Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelinaks

Studia w Krakowie.

Polecane posty

Witam. W tym roku zdaje maturę i planują iść na studia w Krakowie. Interesuje mnie gdzie (czyli na jaki Uniwersytet czy szkołę wyższą) w Krakowie najłatwiej jest się dostać? Szkoły płatne nie wchodzą w grę ponieważ samo utrzymanie mieszkania to już bardzo dużo. Aktualnie chodzę do tech. ekonomicznego i w deklaracji mam na maturze wyznaczone tylko przedmioty podstawowe i chyba tak zostanie. Zastanawiałam się nad rozszerzonym językiem polskim i angielskim ale z racji tego że matematyka nie idzie mi rewelacyjnie postanowiłam przyłożyć się do matmy. Tylko że teraz dużo trudniej będzie mi się dostać na studia bez dodatkowych przedmiotów. Dlatego interesuje mnie czy są takie uczelnie w Krakowie gdzie przyjmują praktycznie bez względu na wyniki matury.

Gość krakusfikus
oh eh znowu wiocha w Żaków miasto lezie...

Nie zero ambicji tylko zabezpieczenie się przed ewentualną klapą na maturze- każdemu może źle pójść a jeżeli nie zdaje się dodatkowych przedmiotów to już jest kompletna klapa, tylko że ja nie wyobrażam sobie żebym mogła na studia nie iść! Co z tego że w na polskim i angielskim czuję się jak ryba w wodzie jeśli na polskim mogą dać temat z kosmosu a angielski ustny jest od tego roku nowy i nauczyciele nawet nam mówią że współczują. Po prostu wolę być pewna że jest taka uczelnia gdzie mnie przyjmie jak np matma mi nie pójdzie (chociaż przykładam się do niej jak tylko mogę, więc proszę mi nie mówić że brak u mnie ambicji).O dobre uczelnie nie trzeba się pytać bo takie jest łatwo znaleźć ale te mało znane o niższych progach już nie, dlatego pytałam.

Gość brudny jerry
gdy ktoś nie wyobraza sobie na studia nie isc, to od początku liceum przykłada sie do tego co zamierza zdawac na maturze - na poziomie rozszerzonym!! bo nie oszukujmy sie, z podstawą na DOBRE uczelnie w KRK nie ma jak sie dostać, wiec od razu skazujesz sie na jakąs podrzędną, płatną uczelnie. Bo w krk podrzednych, panstwowych uczelni nie ma!

krakusfikus ja Ciebie nie obrażałam, więc proszę i mnie nie obrażać. Takim zachowaniem widać kto tu wiochę prezentuje.

brudny jerry, przynajmniej jedna normalna odpowiedź. Tak, wiem że trzeba było się przykładać od początku, tylko że moim największym błędem było wybranie technikum ekonomicznego gdzie przedmioty zawodowe są stawiane na pierwszym miejscu i jeszcze ta matematyka rozszerzona:/ Po prostu na inne przedmioty już brakowało sił i chęci. W takim razie nie pozostaje nic innego jak dopisać do deklaracji j. polski i ewentualnie j. angielski na poziomie rozszerzonym.

Gość wiesz co powiem tak
to zależy od kierunku - nawet na UJ są takie kierunki gdzie przyjmuja praktycznie wszystkich chętnych - np. fizyka :D

Może i łatwo się dostać ale jeszcze łatwiej z nich wylecieć;D Zwłaszcza że ostatni raz lekcję fizyki miałam chyba w klasie 2;) Teraz jestem w 4;)

Gość brudny jerry
Gdy Ci sie nie uda dostać na żadną uczelnie,pozostaje IGNATIANUM - poczytaj sobie w necie, osobiście nie polecam bo kierunki daremne, ale uczelnia darmowa. na UJ Na polonistyke tez wszystkich przyjmuja

Gość brudny jerry
pedagogiki na UP tez nie są oblegane, tzn wszystkie prócz wczesnoszkolnej. Tylko, ze WSZĘDZIE TAM rozszerzenie jest potrzebne, bo liczy sie x2, gdy podstawa liczy sie x1 ! lepiej zdac rozszerzenie byle jak, takie jest moje zdanie.

brudny jerry, dzięki jeszcze raz;) Czyli w takim wypadku rozszerzenie z j.polskiego na pewno będę zdawała a póki co zwolnię trochę z ta matematyką (przynajmniej we ferie;) i przeczytam książki które są potrzebne do rozszerzenia;)

Gość kryska20
Jestem w trakcie drugiego roku studiów na UPJPII na dziennikarstwie i jestem niesamowicie zadowolona :) Przyjaźni profesorzy, genialni ludzie, wysoki poziom nauczania. Dodatkowym plusem jest usytuowanie uczelni - w samym centrum Krakowa. tu link: www.study4u.eu/Uczelnie/Polska/Krakow/Uniwersytet_Papieski_Jana_Pawla_II_w_Krakowie.html Trzymajcie się! :)

