Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChybaSieOswiecam

może oklepana historia mamisynkowa... Ocencie...

Polecane posty

Gość ChybaSieOswiecam

Potrzebuje obiektywnej oceny sytuacji. Mieszkam z facetem od około roku, jego mama około 60 km od nas, w małej miescince. On zachowuje sie jak lokator, tydzien- praca, aha, czyli trzeba byc tu a weekend odrazu do swojego powiedzmy X miasteczka. Do mamy. Nawet jak sie umawialismy, ze na weekend zostajemy razem u NAS, to pod koniec tygodnia okazuje sie ze on jedzie do mamy... I mowi mi w otatniej chwili (wnioskuje ze chcial miec tydzien bez kłotni o to)... Ok, umówilismy sie ze bedzie jezdzil tam raz na 2 tygodnie (28 lat ma - dorosly facet), ale nigdy nie moze byc tak, ze pojedzie, a na nast weeken nawet nie ma tematu, tylko bez słów wiemy, że on zostaje, NIE... Zawsze namowy, żebyśmy pojechali, albo on sam... Wczoraj umowilismy sie, ze idziemy w weekend na basen i wycieczke do lasu, ale wieczorem zadzwonila mamusia, o czyms tam gadali i nagle po jakims jej pytaniu uslyszalam "jeszcze nie wiem..." i juz wiedzialam ze pojedzie, ale sie nie odzywalam. Dzis rano o 6 sie o to strasznie poklocilismy... Dodam, ze tydzien temu speclajnie wazial wolne w piatek i byl tam trzy dni , zeby przygotowac mamie drewno na opal na 2 tygodnie i ogarnac inne rzeczy zeby (jak tlumaczyl) ZA TYDZIEN (czyli ten weekend) NIE MUSIEC JUZ JECHAC... jego matka: pracuje, ma sie dobrze, mąż w usa, ma 53 lata

Gość ChybaSieOswiecam
Nie nie olewam, ale mieszkam 150 km od nich wiec raz na dwa tygodnie jestem u nich i uwazam, ze jak sie ma swoje zycie z kims z kim ma sie zalozyc niedlugo rodzine to trzeba sie przyzwyczaic, ze ze wszytskim nie bedzie sie juz latalo do mamy. Dodam jeszcze ze u niego to wogole jest jakis kult rodzicow, jego matka 1 albo 2 dziennie lata na cmentarz na grob rodzicow, a w domu stoja dwa ich zdjecia i swieczka... Jej malzenstwo prawie rozpadło sie przez to ze zamiast byc z mezem ciagle przebywala u swoich rodzicow. chyba mu to wpoiła...

Gość ChybaSieOswiecam
Niestety, nie wyprowadzę sie do takiej miescinki, a poza tym to jak Twoim zdaniem wygląda ta sytuacja, jakbys go scharakteryzował ?

Gość alek syn alka
Ja uważam, że to ciota

Gość lulaaaaa
Jego charakterystyka jest prosta, bedzie latał do mamuni całe życie Ona pewnie tez mu niezle pranie mozgo robi :D

Gość Wróżkazebuszka
Nic sie juz nie zmieni

Gość Lidka..28
Mam dokłądnie tak samo jak Twój facet. Ok 50 km od rodziców, minimum raz na 2 tygodnie musze być. Ale mi to ujdzie, bo jestem dziewczyną, prawda? :O A on, skoro facet, to już nie ma prawa? :O Czy proponowałaś mu żeby np. zostawał krócej, np. tylko 1 dzien?

Gość Lidka..28
to już nie może *

Gość ChybaSieOswiecam
Tak, proponowałam, ale on twierdzi ze sie nie oplaca jechac na jeden dzien. a co do tematu Twoich wizyt w domu to pewnie tez nie odciełaś pępowinki:D

Gość ChybaSieOswiecam
Joke:) Chodzi mi po prostu o to ze jestem z domu w ktory rodzice to rodzice, a nie male dzieci prowadzace jakies gierki z dziecmi i stosujace szantaze emocjonalne byle dzieciak przyjechal...

Gość Lidka..28
i co z tego? Nie widzę w tym nic dziwnego. Rodziców ma się jednych. Tylko w przeciwieństwie do Ciebie - mój narzeczony jeździ ze mną ZAWSZE, jeszcze nigdy nie byłam tam sama odkąd mieszkamy razem, bardzo chętnie i to on mnie wozi, bo ja nie mam prawka. Uwielbia moich rodziców. Musisz chyba mieć nieciekawy kontakt z własnymi rodzicami. Smutne.

Gość ChybaSieOswiecam
Mam swietny kontakt z rodzicsmi, ale ona maja swoje zycie, raz na dwa trzy tygodnie sie widujemy, ale oni sami wyjazdzaja na weekendy, sa na emeryturze i dobrze im razem na tych wycieczkach:) Fajnie, że Ty tak masz:) Swietna merytorycznie wypowiedz, w temacie:) pozdrawiam

Gość ChybaSieOswiecam
A poza tym dzieki za opinie, tak czy siak, zbieram do worka obiektywne uwagi i z nich coś sklece:)

wczoraj widziałam ten program Młynarskiej i Wellman, rozmowy, cy cos tam, było kilka kobiet zwiazanych w maminsynkami, i wszystkie łacznie z prowadzącymi doradzały jednej z nich, tej najgłupszej i najbardziej zaślepionej, zeby ewakuowała się z tego ziazku jak najszybciej. mimo iż trwa juz pięć lat, laska wciaż wierzyła, że po slubie wszystko się cudownie odmieni i jej luby przestanie byc tym rzeczonym maminsynkiem :)

Gość ChybaSieOswiecam
kurde, u mnie to juz ponad 4 lata, ale dopiero od roku tak to odczuwam... Wiem, w glebi duszy ze musze sie ewakuowac i zrobie to tylko czekam na cholera wie co

Gość marcoo
nic nie zrobisz. mamisynek pozostanie mamisynkiem. tyle że kobiety zwykle myślą że się zmieni(bo dizecko, bo ślub, co cos tam) i tak mijają lata...