Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

czy w polsce mozna kupic maslo orzechowe?

Polecane posty

Gość Give me all your luvin
Mamy i masło orzechowe i to od wielu, wielu lat. Ja lubię z dżemem śliwkowym, ale tylko połaczenie amerykańskie ;) Syrop klonowy też jest w każdych delikatesach. Za to nie ma też najpyszniejszego syropu Aunt Jemimma. TEz robie zapasy z USA. http://3.bp.blogspot.com/_OJIYUWTjJPg/TGXKmrf9WvI/AAAAAAAAAAM/43VXZcnQfYc/s1600/Aunt+Jemima.png http://thejacqueline9929.files.wordpress.com/2011/04/smuckers_goober_grape.jpg

No i przez ten temat zachciało mi się naleśników... :D Trzeba zatem wstać i zrobić

Gość Give me all your luvin
syrop Jemmimy ma taki delikatny posmak jakby orzechów, toffi czy cos takiego. TO nie jest oryginalny syrop kanadyjski. Jest trochę sztuczny, ale dla mnie jest najpyszniejszy. Do pankejków nie ma lepszego. A w Ameryce mozna dostac wszystko co w Polsce. W Chicago np. są typowe delikatesy polskie gdzie sprzedają Polacy a towar jest taki jak u nas w delikatesach. Od mąki, wody min, ketchupu, majonezu, kaszy, czekolad no wszystko wszystko. Nie ma tam nic czego nie byłoby u nas. Polskie produkty kupują Włosi, Meksykanie i Amerykanie. Wędliny są bardzo dobre, sery itd.

mi sie w uk podoba ze mozna kupic skladniki na kuchnie calego swiata - wszelakie hinduskie przyprawy, rodzaje fasoli, owocow morza, w polsce asortyment dla przecietnego sredniej wielkosci miasta jest bardzo zawezony. a skoro juz w temacie to czy mozna kupic takie zestawy do tortilli? tzn tortille z sosami w ktorych sie obsmaza kurczaka takie jak to: http://www.foodista.com/food/426HMJSH/extra-mild-super-tasty-fajitas

Gość HMS...PSS...Petard
Dziwię się tylko dlaczego do tej pory temat nie został usunięty. Dlaczego moderacja nie reaguje na tak złośliwe prowokacje, naśmiewające się z ludzkiego ubóstwa a co za tym idzie- nieszczęścia. Temat uważam za obraźliwy i co najmniej niestosowny wobec uboższej, ciężko pracującej części społeczeństwa a obelżywe uwagi dotyczące pomocy humanitarnej deklarowanej pod postacią paczek, jawią mi się niczym pomoc UNICEF-u dla biednych zagłodzonych dzieci z Biafry. Osobie wykształconej i inteligentnej jaką jest z pewnością autor nie wypada czynić tak kąśliwych i złośliwych uwag, nacechowanych poczuciem wyższości.

Jedyne masło orzechowe, które spotkałam, znalazłam w sklepie ze zdrową żywnością. Było naturalne i niesłodzone i szczerze przyznam, że nieco paskudne. Ale pewnie i dobre gdzieś się kupić da.

Gość no ej ale bez przesady moze
no ej ale bez przesady moze, faktycznie wielu rzeczy nie mozna kupic, ale maslo orzechwe,golden syrp czy syrop kolnowy to w kazdym spozywczaku dostaniecie... nie mowiac juz o marketach czy delikatesach :o jezeli juz cos masz przywozic, to lepiej jakies limitowane kolekcje slodyczy czy cos takiego, bo z tym to roznie bywa...

Gość egipski_kot3
no primavika ma szeroki wybor,. pewnie znajdziesz cos dla siebie

Gość e-ka
prawdziwe maslo orzechowe mozna zrobic samemu, przepisy mozna znalezc w necie

Gość bio24
ja kupuje na bioprodukt24.pl, migdałowe prażone, mmmmmmmmm////pyszne, na długo starcza, bo tego nie da się zjeść więcej niż łyżkę lub dwie za jednym posiedzeniem