Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medialna hiena cmentarna

Rutkowski klamie jak z nut

Polecane posty

jezeli wp.pl podaje prawde Rutkowski przekazal mediom rewelacje zanim jeszcze raczyl poinformowac policje Nie bardzo rozumiem on jest jakas instytucja nadrzedna policji czy jak? POza tym powidzial, ze "Po pierwszej rozmowie z Katarzyną wiedziałem, że to ona jest winna, ale nie mogłem o tym powiedzieć. " hmm.? to jak wyjsni wczesniejsze oburzenie, ze media spekuluja, ze matka moze byc zamieszana i twierdzil, ze nie podejrzewa rodzicow , bo sa normalnie "poznali sie w Kosciele" . I czy to jest ok, ze z ukrycia sfilmowal matke jak sie przyznaje i teraz ten filmik jest na youtube??

Gość tutoriał
Bo powiedział miernoto, że zdobywał ich zaufanie i podchodził do nich delikatnie, żeby chcieli mu się zwierzyć z tego, co zrobili miernoto :o

tutorial ktorej czesci mojego postu nie zajarzyles? :D

Gość to mnie rozwaliło !!
Smród zwlok ? hahaha kurna smród czuł to już kałamał http://tnij.org/o9bo

Katowicka prokuratura oskarżyła też Rutkowskiego o to, że w 2005 r. w Bytomiu wydał swoim pracownikom polecenie zatrzymania trzech osób. Pracownicy Rutkowskiego zatrzymali wtedy dwóch przestępców i - omyłkowo - towarzyszącą jednemu z nich osobę, wciągnęli ich do samochodu i zawieźli na policję. Śledczy uznali tę akcję za bezprawną. (PAP) macie swojego profesjonaliste :D

Gość smród zwłok na -25 C
buhahahahahahahahha

Gość jsowiijuyt
poza tym psy albo lisy rozszarpałyby worek, kurtkę i byłyby jakieś ślady, kurtka jest madzi , lisy jej zdjęły ? Ironizuję ale to się kupy nie trzyma

smrod zwlok -25 :D :D

Gość Władysław 1948
niejaki rutkowski już dawno powinien byc poddany badaniom psychiatrycznym

Gość Adamo...
Rutkowski to jest firma (mniejsza o to jaka) i jej zadaniem jest pozyskiwać klientów a nie dbać o procedury, poszanowanie prawa czy troszczyć się o to, czy starczy na akt oskarżenia. Będzie używał wszelkich metod by odnieść spektakularny sukces i zarobić. I trudno mieć pretensje, tak działa każda firma. Rolą policji jest stać na straży poszanowania prawa za pieniądze budżetowe. Machina biurokratyczna jest tak rozbudowana, że za mniejsze dupodajstwo nikt ich nie rozlicza a większe załatwia się głównie w kontekście politycznym. A już szczególnie w Polsce gdzie policja musi się wykazać władzom :) i na siłę nabija statystyki. Dlatego takich sytuacji będzie o wiele więcej bo i tak źle i tak niedobrze.

Gość Władysław 1948
w takim razie z tego, co piszesz wynika, że policja powinna teraz zamknąć tego świra :)

Gość jestem kobieta woda ogniem
rutkowski zrobil wszystko za ta szmatlawa policje i teraz chca z niego zrobic idiote bo to wstyd i hanba dla policji i prokuratury!!!

Podniecajcie się tym, że został zatrzymany przez policję, bo cośtam kiedyś tam uznała za bezprawne. Rutkowski jest niewygodny, bo pokazuje dno jakie osiągnęła Policja. Oczywiście jest lanserem ale robi to na własny rachunek, firmując to swoim nazwiskiem i swoją osobą. Różnica jest taka, że przy okazji widać efekty tego lansu, czego zazdroszczą mu wszyscy naokoło. Policyjni lanserzy w postaci różnego rodzaju gąsek i sokołów zdobywają w wyniku swego lansu jedynie szlify na pagonach, a efektów ich pracy jak nie było tak nie ma i nie robią tego pod swoim szyldem, tylko pod szyldem Policji. Rutkowski zarabia sam na siebie a na tych policyjnych gogusiów wszyscy musimy płacić. I taka jest różnica pomiędzy matrixem i realem. Co jest czym - wszyscy widzą. Rutkowskim się nie zachwycam i mnie na ogół denerwuje ale prawda jest taka, że śledztwo policyjne ciągnęłoby się bez niego dobrych parę tygodni (w najlepszym wypadku). Pomijam kwestię popieprzonych Polaków, którzy zawsze znajdą sobie obiekt na wyładowanie swoich frustracji 🖐️))))

Gość to nie są argumenty
🖐️

"Podniecajcie się tym, że został zatrzymany przez policję, bo cośtam kiedyś tam uznała za bezprawne. Rutkowski jest niewygodny, bo pokazuje dno jakie osiągnęła Policja." ty kobieto jednego nie rozumiesz - policja dziala zgodnie z procedurami, ktore sa maja podloze prawne i z jakiegos powodu istnieja Rutkowski to kwoboj, ktory podpial sie pod rodzicow, bo po porazce jaka pozkazal w sprawie Olewnika mial glod na slawe i pokazanie sie. Czas moze pokazac, ze zrobil wiecej zlego niz dobrego. To, ze matka mu cos powiedziala nie ma zadnego znaczenia prawnego, teraz podobno zaciela sie w sobie i nic ne mowi. A Rutkowski to kryminalista , ktory juz siedzial za przkrety i mial sprawe w Antrpii za nieleglane zatrzymanie mezczyzny. Ta Hiena to parodia czlowieka.

