Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sucharek :)

Nie mogę nakładać podkładu!!! :(

Polecane posty

Hej,mam bardzo suchą skórę i zazwyczaj cały ten podkład po prostu się zeskrobuje,tzn . Nie da sie go rownomiernie rozprowadzić i od niego mam jeszcze bardziej wysuszoną skórę,nie stać mnie na Mac'a..nie wiem czy drogie kosmetyki/kremy pomoga?Co Polecacie?

Gość dfete
masc witaminowa,a wczesniej peeling

Juz wolałabym mieć tłustą skórę!Nawet kumpela ostatnio powiedziała mi ze mam bardzo suchą skore jak babcia!jak papier ścierny! Uzywalam juz tyle kremow-peelingów i nic to nie pomaga! Czy ktoras ma podobnie? :-(

Ja już na prawdę nie wiem co robić! :-(

A uzywała ktoras z was Kosmetykow z Mac,Smash Box czy Clinique? Albo jakieś inne drogie-proszę o opinie :-(

Gość oczyfiście tak
to ja ci polecam kosmetyki z biochemii urody, hedrolaty np, najpierw czymś z natury zadziałaj, drogie kosmetyki też mają parabeny i inne syfy, mam wrażenie, że nie wiesz za bardzo jak pielęgnować skórę, to wymaga przynajmniej poczytania wizaża np. i próbowaniu różnych rzeczy

Gość p. anna karenina ;
ja jakoś super suchej nie mam, ale mi pomaga nałożenie bazy pod podkład ;) aktualnie mam z Kobo.

Atopowe Zapalenie Skóry?Ja to miałam jak byłam mała ale ponoć mi przeszło tylko wysuszona cera została.Wyleczyć ,jak?Jedna Wizyta u dobrego dermatologa sporo kosztuje,i do tego kremy..

Tak długo, jak będzie Ci się skóra łuszczyć, tak długo nie będzie ŻADEN podkład dobrze wyglądał. Najpierw znajdź kosmetyki, które nawilżą Ci skórę, żeby się nie łuszczyła.

A ile kosztuje taka porządna baza pod podklad? Z 100-200 pln. ? Używałam nawet proactiv..ale niestety ten zestaw jeszcze bardziej wysuszył mi cere..

A ile kosztuje taka porządna baza pod podklad? Z 100-200 pln. ? Używałam nawet proactiv..ale niestety ten zestaw jeszcze bardziej wysuszył mi cere..

Gość german to czy nie?
kup coś z la roche, to są mega dobre kosmetyki do suchej http://www.laroche-posay.pl/strona-g%c5%82%c3%b3wna/specjalistyczna-piel%c4%99gnacja/Sk%c3%b3ra-sucha-lub-bardzo-sucha-t1408.aspx

U mnie okazało się, że nie mogę myć twarzy wodą, mam kilka kosmetyków, które mogę używać bez alergii. Do tego nawilżający podkład i jest super. Nie żałuję ani jednej złotówki, którą wydałam na dermatologa, bo zamknęło się to w dwóch wizytach, z czego pierwsza była w ramach NFZ-u, a kosmetyki mieszczą się w przedziale 15 - 50zł za sztukę, więc nie jest tragicznie. Mój komfort psychiczny jest tego warty ;)

nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę! :( na pierwszą wizyte musze mieć skierowanie czy jak?

Gość pytanie za 10000 punktow..
Podstawowe pytanie , Ile pijesz wody dziennie ?

Dużo..około litra dziennie?

Nie, do dermatologa nie trzeba mieć skierowania. :) Trochę się czeka (ja 4 miesiące), ale w końcu się nie wstydzę swojej skóry :)

Gość pytanie za 10000 punktow..
to jest dużo ? To połowa normy... :o Zacznij od nadownienia, pij minimum 2,5 l dziennie.

Gość o i oj to to
La roche do cery suchej mnie pasuje

Gość o i oj to to
ktos polecil wczesniej polecam tez

idz do dermatologa i zainwestuj w kosmetyki, a przynajmniej w lepszy podklad. wyprobuj apteczne- ja uzywalam vichy (polecam, niby ciezko dobrac kolor, ale ten pokazany na opakowaniu idealnie oddaje to jak wyglada on pozniej na twarzy), mac'a- jak dla mnie to wszystkie robia maske, ale polecam te nawilzajace, szczegolnie biorac pod uwage twoj problem, panie na miejscu pomoga ci w doborze, clinique- zaden sie nie sprawdzl, na mojej twarzy wszystkie kolory robia sie pomaranczowe, slabo sie trzymaja, i mimo uzywania bazy oraz kremu nawilzajacego, podkreslaja suche skorki. moge ci polecic jeszcze max factora, w takim jakby plaskim czarnym pudeleczku, z przezroczysta zakretka, ma konsystencje czegos pomiedzy musem, a hmm czyms w rodzaju gliny, ale sprawdza sie super.