Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczkaa

allllegro - podbijanie cen!!! czy to jest uczciwe?

Polecane posty

Gość allegrowiczkaa

słuchajcie, ostatnio licytowałam jedną rzecz na allegro i byłam ja i osoba x, która ciągle mnie podbijała, zależało mi na tej rzeczy wiec cena troche urosła, ale wygrałam . poźniej otrzymałam maila od tej osoby sprzedającej i nick zaczynał się i konczył tak samo jak tej co mnie podbijała !!! weszłam na inne aukce i zauważyał, że wszedzie tam gdzie ktoś cos licytował była ta osoba x i podbijała cene!!! czy to jest uczciwe???????

To ze nick tak samo sie zaczynal i konczyl o niczym nie swiadczy bo nie mozna samemu sobie podbijac cen we wlasnych aukcjach - automat Allegro to blokuje...

Gość allegrowiczkaa
tylko zdziwiła mnie druga rzecz, otóż na innych aukcjach tej osoby gdzie ktoś licytował była osoba x, a na innych gdzie nikt nie licytował nie byo już tej osoby x

Gość allegrowiczkaa
mi to wygląda teraz na to, że ktoś albo z rodziny, albo ze znajomych podbija tej osobie aukcje

No to moze tak byc jak mowisz. Z drugiej strony ja kiedys licytowalam u jednej osoby we wszystkich aukcjach naraz :P

Gość zgłos allegro oni sprawdzą
ale allegro to grono idiotów, i blokuje konta uczciwym osobom, ja ostatnio licytowałam przedmiot, też mi na nim zależało, ale ktoś licytował zaraz jak jak dałam ofertę,w końcu cena była tak wysoka ze nie szło jej przebić, a ostatnio szukam czegos podobnego i bach ten sam przedmiot, ale takich to nikt nie sprawdza tylko blokują uczciwych, przez tych idiotów straciłam 2konta, powód?? logowanie sie kilku użytkowników na jenym komputerze, bo moi bracia mają osobne konta nic ie sprzedają tylko kupują, a mi konto poleciało, jeszcze bez ponownego założenia konta, teraz konto ma brat i z niego brat kupuje

Jak ktos licytowala ZARAZ jak dalas oferte tzn ze wczesniej dal wyzsza lub korzystal ze snajpera

Gość allegrowiczkaa
jak się wkurze to po prostu odeśle ten przedmiot jak mi przyjdzie, claudyna wiem, że można licytować, spoko, ale osoba ta miała wystawione te aukcje , i nikt nie licytował nawet osoba x, ale gdy ktoś się pojawił to włącz się osoba x

Gość allegrowiczkaa
Calluna79 nie to nie było odrazu i najlepsze jest to ze licytowała to osba np x....5 a maila dostaję od nicka np. xtedor15

Gość allegrowiczkaa
aha i jeszcze jedno, osoba która to sprzedawała jest świeża osobą ma 1 rzecz sprzedaną, a osoba x ma 0 !!!! ale się dałam wrobic :(

No chyba tak. A gdzies zostalas przebita? Ciekawe czy beda komentarze (choc niektorzy nie wystawiaja)

No chyba tak. A gdzies zostalas przebita? Ciekawe czy beda komentarze (choc niektorzy nie wystawiaja)

Gość allegrowiczkaa
licytowałam tą jedną rzecz i kilka razy mnie ta osoba przebiła a ja głupia za kazdym razem przebijałam tą osobę , wrrr. no ciekawe bo jest jedna aukcja gdzie wygrywa ta osoba x, no cóż widocznie sprzedający nie chce oddac swojej rzeczy za 4 złote, to po cholere robi cene od złotówki

Gość allegrowiczkaa
właśnie nie wiem czy warto to zgłaszac, trudno może byc udowodnić, chyba poprostu zwróce tej osobie przedmiot i niech sie buja, strace tylko za przesyłke a 80 z powrotem będzie :)

no cóż, może się z Tobą targować, ta osoba i tak ryzykowała bo mogłas jej nie przebić

Gość allegrowiczkaa
ehhh zobaczyła desperatkę żądną jej przedmiotu :) to ryzykowała

Gość allegrowiczkaa
cóż podejrzewam, że dużo jest takich osób praktykujących takie metody, ktoś może mi powiedzieć że nie musiałam licytować, oki no nie musiałam , ale teraz czuję się dziwnie oszukana, zwłaszcza po tych moich dochodzeniach :-P