* w Antwerpii

niestety Rutkowski robi wrazenie na nieuswiadomionym motlochu, tak jak kiedys Lepper robil ale jak to mowia - bohaterowie sa odzwierciedleniem ludu

Na jakim ty świecie żyjesz odnośnie tych procedur policji?? :D:D:D Procedurą też było to, że z Katowic do Sosnowca jechali 2h do miejsca poszukiwań zwłok? :D:D:D Kobieto, litości :D Parodią są też pewnie dziesiątki oswobodzonych Polaków z meksykańskich i kubańskich więzień, uwolnione z absurdalnych fińskich i norweskich rodzin zastępczych polskich dzieci i setki ujętych przestępców i kryminalistów. Szkoda pary, ani ja ciebie, ani ty mnie nie przekonasz do swoich racji. Idź na Fakty po Faktach, zdaje się, że się zaczynają. Miłego wieczoru 🖐️

psychiczna zegnam :D 🖐️ a jak bedziesz miala chwilke czasu radzialabym poczytac troche o Rutkowskim i jak dziala i za co siedzial 🖐️ jakby sami tacy ludzie jak on siedzieli w policji to mielibysmy jedna mafie, jedno wielkie COWBOYLAND 🖐️

oo ile mi lapek wyszlo :classic_cool:

no i jak ludziska nadal uwazacie, ze Rutkowski odwalil dobra robote? :D ja mam nadzeje, ze go pociagna do konsekwencji za partolenie sprawy i klamstwo w sprawie ciala dziecka

http://wiadomosci.wp.pl/title,Matka-Magdy-jest-ofiara-Rutkowskiego-On-ja-pozarl,wid,14225458,wiadomosc.html

Według kulturoznawcy, niedobrze się stało, że Rutkowski włączył się do sprawy. Jak tłumaczył, służby państwowe potrafią zachować dyskrecję, tymczasem "Rutkowski ma potrzebę lansu". - Ta kobieta jest ofiarą jego żądzy rozgłosu. On ją po prostu medialnie pożarł w imię swojej reklamy - powiedział dr Wasilewski Krytycznie o Rutkowskim wypowiadała się także policja. Zdaniem rzecznika prasowego Komendanta Głównego Policji Mariusza Sokołowskiego, działania detektywa "utrudniły niektóre czynności prowadzone przez policję"- Matka Magdy jest ofiarą żądzy rozgłosu Krzysztofa Rutkowskiego. Zdaniem rzecznika prasowego Komendanta Głównego Policji Mariusza Sokołowskiego, działania detektywa Krzysztofa Rutkowskiego "utrudniły niektóre czynności prowadzone przez policję". - Dla ludzi ta sprawa jest jak serial, który wymaga prostych schematów. Łatwo więc przerzucają matkę z roli ofiary do roli bestii - tłumaczył dr Wasilewski. Jego zdaniem, pojawienie się Rutkowskiego w całej sprawie bardziej pomogło detektywowi, niż rodzinie dziecka.

