Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiem wam że

Mam zaje**iste rozstępy !!!!!!!!

Polecane posty

Gość powiem wam że

Od razu odpowiem wszystkim "życzliwym" osóbkom, że kończę właśnie 36 tydzień ciąży, nie wpierdalam jak słon, nie przytyłam 30 kg, prowadze zdrową, zbilansowaną i zróżnicowaną dietę. Jestem takż epod okiem dietetyka. Przytyłam od początku ciąży 12 kg. Owszem, zdarza mi się czasem zjęść coś słodkiego, loda czy cheesburgera w Mc' ale nie zażeram się tym w nieskończoność. Odpowiem wam też że dbam o swoje ciało od zawsze, przed ciażą także codziennie stosowałam kremy, balsamy, oliwki. Odkąd zaszłam w ciaże z wiekszą dokładnościa dbam o ciało, codziennie lub nawet kilka razy dziennnie smaruje ciało a szczegolnie partie narażone na rozstępy. Ok 3 tyg temu, rano, po wstaniu z łóżka patrze w lustro i widze zajebiste rozstępy na brzuchu. jest ich ok 30 może nawet wiecej. rozstępy zrobiły mi sie przez jedną noc, z czasem stały sie jeszcze wieksze - ok 6 cm długości, 1,5 cm szer. Dodam ze mam 22 lata. Co ja mam zrobić ? jest ktoś w takiej sytyuacji ? Był?

Gość powiem wam że
rozumiem że żadna z was nie ma rozstępów. wszystkie wyglądacie rewelacyjnie ? to ciekawe skad tyle slonic na plazy sie widuje.//

Gość gfdfdfdffdf
no i jakiej chcesz do tego odpowiedzi? jesli mialas takie sklonnosci genetyczne to nawet jesli bys na glowie stanela to i tak by ci sie zrobily. sa rozne kremy lagodzace skutki, ale niestety rozstepy zostaja na cale zycie.

Gość Strasznie niemiła
jesteś.

Gość jesl
witaj wiec w gronie plazowych slonic :D

Gość powiem wam że
No jakiejś rady oczekuje, moze któras z was dziewczyny też ma takie problemy? To takie niesprawiedliwe, całą ciąże o to dbałam!!!

Gość gfdfdfdffdf
po ciazy mozesz zapisac sie na jakies zabiegi kosmetyczne. one troche zmniejsza widocznosc rozstepow, ale tu cudow juz nie bedzie.

wszystko zlaezy od predyspozycji genetychnych... niestety mozna sie smarowac i dbac, a rozstepy i tak beda, jestem tez tego przykladem :/ przytylam 10 kg, bo przez pierwsze 5 meisiecy tylko chudlam (zle sie czulam). Wszystko wygladalo pieknie, az na tydzien przed porodem opadl brzuch i pojawily sie rostaepy. Najpierw jeden, a dzien pozniej kolejny itd. zaraz po porodzie wygladalam jak po spotkaniu z tygrysem :/ teraz jest juz troche lepiej. Rok po porodzie. Rozstepy zrobily sie jasniejsze, ale nawet stosowanie musteli, za ktora o zgrozo zaplacilam przeszlo 100 zl nie pomoglo :(

Gość amelka522
cholera ale mnie przeraziło to co napisalas tez mam 22 lata i jestem w 34 tygodniu... smaruje niby brzuch oliwka ale jak sie tak obudze jak ty rano i zobacze rozstepy to sie chyba juz całkiem zalamie.. podobno tez pomaga prysznic na brzuch i masowanie ta bardziej szorstka strona gabki

Gość angellinaaaa
a ja przytyłam 25 kg w ciazy i ani jednego rozstepu nie mam, widocznie takie wredne dziewuchy jak ty zasluguja na to aby miec obrzydkiwy brzuch do konca zycia haha

ja przytyłam w poprzedniej ciąży 23 i żadnego nie miałam i smarował sie tylko oliwką dla dzieci. A widocznie masz taką naturę

Gość na genetyke nie masz
wplywu. Jestem po 2 porodach, pierwsza ciaza 20 kg do przodu, druga 25 kg, a nie mam ani jednego rozstepu, ale w mojej rodzinie zadna kobieta nie ma.

Gość dobry pomysł
wie moja droga jak juz rozstepy sie pojawily to smaruj je cebulą, sokiem z cebuli

Gość dziecko połknęło kulkę
może po ciąży jak dojdziesz do siebie to zapisz się na jakieś zabiegi jeśli masz wystarczająco pieniędzy, ja na szczęście nie dostałam rozstępów ale z tego co wiem to robi się takie rzeczy, chyba, że bardzo będzie ci to przeszkadzać i brzydko to będzie wyglądać to możesz pewnie chirurgicznie to jakoś zlikwidować