Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartłomiej1980

kobieta nie w moim typie !!!

Polecane posty

Gość Bartłomiej1980

Wyhaczyła mnie na mydwoje.pl Piszemy do siebie od jakiegoś czasu. Jest bardzo mną zainteresowana. Problem polega na tym, że ta kobieta (30l.) definitywnie nie jest w moim typie. Zadaje mi mnóstwo pytań, ponieważ chce mnie lepiej poznać. A ja odpowiadam na nie z czystej grzeczności w miarę zdawkowo. Jak dać jej do zrozumienia, że nic z tego nie będzie w kulturalny sposób, czyli tak żeby jej nie obrazić? Co napisać?

Gość czemu jej nie bzykniesz?
az taki pasztecior?

Gość dsfsfsfdsf
skoro nie chcesz jej poznać to po cholerę piszesz z nią? nie odpisuj i tyle. masz śmieszne problemy.

Gość ACTA inkwizytor
to, że zadaje ci jakiekolwiek pytania nie oznacza, że masz obowiązek uznać ją za kogos w twoim typie :D W czym problem? Jak grzecznie poprosi, abys zdjął majtki to też z czystej grzecznosci pokażesz jej przyrodzenie?

To znajomosc internetowa, wiec nie jestes do niczego zobowiazany. Albo przestan do niej pisac (urwanie kontaktu w tych okolicznosciach nie bedzie zlamaniem zasad savoir vivre), albo po prostu napisz jej, ze szukasz czegos innego. Ale na pewno nie baw sie z nia w kotka i myszke, bo byc moze tam kobieta spac nie moze i juz snuje plany na przyszlosc. myslac, ze poznala milosc swojego zycia.

Gość moim zdaniem........
w sieci można po prostu urwać kontakt. ewentualnie napisać, że nie chcesz kontynuować znajomości, bo (i tu jakaś wymówka, np. poznałeś kogoś innego). Im szybciej, tym lepiej, nie warto robić komuś nadziei. Jestem na portalu i większości facetów nie odpowiadam, czasem urywam po 2-3 wymianach, jeżeli facet mnie nie interesuje, albo nie jest w moim typie.

ja zawsze na początku pisałam grzecznie: niestety nie jesteś w moi typie/ dziekuję za komplement ale nie jestem zainteresowana ... czy to tak trudno być miłym ale konkretnym?

po prostu przestan do niej pisac. Albo napisz jej "nie tego szukalem, nie bede wiecej pisal". Zawieranie znajomosci za posrednictwem internetu ma to do siebie, ze osoby ktore sie w to bawia, powinny sie liczyc z tym, ze moga zostac bez glebszych analiz, potraktowane z buta. Im predzej to utniesz tym lepej.

Gość moim zdaniem........
A ja czasami, jak mam nastrój, z upodobaniem piszę parę zdań facetom, którzy od razu proponują seks, albo piszą w swoim profilu, że są bardzo nieszczęśliwi w małżeństwie i szukają romansu/seksu na zewnątrz. Jeszcze taki jeden próbował mi udzielać rad, że jedno zdjęcie (ładne, twarzy) mam zostawić, a drugie (bardziej zwykłe, za to pokazujące jedną z moich pasji) usunąć:)

Gość temat to provo
albo z Ciebie doopa nie facet.... Nie chcesz kontynuować znajomości to ją zakończ...

Gość wyzwij ją jak na
faceta z kafe przystało :classic_cool:

Gość toja456787
nie pisz jej "nie tego szukam"!!!!!!!!!!!! to boli!!!! napisz, że poznales kogos!!!

Gość Bartłomiej1980
Ona jest mimo wszystko bardzo sympatyczna, w miarę miło nam się dyskutuje, ponieważ na wielu płaszczyznach mamy takie same zdanie. Być może dla Was kobiet to jest niezrozumiałe, ale dla nas mężczyzn wygląd zewnętrzny odgrywa bardzo ważną rolę. Wy kobiety, żeby ocenić atrakcyjność mężczyzny musicie go najpierw poznać. Jego życiową zaradność, charakter, sposób mówienia, pasje itp. Mężczyzna nie musi być przystojny żeby rozkochać w sobie kobietę. Wystarczy, że będzie miał wszystkie potrzebne cechy by zapewnić kobiecie wsparcie psychiczne, bezpieczeństwo i rozrywkę (poczucie humoru). Poprawcie mnie jeśli się mylę. Mężczyzna ocenia atrakcyjność kobiety pod kątem jej urody i wystarczy mu dosłownie ułamek sekundy. Ktoś powiedział, że mężczyzna jest zero-jedynkowy. Oznacza,to że kobieta się podoba albo nie. Jeżeli kobieta ma urodę daleko odbiegającą od gustu mężczyzny, to wspólny język i tak na nic się zda. Niestety taką już mamy okrutną naturę. :-(

Gość MARLENKA XXX
W dalszym ciągu nie rozumiem w czym masz problem szczerze mówiąc. Twoje wyjaśnienia są zbędne. Jeśli kobieta nie jest dla Ciebie atrakcyjna, najzwyczajniej Ci się nie podoba to jej o tym powiedz-po co to ciągniesz? na pewno wiąże z Tobą nadzieję, liczy na spotkanie a może i na coś więcej. To kontakt online. W twarz nie dostaniesz. Napisz jej to co na topie i finito.

Gość MARLENKA XXX
aha my kobiety wiemy, że wygląd odgrywa u Was znaczącą rolę. Jesteście przecież wzrokowcami. Nic w tym nadzwyczajnego a na pewno niezrozumiałego. Jest znaczący dla obu płci. Równie proste i fair jest zakończenie tej znajomości skoro uważasz, że nie ma perspektyw na przyszłość. Brnąć w to? jak dla mnie poroniony pomysł. Płeć przeciwna musi pociągać w równym stopniu intelektualnie co fizycznie...:-D

Bartek, uważam, że szczerość w tym przypadku Ci pomoże. Proste zdanie "przepraszam, nie jesteś w moim typie" :) Szczerość boli ale zaoszczędzisz sobie i jej czasu i złudzeń. I nie jest prawdą, że w sieci nie obowiązują zasady. Jest netykieta, jest savoir-vivre i nasze dobre wychowanie, które wynosi się z domu :)

Gość LILEE
aż taka zła ? możesz nam ją opisać ?

Gość fey del calorii
mam cipkę

Gość MARLENKA XXX
kawyfiliżanka---> pisząc kontakt online nie miałam na myśli bezpośredniego chamstwa, buractwa, prostactwa i etc.....chodziło mi o to, że może jej racjonalnie wyjaśnić swój stosunek do jej osoby, powiedzieć szczerze, że ta znajomość racji bytu nie ma bo.....

Gość Bartłomiej1980
Nie napiszę jej, że nie jest w moim typie lub nie szukam tego! Chcę to rozegrać delikatnie, taktownie jak na faceta z klasą przystało. W liceum powiedziałem kobiecie, która była mną zainteresowana "nie jesteś w moim typie". I wiecie co? Obraziła się, bardzo ją to zabolało, a ja miałem wyrzuty sumienia. Nie chcę powtórzyć tego błędu. :-(

Gość Bartłomiej1980
A jej wyglądu nie będę opisywał tak jak to zrobił mój podszyw, bo nie w tym rzecz.

Gość a ja uwielbiam
coz, dla mnie wyglad mezczyzny odgrywa bardzo wazna role, niestety nie wystarczy, ze jestescie zaradni i opiekunczy, do lozka sie nie idzie z kims, kto nam nie odpowiada. a co do tematu, masz jej dosc bo jest zbyt nachalna, az dziwne, ze kobieta 30letnia nie wie, jak obchodzic sie z facetem

Gość MARLENKA XXX
A w czym rzecz w takim razie? skoro chcesz to rozegrać z klasą to to zrób po prostu.... Na co czekasz w takim razie? aż laska się wkręci? czy chcesz się z nią spotkać ażeby jej o tym powiedzieć?

Gość MARLENKA XXX
W tej chwili to się nią bawisz poniekąd. Zabijasz sobie czas odpowiadając na jej pytania. Zabijasz nudę. A tak z ciekawości ile Ty masz lat?

Gość a ja uwielbiam
kobieta już sie wkrecila i zapomniala o tym, ze facet ma lapac kroliczka, a nie zlapac, nie jest dla autora atrakcyjna, bo pcha mu sie prosto w lapy

Gość Bartłomiej1980
Chcę napisać tak żeby kobieta nie poczuła się urażona tym, że została zdyskwalifikowana jedynie z powodu wyglądu zewnętrznego, który nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. "Przepraszam, ale nie tego szukam" "Przepraszam, ale nie jesteś w moim typie" odpada, bo ją to zaboli. Szukam alternatywy!