Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt

Podejrzewam u siebie grzybicę pochwy , od kilku dni swędzi mnie i piecze i wydobywa się biały płyn , nie jest gęsty , raczej wodnisty . Zawsze miałam mocno gęste upławy . Czy to grzybica?

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
Mam 19 lat , nigdy nie byłam u ginekologa i boję się isc

jak swędzi czy piecze to z pewnością grzybica, idź jak najszybciej do gina, nie ma na co czekac

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
nie brałam antybiotyków

a wizyty u gina nie ma się co bac, uwierz mi, tylko wybierz dobrego fachowca bo ja ostatnio bylam i szkoda gadac...

Gość czy ja mogę trochę nie na tema
nie koniecznie, ja też raz miałam podobne objawy a miało to związek nie z grzybicą a chorymi nerkami

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
a muszę isc do rodzinnego po jakies skierowanie czy cos?

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
chce na NFZ bo nie mam pieniędzy , a mamy nie poproszę bo nie chce zeby wiedziała ...

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
a moze to jakies podrażnienie co ?

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
ja pierdziele ;/ nie ma szansy zeby samo przeszło co nie ?

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
jak wygląda taka wizyta?

no raczej nie, w sumie mogłabyś doraźnie kupic w aptece krem clotrimazolum, który jest przeciwgrzybiczny, ale to nie pomoże bez antybiotyku, idź do lekarza, naprawdę, to nic strasznego:-)

najpierw lekarz cie spyta co ci dolega, spyta o ostatni okres i czy współżyłaś, jeśli jesteś dziewicą to badanie zrobi ci palcami albo przez odbyt, ale spokojnie to nic nie boli i trwa kilkanaście sekund może a jeśli współżyłaś to zbada cie przez wziernik i sprawdzi co sie dzieje z tobą w środku

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
jestem dziewicą... przeraziłaś mnie z tym odbytem ... A skąd mam wziąć ubezpieczenie ? wiem ze jak bylam ostatnio u lekarza to mama brała z zakładu pracy ale nie chce jej mówic

nie ma się czego bac...naprawdę,nic nie boli, nawet nie poczujesz, a co do ubezpieczenia to jesli jestes ubezp. przy mamie to musisz ją poprosic zeby ci dała takie zaswiadczenie, czemu nie chcesz jej powiedziec, przeciez wizyta u gina to normalna sprawa

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
a jak pójdę prywatnie to też trzeba mieć ubespieczenie ?

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
???

jak pojdziesz prywatnie to płacisz więc nie trzeba miec, ale powiem ci ze pojscie prywatnie nie zawsze jest lepsze od pojscia do lekarza na nfz, ja byłam pare dni temu prywatnie i co, wogole mnie nie zbadał, nie zrobił usg, nic totalnie, zlecił tylko badania hormonalne po ktore zreszta poszłam i tyle, dlatego teraz pojde do gina na nfz...

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
a ile mniej więcej kosztuje wizyta?

Gość hjhuyyjugtfgfgrfgt
aha okej , dziękuję Ci za informacje :)

Gość agula8
żeby się zarejestrować powinna wystarczyc legitymacja szkolna, ja sie tak rejestrowałam-ale to było kilka lat temu wiec mogło się zmienić-najlepiej zadzwonić do ośrodka zdrowia i spytać. wiem że poniżej 16 lat do ginekologa z nfz można tylko z rodzicem. A co do doraxnej pomocy to mnie przy objawach grzybicy pomaga clotrimazolum i lactovaginal na noc przez tydzień. Dopiero jak nie przechodzi to idę do lekarza. Obydwa są bez recepty-pierwszy kosztuje ok.5zł drugi ok.20. Możesz poszperać w apteczce mamy moze miec któryś z nich.pozdr

Gość z zewnatrz
nie do gina tylko diete zmienic na antygrzybicza, bo gin co zrobi tylko przpisze cos poczym problem worci niebawem spowrotem.

Gość lady bronka
kup sobie clotrimazolum maśc na swedzenie i provag, probiotyk doustny uzupełniajacy flore bakteryjną w pochwie. jesli ci nie przejdzie idz koniecznie do lekarza, nie ma sie czego bać.

Gość Grzybica_...
ja ze swojej strony stosuję od pół roku i polecam tampony probiotyczne ellen. One mają w składzie 3 szczepy bakterii i co najważniejsze krótszą drogę dotarcia do właściwego miejsca działania. Dla mnie działają szybciej niż jak brałam probiotyczne tabletki. Tylko, że je lepie kupować przez internet, bo tak drogo wychodzą.