Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobineczkaqq

czym smarowac odparzona pupę?

Polecane posty

Gość drobineczkaqq

zawsze smarowalam sudocremem po kazdym przepwinięciu. mimo o córka ma czerwoną pupe. co robic?

Gość Podobnie
Posypuję mąką ziemniaczaną i już widzę efekty, po 5 dniach. A na co dzień polecam alantan lub linomag bo sudocrem jest zbyt silny do codziennej pielęgnacji.

Gość xdxd
nivea baby na odparzenia... no i maka ziemniaczana :) no i wietrzyć wietrzyć pupkę jak najczęściej i porządnie po umyciu osuszać i nie używać chusteczek do oczyszczania pupki

Gość nskdjnsj
Wietrzenie bardzo pomaga i jeszcze można wziąść od lekarza receptę na taką maść robioną w aptece, skład maści to: Wazelina 50 Lanolina 30 Woda destylowana 20 Będąc z dzieckiem w szpitalu dostałam tam tą maść i działała rewelacyjnie, po dwóch dniach była spora poprawa. Podaj lekarzowi ten skład i Ci przepisze receptę.

zielony linomag + wietrzenie i ja smarowałam nie po każdym przewinięciu tylko jak skóra była zaczerwieniona i synek nigdy nie miał większych odparzeń

Ja też polecam Linoderm plus z pantenolem lub alantoiną, maść robioną na receptę lub krem nivea sos. i oczywiście mąkę ziemniaczaną, można przemywać wodą z mąką lub wodą z nagietkiem. Z tym, ze z nagietkiem trzeba uważać, bo zioła mogą uczulać. Nie wiem jak u Waszych dzieci, ale u mojego dziecka kremy przeciwko odparzeniom są za silne. Dlatego nawilżam i natłuszczam przy każdym przewijaniu powyższymi specyfikami.

Gość xdxd
my tez na codzien uzywamy linoderm plus z alantoina i jest super a raz jeden mielismy po sudocremie szpitalnym i alantanie odparzenie na caly tylek i jako jedyny pomogl krem nivea baby na odparzenia a potem juz linoderm plus zaczelysmy uzywac i od tamtej pory a to juz 7 miesiecy nie mielismy odparzonej pupki

Gość szalona wariatka
Sudokrem ma to do siebie, ze jest gęsty trudny do zmycia i co za tym idzie trudny do usunięcia. Łatwo go przedobrzyć. co teraz??? nie panikować! często przewijac dziecko (niestety zużycie pieluch chwilowo wzrośnie) odstawić wszelkiego rodzaju chusteczki, pupe przemywać tylko i wyłącznie ciepłą wodą, ewentualnie z dodatkiem kropli (nie więcej) parafiny, balneum lub oilanu - osobiście polecam do mycia, ma ten plus że nie wymaga więcej kosmetyków ani oliwek,kremików itp, wystarczy dodać do wody) wysuszyć tyłek miękkim ręcznikiem i posmarować bardzo cieniutką warstwą linomagu - tego śmierdzącego w maści. ewentualnie zdaje też egzamin balsam oilanu. i poczekac do kilku dni z reguły po 2,3 przewinięciach jest poprawa. Super efekt daje zdjęcie w ogóle pieluszki i wietrzenie pupy, ale ze względu na pogodę należy nie przyziębić malca. powodzenia