Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

czy w polsce mozna kupic maslo orzechowe?

Polecane posty

Gość niektóe są straszne
no to nie spróbuję z syropem:(

Gość allyss
na allegro można kupić syrop klonowy

Gość magdalenaaaa
tyle razy spotkałąm się z mqsłęm orzechowym że szok, nie kupuję bo nie lubię

1kg maki 100g drozdzy 3 zoltka + 2 cale jajka 0.5l mleka 3/4 szkl. cukru 125g margaryny smalec lub margaryna do smazenia 3 lyzki wodki cukier waniliowy lub esencja szczypta soli marmolada 1. mleko lekko podgrzac 2. z drozdzy, pol szklanki mleka, lyzki maki i 1 lyzeczki cukru zrobic zaczyn gestosci smietany 3. jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym 4. make wsypac do miski i wlac do niej podrosniety zaczyn, ubite jajka i roztopiona ale zimna margaryne, resztke mleka, sol, wodke i wyrobic reka ciasto (ok.10 min) 5. zostawic do wyrosniecia az podwoi objetosc 6. wylozyc na podsypana maka stolnice, lekko rozwalkowac na grubosc ok. 2.5cm i wykrawac krazki szklanka i jezeli manualnie jest sie siebie pewnym to zawinac w krazek nadzienie i uformowac paczka, jak nie to zostawic tylko wykrojone 7. dac wyrosnac ok. 10 min 8. smazyc na glebokim tluszczu, ktory nie moze byc zbyt goracy 9. sprawdzic patyczkiem czy sa gotowe, jak suchy o paczek jest dobrze usmazony 10. posypac cukrem pudrem, jezeli smazone bez nadzienia to wstrzyknac marmolade efekt (robione pierwszy raz w zyciu): http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc 6/205688_10150554508040271_884630270_18324632_8384004_n.jpg

Gość malinowa rozkosz
My wiemy co to masło orzechowe i z czym to się je:)

ja tylko zadalam grzeczne pytanie, nie rozumiem po co jeszcze glupio komentowac. jak wyjezdzalam z polski tonie bylo masla orzechowego, wielu rzeczy ktore teraz sa w sklepach nie bylo. o prosze, syropu klonowego nie ma, to moze przywioze :)

Gość nudeby
syrop klonowy jest w stokrotce.. wiec jest w Polsce bo sama kupuję

Gość HMS...PSS...Petard
To pytanie tylko pozornie było grzeczne. Czuje się urażony, podobnie jak wielu obywateli tego kraju. I nie tłumacz się tutaj datą wyjazdu. Tacy jak ty już po kilku miesiącach zapominają akcentu...o cenach i asortymencie nie wspominając.

Nie pamiętam za ile, było na pewno przecenione. Mała butelka około 10 zł, ale nie jestem pewna może drożej.

Gość HMS...PSS...Petard
Zresztą zgłoszę ten temat do usunięcia. Tak być nie może. Wypraszam sobie.

Gość HMS...PSS...Petard
Napisz czego ci potrzeba. Przeczytam nieco później. Pomogę w miarę mozliwości

Leżę. Nie, nie można. Podobnie jak innych zagranico produktów. :D :D :D

"Syropu klonowego w PL nie dostaniesz niestety chyba ze w Lidlu w tygodniu amerykańskim " Skąd wy się urwaliście? Syrop klonowy można normalnie kupić, u mnie jest w większości sklepów. Już nie przesadzajcie :D

Ahahah :classic_cool: Ale pojazd :D Żeby tak w Polsce była czekolada... byłoby pięknie :classic_cool:

desperatko, chodziło mi o to "a skad ja mam to wiedziec czy mozna czy nie mozna? po to wlasnie pytam tepoto." He he :classic_cool:

ja lubie czekolade milke ktora kupuje w polskim sklepie, takze prazynki i keczup rosyjski z kotlina i wiele wiele innych rzeczy ale one sa w sklepach polskich. a jak juz jade z uk do polski to lubie cos zabrac ze soba, zawsze mam cala wielka reklamowke slodyczy, ale lubie wziac cos nowego na sporbowanie rowniez.