Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaa synkow

Czy ktoś chce pogadać normalnie a nie tylko o tej Madzi?

Polecane posty

Gość mamaa synkow

Sensacja dzisiaj jak cholera, aż głowa boli. Może ktoś pogada o czymś innym? Wszyscy wałkują jedno. Wiadomości też ciągle o jednym. A przez to obleśne zdjęcie offermy ze zwłokami nie zjadłam nic od rana :o Ludzie...

Gość albo madzia albo szymborska
dlaczego nie wspomnieli jaka z niej komunistka i byla i ze wspolwinna byla skazaniu ksiezy za komuny?

Gość mama corci
dokladnie... ja mam ochote pogadac:D w jakiem wieku masz dzieciaczki?

Gość albo madzia albo szymborska
moje ma niedlugo roczek

Gość mamaa synkow
Mam dwóch chłopców w wieku 2,5 roku :)

Gość mama corci
mamaa synkow - o kurde to blizniaki tak?? no to pieknie ci sie trafilo:D i jak dajesz sobie rade?

Gość mamaa synkow
Jest ok :) Teraz już są samodzielni, więc jest łatwiej. A Wy macie dzieci w jakim wieku?

Gość mama corci
moja cora ma 1.9 :D niedlugo 2 latka:D w jakim wieku urodzilas chlopcow?

Gość mamaa synkow
W wieku 24 lat i przed 30stką chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale trochę się boję.

Gość mama corci
ja urodzilam w wieku 20. noo wyobrazam sobie ze sie boisz jednak trojka to trojka:D no i na nowo wszytskie obowiazki:D pieluchy itp;p

Gość mama corci
jestes teraz na jakim s wychowawczym czy w ogole nie pracujesz?

Gość calineczkacelina
ja mam 4 mies córeczkę ale jest chora bo ma azs:( i cierpi

Gość mamaa synkow
Tak, na wychowawczym. Jeden z moich synów też miał AZS, potem uaktywniła się mocna alergia. Parę razy byliśmy na pogotowiu z atakiem pokrzywki. Jakie objawy ma Twoja córcia? Mogę Ci polecić dobrą maść. Nie jest sterydowa. Tyle się nalatałam po lekarzach, że wszystko mam przetestowane.

Gość calineczkacelina
kurcze my juz od lekarza do lekarza. masci cała szafka. juz neiw iem czym ją smarowac bo nci nie daje poprawy objawy hmm raz sa raz nie ale ogólem , ma szosrtą sucha skóre. na glowie czerwona z ciemieniuchą. policzki krostki tez czerwone i na szyji jakby polrzywka. mam zdjecia moge Ci wyslac

Gość Mamalesia
Ja też chętnie porozmawiam o czymś innym niż najnowsze newsy,bo mnie to już męczy... ja mam synka 1.5 roku,który chyba planuje zostać morsem... znowu mnie wyciągnął na spacer... oczywiście powrót do domu był trudny,bo syn bardzo ładnie prosił,żeby jeszcze spacerować... a mi tyłek prawie odmarzł :) czy Wasze dzieci też tak rwą się na dwór nawet w taką pogodę?

Gość calineczkacelina
co uzywalismy: EMolium, Olatu, a derma exomega z owsem, dexeryl , masci robione, oliwka salicylowa 1%, afloderm, masci z hydrokortyzonem, alantam bambino . balneum hermal do kąpania, krochlam, KMNO4

Gość mamaa synkow
Wyobrażam sobie, mój syn miał identycznie. U nas sprawdziła się maść Protopic, przepisał mi ją lekarz, u którego się leczymy. Pod Protopic smaruję Lipobase, jako taki "podkład". I jest ok. A po zrobieniu testów z krwi wykluczyłam alergeny i jest rewelacja, syn miał skórę jak papier ścierny a teraz jest ok (chociaż po mandarynkach znowu ma całą brodę suchą)

Gość calineczkacelina
obecnie jest na Nuramigenie. pediatra zmienil z Bebilonu Pepti bo moze tNUtramigen da poprawę. po Hydrokortyzonie ma troszke bladsza skóre ale to tylko przez ok 2 godzinki potem znów mi sie serce kroi. ona sie drapie bo ja to swędzi. uzywa Fenitil w kropalch ale poprawy nie widze.

