Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słodkaa20

Chłopak nie chcę się zabezpieczać!!

Polecane posty

Gość słodkaa20

Spotykam się od niedawna z chłopakiem i jest naprawdę cudownie ;) Ale mam jeden problem...on nie chcę stosować gumek,więc za każdym razem gdy między nami ma dojść do czegoś,ja zawsze mu odmawiam.Nie jestem gotowa by mu uwierzyć na tyle i zgodzić się bez. On powtarza,że będzie uważał,że on myśli i nic się nie stanie,żebym mu zaufała,ale dla mnie to nie jest jedynie kwestia myślenia.Dużo słyszałam i czytałam o zabezpieczaniu się,więc boję się zgodzić na taki stosunek..jesteśmy za młodzi na dzieci :) Starałam się mu to wyjaśniać,ale on wykręca się swoimi argumentami i prosi mnie,żebym mu zaufała...Jak mam go przekonać? A może powinnam raz spróbować?

Gość słodkaa20
Cudownie w sensie ogólnym, jest słodki,romantyczny nie chodzi tylko o sprawy w łóżku :) ale wiadomo jak związek to związek,nie chcę mu ciągle odmawiać

Gość mariner
I masz racje ze mu nie ufasz! takie gadanie ! ble ble ! a potem radz sobie sama! Poczytaj sobie o zenskich srodkach antykoncepcyjnych w necie .Sa takie ze on naweton nie wie ze stosujesz.Od pigulek az po kapturki na szyjke macicy. Popytaj sie ginekologa czy moglby ci zalozyc spirale domaciczna to tez jest wyjscie.

Ale w czym masz mu zaufac,bo nie rozumiem? Ze jak wpadniesz to bedzie placil alimenty? Czy mowil moze, ze jest bezplodny? Bo jesli mial na mysli stosunek przerywany, to NIE JEST ZADNA METODA ANTYKONCEPCYJNA i jest bardzo duze prawdopodobienstwo wpadki. Uswiadom go o tym, jesli nie uwazal na biologii. A pozniej - Wasza wola. Ale nie zgadzalabym sie na to bez potwierdzenia na pismie, ze gwarantuje Ci, ze nie zajdziesz w ciaze, ale w razie w padki zobowiazuje sie na utrzymanie Ciebie i dziecka od 18 roku zycia dziecka w dobrych warunkach bytowych :P

Gość słodkaa20
hehe noo ja właśnie mam bardzo duże obawy co do tego i nawet jego przekonania o tym,że będzie uważał,że on wie co robi mi nie dają pewności. Po prostu nie chcę tego bez zabezpieczeń,a on jak widać nie chcę z :) powiedział mi,że z poprzednią dziewczyną też nie stosował i nic się nie stało...ale no cóż ja jestem inna. Tylko nie wiem co zrobić,jak mu to przetłumaczyć.Myślałam nad tabletkami,ale z drugiej strony to nie chcę się faszerować lekami,a czytałam że tabletki mają duży wpływ na organizm i jeśli można to lepiej ich za wcześnie nie stosować.

Jeśli mu na Tobie zależy, to zgodzi się na gumę. Twój problem polega na tym, że swoją postawą dajesz mu nadzieję, że w końcu dasz się przekonać. Tym sposobem jego też irytujesz, bo on liczy, że w końcu mu się uda, ale w miarę jak to się odwleka, robi się coraz bardziej sfrustrowany. Musisz być stanowcza i bezpośrednia. Po twojemu, albo wcale. Jak zrozumie, że może nigdy się z Tobą nie przespać, to spotulnieje.

Zabierz go do seksuologa zeby go oswiecil na temat stosunku przerywanego ;-)

Gość Siemak
twoja sprawa ja bym tak i tak jakos sie zabiespieczyl na twoim miejscu

Gość hahaha jak to dzieci
:)

Gość jaropelka
Ciaza to ciaza ale choroby przenoszone droga plciowa tez sa:O tego bym sie bardziej bala w tym wypadku, co to za koles ze z nowa partnerka chce bez zabezpieczen, ile on mial juz kobiet? uwazaj zebys ponzije nie plakala ze cos zalapalas🖐️

Gość ma pracę? stać o na alimenty?
🖐️

Gość fuffufuu
i co jest w nim niby w nim takiego cudownego? jesteś naiwna jak 12-latka. nie chce mu się stosować gumek dla własnej wygody, ma głęboko w dupie to czego ty chcesz i twoje bezpieczeństwo. egoista i gówniarz w dodatku kretyn bez wyobraźni. a ponieważ taki ma zwyczaj, że wszystkim swoim partnerkom jęczał o seks bez gumy, to przygotuj się na to, że juz z pierwszym stosunkiem ofiaruje ci hpv albo jakies inne gówno. generalnie dupek jest do spuszczenia w kanał. moja droga, to nie jakieś czułe słówka i różne romantyczne deklaracje bez pokrycia świadczą o wartości chłopaka i jego stosunku do ciebie tylko własnie czyny i takie codzienne sprawy.

zgadzam się z poprzedniczkami... Wy pewnie jestescie bardzo młodzi a on niewiele mysli o ewentualnej wpadce tylko o wlasnej wygodzie a prawda jest taka, że to pozniej Ty odpowiadasz za wpadkę i niestety musisz byc madrzejsza i myslec o antykoncepcji. Poczekaj i nie dawaj mu sie zmanipulować! bo moze sie okazac ze po kilku dniach jego jęczenia zostawi Cie ale przynajmniej bedziesz miala satysfakcje ze nie dalas mu sie wykorzystac i to jescze w tak bezmyslny sposób

Gość cyber cyber cyber
dobrze mowisz

Gość słodkaa20
Nie sądzę żeby był aż takim dupkiem i w ogóle...jakiś czas temu zerwałam z chłopakiem i bardzo mi pomógł przez to przejść,zależy mi na nim i on mi mówi to samo,ale dużo się nauczyłam aby być ostrożną. Dlatego też nie chcę się zgodzić na takie coś,bo wiem jakie mogą być tego konsekwencje,wolę żeby stracił kilka zł na zabezpieczenia niż poźniej płacić o wiele większą cenę...ale przynajmniej póki co szanuje moją decyzję i nie wkurza się szczególnie o to gdy mu odmawiam.Tylko jak mam dać mu do zrozumienia,że innej opcji nie ma? Może go postraszyć,że jeśli się nie zgodzi to nic z tego nam nie wyjdzie,jeśli naprawde chce ze mną być to chyba z takiego powodu by się nie rozstał.

poprostu mu powiedz bez szantażu, że takie coś jest dla Ciebie niedopuszczalne, no jesli ma troche oleju w glowie to nie bedzie Cie namawialdo tego, tylko przyjmie Twoje warunki, ale wiesz miej go na oku bo czesto mlodzi daza do sesku za wszelka cene... i to ze Tobie pomogl to moglo byc celowe zebyś mu sie oddała na jego warunkach. niestety ale mlodzi nie za wiele mysla mózgiem, po ile macie lat?

Kup jakąś książkę o antykoncepcji tylko dobrą i paczkę gumek i mu wręcz mówiąc ze to nie gryzie... Może się wstydzi kupić? Inna sprawa że jak nie chcesz wpadki to same gumki to mało... Jak nie jesteś gotowa na zapłacenie "o wiele większej ceny" to nie powinnaś się decydować na sex. Musisz się liczyć z tym ze zajdziesz w ciąże pomimo gumek. A jak mu nie przemówisz do rozsądku to pogoń go. Bo co będzie jak będziecie mieli dwójkę a on dalej nie będzie chciał się zabezpieczać? Bez przerwy przez powiedzmy 20 lat tabletek nie będziesz brała. Kolejna sprawa to jak chce bez to niech ci wyniki badan przyniesie :)

moze chory na lateks.... Nie polecam tabletek

Gość słodkaa20
Też nie jestem za tabletkami :) ale czemu nie polecasz?

napiszę dużymi tu nie chodzi o ciążę, bo mogą być tabletki, ale co z CHOROBAMI WENERYCZNYMI???? proszę nie mów że możesz być na 100% pewna, zwłaszcza jeśli twój słodki książę preferuje bez gumki.