Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina53657656

Miejsce zamieszkania

Polecane posty

Gość malwina53657656

Czesc jestem Malwina. Jestem w 7 tyg ciąży. Mam pytanie poniewaz jestem zameldowana nadal u swoich rodziców w innej miejscowosci a obecnie mieszkam u swojego chłopaka. Czy musze do czasu porodu zameldowac sie w jego miejscowosci czy to nie jest konieczne.

Gość balbina dogotralet
niekonieczne

Gość malwina53657656
Czyli dziecko moge bez problemu zameldowac w miejscu zamieszkania ojca.; I pewnie ta wiadomosc mam przekazac w szpitalu gdy zajmie sie wypisywaniem danych

Gość dagack
nie. dziecku zostanie wpisany adres twojego zameldowania.

Gość szajoasdf
ale możesz też za zgodą ojca zameldowac dziecKo pod jego ADRESEM. tO WY WYBIERACIE GDZIE MA BYĆ ZAMELDOWANE.

Gość dagack
przeważnie zapisują adres matki

Gość malwina53657656
No ja bym chciała zeby dziecko było zameldowane w miejscowosci w której mieszkamy czyli u ojca

Gość dagack
mnie nie pytali gdzie, tylko wpisali od razu moje zameldowanie z dowodu. więc jak będziesz już na porodówce to najlepiej dla pewności powiedz od razu

Gość dziecko będzie zameldowane
tam, gdzie ty masz zameldowanie. To, Ze podasz adres chłopaka, nie ma żadnego znaczenia. Przecież ty nie masz prawa nikogo u niego meldować. Gdyby było inaczej, mogłabyś powiedzieć w szpitalu stosowny adres na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie - i twoje dziecko byłoby zameldowane w Pałacu Prezydenckim:)

Gość szalona wariatka
znając moje szczęscie, to pewnie daleko od ciebie:(( z Wawy a ty?

Gość szalona wariatka
soryyy!!!!!!!!! co do zameldowania - to dzieckommoże być meldowane na takich samych prawach u matki jak i u ojca, z tym,że jak inny meldunek niżmatka, to ww musi wyrazić zgodę.I to nie w szpitalu się załatwia bo szpitalowi nic do tego tylko tam gdzie się wyrabia metrykę dziecka w urzędzie stanu cywilnego.

Gość szalona wariatka
aha i dot. wypowiedzi poprzedniczki - przy meldunku innym niż matka obydwoje musicie wyrazić na to zgodę! i za to się nic nie płaci:))