Gość mama corci
Mamalesia- ja tez wychodzilam normalnie na dwor jak sa takie mrozy.od 2 dni jakos nie chce mi sie ruszyc tylka;p ale chodzilismy;d

Gość calineczkacelina
ale wyrósł z azs??

Gość mamaa synkow
calineczka Oj tak, moje chłopaki też ciągną na dwór, niestraszny im mróz, żeby ściągnąć ich do domu muszę stosować sztuczki :D

Gość calineczkacelina
w sumie nie wiem od czego ona to ma.przeciez jak przesla z piersi na mlekozastępcze to powinno byc lepiej. tez mam skierowanie na IGE specyficzne na bialko mleka i jajka a le przeciez ona nie je tych rzeczy bo ma 4 mies wiec jakmaja te testy wyjsc?? a kiedy syn mial testy i jakie?czy one sa refundowane?

Gość calineczkacelina
piszcie CELA

Gość Mamalesia
Calineczka a to napewno azs,a nie skaza białkowa? moja siostra ma azs i to dość silne... obecnie stosuje parfanec, kiedyś dostawała elidel,ale był za słaby, potem protopic, a teraz z niemiec przywozi sobie parfanec. oczywiście bierze też gro innych leków antyhistaminowych, nosi tylko białe rzeczy ze 100% bawełny, pierze w płatkach mydlanych-kupuje szare mydło i ściera na tarce,ale niestety i tak ma już początki astmy :(

Gość mamaa synkow
Wyrósł z azs ale jest alergikiem, uczulony na kakao i jaja kurze. Do 15 m-ca życia miałam z nim jazdy, bo ciągle miał problemy ze skórą, takie jak opisujesz. I pomógł Protopic 0,03%. Naprawdę super maść. Ograniczyłam też wszelkie emolienty, jeśli kąpiel to tylko w jednym rodzaju. Alergolog wytłumaczył mi, że co za dużo to niezdrowo i faktycznie. W tej chwili kąpię go w normalnym Johnsonie, przestrzegam diety (wg wyników testów alergicznych) i odpukać - jest ok. I co najwązniejsze, nic nie daję! Ani Clemastyny, Zyrtecu, Hydrokortyzonu - nic! A bywały dni, że dostawał to wszystko i drapał się niemiłosiernie, nie mógł spać, nic. Na szczęście trafiłam na mądrego lekarza i dzięki niemu żyjemy z alergią normalnie.

Gość calineczkacelina
do MAMALESIA' no nie strasz mnie bo wierze ze jej to minie do 2 lat

Gość calineczkacelina
u nas do 1 miesiąca zycia bylo ok. po chrzcinach sie zaczeło:( a kiedy mial syn tetsy?

Gość Mamalesia
testy są refundowane jak skierowanie wyda alergolog. u tak małych dzieci robi się z krwi,ale do 3 roku życia to i tak trochę błądzenie po omacku.

Gość calineczkacelina
a czym smarowalas jak mial suchą skóre? lub czerwoną??? bo ja juz glupieje. cala szafka a ja nie wiem co stosowac

Gość mamaa synkow
Robiłam mu, jak skończył 2 latka. Robiłam prywatnie, dwa panele wziewny i pokarmowy, płaciłam za to 360 zł. Skórnych nie chciałam mu robić i nie chciałam też iść z nim na oddział do szpitala (tam by zrobili tylko igE), dlatego robiłam prywatnie. U nas też do 4 m-ca były problemy skórne, chociaż był na samym mleku. W zasadzie zaczęło się od powrotu do domu (miałam synków 2 m-ce w szpitalu, są wcześniakami)