Gość lord stront;
medialna Tak samo to widzę i ten dr świetnie go określił. Pozwolę sobie wkleić (bo mi się w głowie przewróciło :classic_cool:) tutaj mój post z innego topicu. Tak, ja te jego osiągnięcia kiedyś śledziłem. Nie zaprzeczam, że jakąś skuteczność to on ma, ale to są raczej sprawy, gdzie trzeba po prostu działać poza granicami kraju, gdzie polskie prawo i policja nie sięgają. On wówczas, do w sumie prostych spraw, wysyła ludzi, oni to załatwiają i już. Tam gdzie trzeba mozolnie pracować, bez natychmiastowego sukcesu, to on się gubi. Albo trafi albo nie trafi. Ale bez względu na wynik, stara się ukazać go jako swój wielki sukces. Nawet jeśli założymy, że jego zasługą jest "zeznanie" matki, to po jaką cholerę je publikował? Czy nikomu do głowy nie przychodzi, że on musi mieć umowę z TVNem (nie wiem, nie śledziłem na tyle, by stwierdzić, czy TVN miał pierwszeństwo, ale chyba tak), na publikację takich materiałów? On na tym zarabia i to z pewnością ciężkie pieniądze i co dla niego ważniejsze, znów staje się popularny, więc w perspektywie zarobi jeszcze większą kasę na takich czy innych głupich programach, dla spragnionych sensacji, gdzie będzie ganiał z gnatem i krótkofalówką. Pozer i manipulant, przyznaję dość zdolny Policja, prokuratura nie są święte, nie są bez wad i mają swoje ograniczenia, ale oczywiste było, że w końcu matkę przycisną, tylko muszą to prawnie, proceduralnie ustawić, przygotować. Wbijcie sobie w te swoje histeryczne łby, że to "zeznanie" matki wobec Rutkowskiego w świetle braku zwłok dziecka we wskazanym miejscu, jest procesowo nic nie warte. Dobry adwokat, mógł to w momencie podważyć, wskazując, że matka, była pod presją nastawionego na medialny sukces Rutkowskiego. Do rozmowy, która jak podkreśliła policja, nie miała charakteru przesłuchania (mam na myśli wskazanie miejsca pozostawienia zwłok pod gruzem) i tak by doszło. Efekt byłby taki sam, bo metody byłyby identyczne. Ona po prostu nie wytrzymałaby i powiedziała prawdę. Rutkowski, co mogę przyznać, nacisnął, ale nie na tyle, żeby coś na podstawie jej słów wykazać. Myślę, że on się tym bardziej spieszył, bo doskonale wiedział, że za chwilę policja ją zatrzyma na 48 godzin, więc on aby potwierdzić swoją niezwykle ważną rolę, musiał od niej coś wyciągnąć i trafił kulą w płot. Ileż tu było opowieści, że on nie podawałby, że znalazł dziecko, że ono tam jest, gdyby nie był pewny. A jednak nie był pewny, tylko strzelił, a może się uda i się nie udało. Oczywiście, świadomość, że matka albo jest wprost winna, albo wie wszystko, miał bo ślepy nie jest, tak jak mieliście ją wy i ja i prokuratura i policja. Reszta to kwestia metody. Zwróćcie uwagę, że jej relacja u Rutkowskiego jest formalnie gówno warta, pomimo, że sobie ją oglądaliście do woli. Matka się pod tym nie podpisała, to nie miało charakteru formalnego przesłuchania, mogło być jedynie dowodem w sprawie, niekoniecznie wiarygodnym i co najważniejsze wizja lokalna nie potwierdziła jej słów, bo zwłok nie było. Słowem d**a!

w koncu jakas sensowna wypowiedz na kafe :D zaskoczylo mnie twoje wnikliwe myslenie, mysle ze masz duzo racji w tym co piszesz tylko szkoda, ze spoleczenstwo nie sklada sie z tak swiadomych ludzi jak ty, szokuje mnie ze mozna nim az tak latwo zamanipulowac! szokuje mnie, ze tylu ludzi postrzega go jako bohatera, ktory odwalil dobra robote

Gość dziś w tv był
krótki wywiad z jakimś licencjonowanym detektywem i mówił, że oni nie działają po to, żeby było o nich głośno. Dziwił się temu co robił Rutkowski. A Rutkowski jakby był w porządku to przekazałby te nagrania Policji i tyle. Ale on musiał dać je telewizji, a potem półtoragodzinną konferencję odjebać. No ale trzeba mu przyznać, że na konferencji Poker Face zachował i nie było widać spod okularów jak mu się oczy śmieją.

Gość spowiednik Pana Boga
Zastanawia mnie tylko dlaczego P. Rutkowskiemu pozwala sie na łamanie prawa i zajmowanie sie sprawą, której rozwiązanie z uwagi na oburzenie społeczene, stało się kwestią priorytetową dla władz. Obawiam się, ze Rutkowski tylko pozornie jest skonfliktowany z policją a jego udział w tej sprawie wynika stąd, że zbytnie zaangażowanie policji mogloby sprowokować podejrzenia, że cała ta zamieszanie ma odwrócić uwagę od poczynań rządu. A tak jest cacy. Nieustraszony i "niezależny" detektyw robi medialny szum stosując metody "śledcze", które są nie do przyjęcia z punktu widzenia prawa (nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji) i jakaś część niezadowolenia i społecznego zostaje "odpowiednio" ukierunkowana. Ponadto wiadomości na ten temat zajmują większość medialnego czasu co daję chwilę wytchnienia tym ,którzy tego potrzebują...itd itp. Kolejna teoria spiskowa, z których każdy się śmieję a najbardziej Ci, którzy Nas w balona robią.

Dodatkowo w piekny sposób prezentuje sie skuteczność i słuszność"tajnych obserwacji" i "inwigilacji w internecie"... To kurwa straszne i ochydne gówno jest i gwarantuje wam, że nikt nigdy nie dowie się całej prawdy o tej "sprawie"

Najnowsze wieści: Rutkowski nie zostanie ukarany odebraniem licencji za przekraczanie swoich uprawnień bo już mu ją odebrano wcześniej:D:D W związku z powyższym ins. Sokołowski nie widzi mozliwości ukarania byłego detektywa:classic_cool: