Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justysia040289

mniejsza główka o 6 tyg

Polecane posty

Gość Justysia040289

Witam wczoraj byłam u lekarza jestem w 36 tyg ciąży i zrobił mi usg wyszło że mała ma główkę mniejsza o 6 tyg od nóżek czy któraś tak miała i było wszystko w porządku?

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Nonie wiadomo,zaraz będziesz rodzic a główka jak w 30 tc?

Gość Justysia040289
byłam na usg 3d w 23 tyg i było wszystko w porządku a teraz takie rozbieżności są w usg a co może to oznaczac?

Mi w 36tc główka wychodziła na 32tc. urodziłam na początku 37tc i wszystko ok - główka wg norm. To zależy od sprzętu i od lekarza - jak mierzy. Jak się niepokoisz proponuję wykonać badanie USG u innego lekarza z dobrym sprzętem!

Gość Justysia040289
dzisiaj jadę na usg 3d by sprawdzić te wymiary

Gość gffhjugcbh
No a co POWiedzial lekarz? U nas bylo na odwrót główką była większa o 6 tyg. Córeczka urodziła się poprostu bardzo duża, ja od lekarki usłyszałam ze mam się modlić... Mam nadzieję ze masz normLniejszego lekarza,

Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Powodzenia i daj znać!

gffhjugcbh - jejku jaki powalony lekarz...nie ma to jak nastraszyć kobietę tuż przed porodem :o

Gość Justysia040289
mi lekarka powiedziała żeby się nie martwić bo weszła w kanał i może przez to ma spłaszczoną główke i takie wymiary ale warto sprawdzić na lepszym usg ale stracha mam bo nawet jakby usg było do dupy to 6 tyg rozbieżności to coś musi byc żle

Gość ja mam czasem
Nie musisz robic 3 D , to nic nie zmienia z punktu widzenia lekarza. Jedź tam gdzie maja dobry sprzet i dobrych lekarzy od USG z duzym doswiadczeniem, a nie takich co wlasnie kurs zrobili lub są w trakcie. A moze twoje dziecko ma dlugie nozki? Przeciez to nic zlego.

Gość Justysia040289
no u nas usg dobre to właśnie 3d a nózki ma na 36 tyg czyli dobrze tylko główkę na 30 tyg