Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apolinka

dolarek

Polecane posty

Nie wiem jak dalej,ale narazie się potwierdzają moje przypuszczenia, że wystarczy byle bździoch ( gadka na g8, że europa dobrze walczy :D ) i euro do dolara zyskuje. Ciekawe jak będzie dalej,ale uważam, że na dłuższa metę nie ma opcji żeby się poniżej 1,3 utrzymało. Jak nie teraz to za miesiąc, ale wróci nad kreskę.

Nie za wczesnie na ocene wlasnych spostrzezen? Jak zwykle raptus!!!! :)Cos zaczyna brzydko pachniec. Gieldy we Francji i Niemczech notuja kolejne wyjscia ponad 1% a EUR/USD spada ponizej 0.5% hmmm... WIG20 przez wiekszosc dnia ponad 0% a na USD/PLN wzrost o 1.12% (w czasie pisania)... COs pierdolnie i to porzadnie. Kandytat nr 1. EUR/USD do poziomu 1.2650, gieldy F i N do poziomow -0,5% - wig20 pomijam w ocenie bo co by sie nie dzialo to traci... Dzis do godz 17:00 bedzie ciekawie :)

Rządy państw strefy euro powinny bardziej poczuwać się do wzajemnej odpowiedzialności za długi - Lagarde

Masz rację że się pospieszyłem z wnioskami, choć się nie zmieniają. Od wczoraj taras sobie robie i tylko rano zerknąłem na notowania. Tak czy siak to jak zwał tak zwał gremium wielkich graczy nie pozwoli na kursy jakoś bardzo wychylone od normy. Tylko czekać na interwencje werbalne lub nawet bardziej wyczuwalne...

Bardzo delikatnie ujety moj post o naglej zmianie. Walnelo i to 3 razy mocniej... Jezeli dzisiaj wieczorem inwestorow nie uspokoja pojedyncze wypowiedzi ze szczytow to dolar poleci na 3.55 i wtedy BGK/NBP lub inne instytucje europejskie zacznal mocniej ingerowac... Ale mnie - mam nadzieje juz na rynku nie bedzie... Dzis, okolice godz 20:00 moze 22:30 przy zamknieciu USA bedzie obraz jasniejszy co do jutra. Tomek - zamknales pozycje na EURUSD? Zbychu - trzymasz funciory? Pola- zyjesz? hahahahahaha Waldek stracil internet ;) Albo ochote i cierpliwosc do nas... :)

Łukasz mona powiedzieć, że zamknąłem. Parę stówek sprzeniewierzyłem, ale przynajmniej to nie były moje ;) Do dalszej gry ustawie się jak się euro rozleci lub zintegruje, narazie dla mnie za nerwowo jest.

Kurde, nerwowo to jest chyba zawsze... Nie ma dnia, decyzji, reakcji itd mniej lub bardziej nerwowo, rynek reaguje na wszystko i caly czas... No nic, czekam na jutrzejszy dzien. Rodzinke wlasnie odebralem z lotniska i juz sa w domku... Yo

Wiesz miałem na myśli duże skoki jednorazowe, jak źle obliczysz to szybko można utopić ( lub zarobić jak się trafi ). Niby wszyscy marudzili, że dolar się wybije, ale nie sądziłem że aż tak wysoko i szybko teraz. Stąd moja rezerwa. Powiedz łukasz na aliorze da się lewar ustawiać ręcznie?

W tej chwili dzialam na demie, w poniedzialek wyslalem dolary ale jeszcze nie doszly (nie zaksiegowaly sie) wiec o Aliorze w realu malo moge Ci powiedziec. Podejrzewam, ze gdybys porozmawial to zapewne by Ci zmniejszyli bo zwiekszyc raczej nie. Jezeli chodzi o zmniejszanie lewara to moze zagrac za mniej albo stawiac skuteczniejsze SL. SL maja to do siebie, ze w momencie ponadprzecietnego SL wsrod wielu Market Makerow i platform innego typu zdazaja sie niespodzianki fundowane przez samych MM/platform lub bankow, jezeli mowa o ECNach i wiszacych zleceniach wystawionych po odpowiedniej cenie... Co skutkuje w zamykanie pozycji i przejmowanie depozytow...

