno,

Gość szpec od piersi
nie sądze że w kościele jest paręnaście stopni więcej :)

są noclegownie, ci którzy chcą to pójdą tam spać, a w tym roku przyjmują też nietrzeźwych z tego co mówili w tv. straż miejska chodzi i namawia ich do nocowania w nich, ale nie wszyscy chcą:O

Gość może jestem bez serca
Niech noclegownie otworzą lepiej! I niech przyjmują do nich pijanych. I niech stworzą prawo pozwalające umieścić tam bezdomnych nawet wbrew ich woli. Bo na razie w moim bloku codziennie koczuje jeden taki i załatwia swoje potrzeby fizjologiczne na klatce schodowej. Straż miejska jest bezradna, bo na siłę nie mogą go usunąć, a kary pieniężnej przecież i tak nie zapłaci. Nic tylko być bezdomnym w tym kraju.

szkoda ci tej klatki dla bezdomnego? lepiej żeby zamarzł, ale klatka była nie zasikana?

Zad pawiana Jak taki litościwy jesteś, to weź go sobie do mieszkania.

Gość -30 stopni............
w taki mróz to koce ub kurtki ocieplane takie termiczne jak da taterników w górach powinni darmo rozdawać.. Samo namawianie to nic..

Ty w te jego odchody i wymiociny nie wdeptujesz idąc rano do pracy, a ja niestety tak, bo brudzi akurat na moim piętrze. Ty jak chcesz, to możesz go nawet do swojego łóżka wziąć.

Gość 90% to alkoholicy!
ktorzy z własnej winy trafili na bruk!

jeżeli brudzi, a straż miejska nie może go usunąć, ale może policja, pogadaj ze strażą miejską, niech policja go zawiezie do noclegowni, albo do szpitala...zawsze to jakieś rozwiązanie dobre i dla ciebie i dla bezdomnego.

Gość ptasiek nastroszony
oj juz lewactwo demagogie sieje, samo kradło i okrada dalej czym sie do biedy i bezdomnosci przyczynia a demagogie uprawia anykościelną. CARITAS rocznie pomaga mnóstwu LuDZIOM. dożywia dzieci, siostry w białych habitach te od Matki Teresy z Kalkuty piękne Niewiasty myją i dokarmiają najodrażająco wyglądających "telesforów" śmierdzących denaturatem. a co lewactwo robi?

niekoniecznie alkoholicy, są też ludzie, którzy stracili pracę, następnie mieszkanie, a dopiero później zaczęli pić aby zapomnieć lub się rozgrzać:(

Gość kasa się liczy
to chyba nie ptasiek napisał :D

Gość gtfrfreer
mysle, ze w kosciolach jest na plusie. mozna by pilnowac, zeby nic nie ukradli. hmm. a moze serio oni wola zostac u ulicy mimo wolnych miejsc w noclegowniach?

Policja i straż jest bezradna, bo nie mogą go zabrać wbrew jego woli. Od tego roku podobno do noclegowni przyjmują nawet pijanych, ale co z tego jak on nie chce iść? I zgadzam się z przedmówcą, że w 90% oni sami są sobie winni. A wielu z nich nie chce się leczyć i zmienić swojego życia, bo bezdomność jest wygodna. Możesz spać i brudzić na klatce, możesz jeździć autobusem bez biletu i za nic nie odpowiadasz. Zwykły człowiek już dawno zapłaciłby mandat lub karę. Winę za to ponosi moim zdaniem zbyt duża litość wobec bezdomnych.

Gość gtfrfreer
"z kąt " :O :O

Gość -30 stopni............
piją, aby się rozgrzać dobrze robią A nie idą? Bo to taki odruch obronny w glębi serca chcą innego życia Mam nadzieję, że kacja koce kurtki taternika pójdą w ruch bo to niecodzienna sytuacja -30, -22 itp. Nie zapominajcie o starcach w domach na odludziu..bieszczady, ale nie tyko..Może drewna na opal brak..im tez trzeba pomoc, nie tyko bezdomnym. Straz miejska powinna sie tym zajac ze strony gminy, UM i caritasu.

Gość 828298w2ewew
z tego co wiem, sa noclegownie dla bezdomych, tylko gros z nich to alkoholicy i nie chce z nich korzystac bo tam jest zakaz picia... Koscioły zamyka się na noc ze względu na kradzieże- sa obrazy, itp. A bezdomni to nie jest grupa zaufania społecznego, no nie?

Gość 828298w2ewew
tez uwazam, że jak są mrozy to powinni zniesc ten zakaz przyjmowania tylko trzezwych.

Gość taka mądra jesteś to
lepiej otwórz u siebie przytułek dla bezdomnych . Myślisz,ze w kościele jest o wiele więcej stopni? No to się mylisz . A po drugie tam są cenne obrazy itp jeszcze by pokradli .

Gość Moniczkaaaaaaaaaaaa23
ja uważam ,ze w każdym mieście powinno być otwarte coś dużego ,ala dworzec gdzie każdy może przyjść . czy bezdomny czy pijany i się ogrzać. powinno to miejsce byc patrolowane przez straż czy nie dochodzi w nim do bójek itd. ale jesli do nich nie dochodzi to nikt nie powinien zostać stamtąd przegoniony