Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to czeste i normalne??

pilnuje dzieci, bo za duzo kasy wlozyl w ich wychowanie?

Polecane posty

Tak mowi moj znajomy, zupelnie na serio. Ma kase, wiec dzieci mają to co najlepsze (często tez to, co niepotrzebne). Nie wolno im nigdzie wyjsc, pobawic sie z dziecmi z sasiedztwa. Dzieci te mają 6 i 9 lat. Nic im nie wolno. Teraz w mroz moga wyjsc w poludnie na 15 minut, ale nie wolno im dotykac sniegu. nie wolno im wchodzic na drzewa, przechodzic samemu przez ulice. Są non stop chore - bo, paradoksalnie, aby nie zmarzly i sie nie przeziebily - sa w domu przegrzewane (25-30 stopni) a poza nim tez ubrane jak na narty lub syberie. Kiedy go pytam, jak to jest, mowi, że zbyt duzo w nie wlozyl kasy, ze to inwestycja - maja życ dlugo i na starosc sie nim zaopiekoac. Nie mogą chorować - wtedy ojcu nie jest smutno, ze dzieciak cierpi, ale ze musi organizowac opieke (oboje rodzice pracują). Niby ich kocha, ale wychowuje jak pieski. Co ciekawe - matka ma podobne podjecie, choc troche bardziej uczuciowe. Oboje oni pogardzają "biedotą", dziecmi, ktore brudne i szczesliwe ganiają po parkach, krzakach itp. Ich dzieciom nie wolno sie kolegowac z biedakami. Co o tym myslicie? Ja sama nie mam dzieci i nie wiem, czy to normalne. Pochodze tez z patologicznej rodziny, nie mam skad czerpac wzorcow.

Tu nie chodzi o kase tylko przewrażliwienie na tle brudu , chorób i braku higieny . Obsesja .

Gość blumen222
prowo

nie prowo, niestety nie ale bylam ciekawa, jakie wy macie podejscie do tego czy tylko ekonomiczne?