W tej chwili dzialam na demie, w poniedzialek wyslalem dolary ale jeszcze nie doszly (nie zaksiegowaly sie) wiec o Aliorze w realu malo moge Ci powiedziec. Podejrzewam, ze gdybys porozmawial to zapewne by Ci zmniejszyli bo zwiekszyc raczej nie. Jezeli chodzi o zmniejszanie lewara to moze zagrac za mniej albo stawiac skuteczniejsze SL. SL maja to do siebie, ze w momencie ponadprzecietnego SL wsrod wielu Market Makerow i platform innego typu zdazaja sie niespodzianki fundowane przez samych MM/platform lub bankow, jezeli mowa o ECNach i wiszacych zleceniach wystawionych po odpowiedniej cenie... Co skutkuje w zamykanie pozycji i przejmowanie depozytow...

wiesz mam na mysli raczej płynne sterowanie lewarem przy zakładaniu konkretnego zlecenia, przeze mnie. Mogę postawić pozycję za mniej, ale i tak jak nie ustawie stopa to mi wyczyści konto, a takie błędy chodzą po ludziach ( teraz mi plusa wyzerowało właśnie w ten sposób - wystarczyło parę dni się zgapić ).

Kurcze, nie wiem Tomek, musialbys zadzwonic na linie i poprostu zapytac... Do mnie dolary doszly, jade z pierwsza tranzakcja, na razie na 0,1 lota dla sprawdzenia techniki w live... Bede dawal cynki o postepach i saldzie w ramach zakladania zlecen aby porownac strategie...

Siema... Standard 1:100 i gram minilotami. Wczoraj na debiucie +$89 ;) Dzisiaj ciag dalszy... Oczywiscie dam znac na koniec dnia

+$105.01 dzisiaj mimo tak maloruchliwego rynku...

Witam!!!!!!!!!!!!! Próbuję sprezedać po ok. 5.50 nie siedzę na necie bo mam robotę z tym sklepem a i ostatnie urodziny w rodzinie, dziś wróciłem do domu a tu ciasto / kołacz/ z zaproszeniem na wesele ale nie wiem do kogo musze się domyślić lub dzwonić po rodzinie i znajomych i udawać wariata / może się to wreszcie skończy i troszkę odetchnę. Pozdrowionka w interesach , ja czekam na 5,50 i 5.60

Co? 1:100 toż to samobójstwo :D Jak kasy na takim lewarze nie topisz to jesteś miszcz :) Swoimi pieniędzmi na taki lewar bym się nie pisał w życiu. Na plusie był 1:20 i to dla mnie za dużo( potrzebuję tak 5-10, inaczej w przypadku wachnięcia w złą stronę można wtopić nawet jak po chwili się wyprostuje kurs.. )

Tomek... 1:20 - inwestycja w 100 000 waluty bazowej oznacza wklad 5000 waluty. Zysk w wysokosci 100 waluty bazowej (0,1%) oznacza zaangazowanie ww 5000 1:100 - inwestycja 100 000 waluty bazowej oznacza wklad 1000 waluty. Zysk w wysokosci 100 waluty bazowej (0,1%) oznacza zaangazowanie 1000 Jezeli inwestycja inwestycja idzie w zla strone, zamykasz ja na odpowiednim mozliwym do zaakceptowania straty poziomie... Przyklad z zeszlego tygodnia doskonale pokazuje, ze pozycja long na EUR/USD powinna byc zamknieta przy przekroczeniu poziomu 1.2970 (w Twoim przypadku) Z tego co pamietam liczyles na powrot do 1.30... Lewar jest zalezny rowniez od strategii jaka stosujesz... W mojej strategii lewar absolutnie nie ma znacznie, to samo byloby w przypadku 1:20 czy 1:500. 1:100 stosuje tylko dlatego, ze Alior, ktorego platforma i charakter ECN (lub zblizony) pasuje mi najbardziej. Jezeli bedzie szansa podniesienia lewara w Aliorze, na bank skorzystam...

hmm, ja to widze tak,ze z lewarem 1:100 to ruch o pare pipsow moze ci podwoic wklad, lub go zlikwidować. Im większy lewar tym szybciej zyskujesz/tracisz czyż nie? Myślałem że ty jesteś gracz długookresowy po prostu. Pożyjem uwidiem jak to mówią, życzę Ci jak najlepiej :)

Tak, zgadza sie, masz racje, wiekszy lewar, szybszy zysk/strata! Chcialbym, zebys zwrocil uwage na to, co pisalem rozniez wczesniej: lewar nie ma w mojej strategii znaczenia, i ze im wiekszy tym w sumie lepiej...

