Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owłosiona broda

Jestem kobietą i rośnie mi broda.

Polecane posty

Gość owłosiona broda

Mam 19 lat i od bodajże 2 lat rośnie mi broda. Tutaj na zdjęciu zaznaczyłam w jakich obszarach ona rośnie: http://www.voila.pl/484/tgc2q/?1 tam gdzie zaznaczyłam dwie wielkie plamy-tam rośnie gęsto i są to ciemne, grube włoski, które po wyrwaniu pęsetą wyrastają ponownie po 2-3 dniach. tam gdzie zaznaczyłam pojedyncze kropki, tam właśnie wyrastaja mi pojedyncze włoski tez grube i ciemne. Codziennie wyrywam je pęsetą. Czy ja zmieniam się w faceta? Dodam, że mam też nieduży trądzik na brodzie, który wcześniej był bardziej intensywny, teraz jest zdecydowanie lepiej. P.S zdjecie nie przedstawia mojej brody, służy tylko do pokazania

Gość małpa z lasu
Idź do cyrku, na pewno odniesiesz karierę jako kobieta z brodą. :classic_cool:

Gość tak moze
Do lekarza, najlepiej endokrynologa marsz.

Gość owłosiona broda
campari34-a jak myślisz? co za denny tekst. Lepiej już w ogóle nic nie pisać. wypierdalaj.

Gość owłosiona broda
coraz wiecej meskich cech płciowych nabieram z wiekiem.

Gość owłosiona broda
podszywie-wypierdalaj.

Gość do campari
ja piszę z tobą na alkoholikach i od dawna widze ze problem masz ze soba. Co za chamka!

najprawdopodobniej masz problemy hormonalne, radzę się jak najszybciej udać do lekarza- w pierwszej kolejności ginekologa potem endokrynologa. Jeżeli oprócz zarostu masz trądzik i nadwagę a także problemy z okresem to możesz cierpieć na PCOS. Ale oczywiście wszystkie symptomy nie muszą wystąpić razem. Zrób jak najszybciej badanie poziomu testosteronu

Gość przstan dziewczyno
to nie ejst smieszne. Ja mam ten sam problem. Od wyrywania wlosy sa jeszcze grubsze i ciemniejsze. Masakra jakas! Ja nie mam problemow hormonalnych bo sie badalam i co w zwiazku z tym? a depilacji laserowej zrobic niestety nie moge z przyczyn zdrowotnych.

Gość owłosiona broda
nie mam problemów z nadwagą-jestem szczupła, natomiast mam problem z okresem. Cykle są nieregularne. Miesiączkuję od 4 lat i jeszcze nigdy nie miałam regularnego okresu. Ra cykl trwa 30 dni raz nawet dochodzi do 48-50 dni.

do campari ja piszę z tobą na alkoholikach i od dawna widze ze problem masz ze soba. Co za chamka! a jakiż to ja mam problem jeżeli mogę wiedzieć kochana ? oświetl mnie :) :-)

jak najszybciej idź do ginekologa i powiedz o swoich dolegliwościach - poproś o badanie usg jajników- myślę że możesz mieć PCOS. A to że wynik hormonów jest w porządku też nie do końca o wszystkim znaczy, bo może rosnąć. Tobie też bym polecała ponowne badania.

Gość Daria543
ja mam 15 lat i zaczyna sie u mnie pojawiac owlosienie i boje sie ze mnie to tez bedzie czekac. po za tym nie przejmuj sie tymi obrazliwymi komentarzami bo na pewno da sie cos z tym zrobic :)

Gość gość
Daria daj fotkę do oceny :) a ogólnie to polecam depilacje laserową 3-4 zabiegi i masz kłopot z głowy

Gość gość
Zapuść, będziesz jak Conchita Wurst.

Gość ulejka
niestety przy szalejących hormonach może zdarzyć się tak że pojawi się nadmierne owłosienie, u mnie problem nie był aż tak duży,a le też rzeczywiście miałam z tym problem bo coraz częściej pojawiały się włoski na brodzie, początkowo używałam pęsety teraz już mam urządzeni Braun Face do depilacji i oczyszczania twarzy, jak tylko pojawi się jakiś niechciany włos to zaraz go usuwam, nie ma opcji z brodą chodzić nie będę.