Siema... Dzisiaj spokoj, zadnego dobrego momentu na wejscie... Mowia, nie ma wejscia, nie graj na sile i chyba dobrze mowia... Lepiej przeczekac niz na sile sie pchac... Do napisania jutro :)

Witam ŁUKASZKU ! a ja obstawiłem 5.45-5,70 i troszkę zarobiłem mam nadzieję ze jutro będzie podobnie

Yo... Dzisiaj +$106.81 i jedno rolovanie w tej chwili na +$36 ale spread za wysoki, czekam na odkupienie pozycji do rana. Jest noc, szturchniec wiekszych nie powinno byc... Dam znac rano... Gratuluje Zbychu, ja jeszcze trzymam dolce, czekam na 3.52-3.54 - na ank jutro bo girldy beda sie cofac. WIG20 +1.7 to nie wrozy ciagu wzrostow. Zobaczymy rano. Bede o 8:00, teraz meczyk i lulu YO

Masz zdrowie łUKASZKU - ja o 1.00 śpię i nie w głowie mi meczyki chyba że z żonką, bo rano dzieciaki do szkoły a ja do tej roboty co pisałem, teraz właśnie wstałem i piję kawkę więc trochę mogę popisać i poczytać Miłego dzionka a .. pozdrów Martę od nas no i rób te badania bo moja wróżka / żona/ musi je zdjagnozować .

Bry bry... Ja juz wstalem :) - hahaha, z zona to rozgrywam finaly!!! :) hahahaha... Wczoraj wieczorem skosilem z kumplem caly ogrod plus krzewy i inne badziewka, styralem sie jak bak przy tym... To nie jest moj kawalek chleba ale prz\ynajmniej teraz jakos wyglada... Badanka mam porobione i dzisiaj wysle swoje i Taty, Marta robila troche pozniej i ma je na kompie ale slabej (bardzo slabej) jakosci... Wczoraj pisala do bratowej, zeby jeszcze raz je zeskanowala. Dzis popoludniu Ci wysle... Milej pracy choc pewnie juz polazles i milego dzionka Bogusi :) Yo!

Rollek odkupiony na +$46... Czekam na dzisiejsze sygnaly...

Czesc dolarow poszla po 3.52, zgodnie z planem (k.3.29), czesc EUR tez poszla po 4.38 (k.4.31), reszta czeka na dalszy ciag wydarzen. Poczekam do po Euro a w tym czasie bede nimi inwestowal... No chyba ze wyskoczy szybciej 3.60-3.65 :) i 4.50... Pozyjem zobaczym...

Witam Bogusia odpisze jak się obrobi , z $$ fajnie trafiłeś - gratulacje , nie przemęczaj się choć z tego co mówiła Bogusia pożyjesz jeszcze długo i silny jesteś jak K....ń więc pracuj a wyjdzie Ci to na zdrowie , Martusi odpuść w nocy, jak spać nie możesz to licz papierki wiesz które. Pozdrowionka.

Dzisiaj +106.06 i rollek na -$199.77 wiec czekam do rana :) ZBYCHU! Dzieki ogromniaste!!!!!!! Bede czekal...

Witam Wszystkich!!!! Słabo się odzywacie a Pola chyba wyjechała na wakacje może napiszesz gdzie byłaś ??????????? Ja już niedługo będę wypoczywał czekam jak na zbawienie bo roboty mam dużo i trzeba oddychnąć. Na razie brak pogody ale mam nadzieje że się odmieni- Pozdrowienia i odzywajcie się troszkę. Pa.