Gość marcinek995
W Krakowie jest bardzo dużo dobrych uczelni dlatego odwiedz tą stronę www.kierunki.net/wybor-kierunku-studiow . Myślę że znajdziesz coś ciekawego :)

Gość Licencjat magister pomoc
Pracami tego typu zajmuję się od lat. Właściwie zawodowo. Zawsze staram się aby były jak najlepsze. Podchodzę do tego w sposób profesjonalny ponieważ uważam, że dobra usługa napędzi mi kolejnych klientów. Wszystkie moje prace są akceptowane przez promotorów. Większość z nich oceniana jest na 5. Nigdy nie miałem żadnego problemu z podejrzeniem o plagiat. Dbam o to, aby pomoc oferowana przeze mnie była jak najlepsza. Mój horyzont naukowy jest nieograniczony od historii przez pedagogikę, prawo i administrację, bezpieczeństwo narodowe, politologię, gospodarkę i turystykę, ekonomię, hotelarstwo, stosunki międzynarodowe, psychologię, socjologię geografię po aktualne problemy międzynarodowe i inne. 662 763 765 twojmgr@o2.pl

Gość gość
Mam pytanie , czy mógłby mi ktokolwiek kto miare orientuje się w temacie, jakie są progi punktowe na fizjoterapię na AWF w Krakowie?

Gość Tau9ia
Co do AWF nie wiem, ale też mogę polecić super uczelnię, ale jednak coś trzeba wiedzieć, żeby się na nią dostać. Ja tam studiowałam psychologię, ale jest z tego co pamiętam kulturoznawstwo, filozofia…sami zresztą sobie zobaczcie http://www.wf.ignatianum.eu/

Gość gość
Ja już od 3 lat siedzę w Krakowie na uczelni: http://www.ignatianum.edu.pl/, pedagogika to świetny kierunek, a miasto genialne. Zawsze sądziłem, że nie ma to jak warszawa, ale jakoiś sobie zdałem sprawę z tego, ze i tu w stolicy Kraka i na takiej jeszcze uczelni można sobie znaleźć swoje miejsce na ziemi

Gość gość
Ja uważam, ze to bardzo fajna opcja. Ja pedagogikę lubięi studiowałam na tej uczelni:http://www.ignatianum.edu.pl/. Może dlatego było fajnie, że miałam dobeych wykładowców2...

Gość gość
Ja w Krakowie studiowałam pedagogikę na Ignatianum Akademii. To mega super uczelnia, ale nie jest na niej jakoś super łatwo. Trzeba mieć pojęcie. No i trzeba być systematycznym. Generalnie tu sobie możesz zobaczyć: https://www.ignatianum.edu.pl/

Gość gość
najlepsze uczelnia w kraowie to uniwersytet rolniczy mozesz tam zrobic inżyniera.

Gość ZadowolonyStudent
Polecam Akademie Ignatianum w Krakowie.. młoda uczelnia która szybko się rozwija ;) świetna kadra , miła atmosfera. Naprawdę, warto o niej poczytać wybierając uczelnię.

Gość gość
Szkoła Wyższa im.Bogdana Jańskiego wydział w Krakowie. Polecam!!

Gość gość
moim zdaniem tylko UJ

Gość gość
No to ja w Krakowie studiuję na Wyższej Szkole Ubezpieczeń www.wsu.pl. Jeżeli chodzi o kierunek to Finanse i rachunkowość. Naprawdę bardzo fajna uczelnia . No i mają naprawdę super Biuro karier. Mój znajomy znalazł dzięki nim staż a potem już został w tej firmie na stałe.

Gość patka96
Jak studia w Krakowie to tylko AGH! :) Oprócz tego, że zyskacie wiedzę i umiejętności to sama uczelnia daje możliwości angażowania się w różnorodne projekty, których wymienienie w CV może dać Wam przewagę u przyszłego pracodawcy. Przykładowo, ostatnio wystartował projekt budowy łodzi solarnej, w który zaangażowani są nie tylko inżynierowie z drugiego stopnia studiów, ale także pierwszoroczniaki, więc jak widać da się robić ciekawe rzeczy już na początku studiów (i zyskiwać doświadczenie), a nie tylko liczyć całki ;) Zresztą, zobaczcie sami! :) https://www.facebook.com/AGHSolarBoatTeam/

Gość Renia21
Ja polecam Wyższa Szkoła Europejska im ks Józefa Tischnera czyli wse.krakow.pl bardzo fajna uczelnia

Gość olka676
Mogę mówić tylko za siebie, ale ja się dobrze czuję na uczelni im Dietla na os. Kościuszkowskim. Jestem na 2 roku dietetyki i mam poczucie, że sporo się nauczyłem przez ostatni rok. Spora dawka praktyki, ćwiczeń i to jest moim zdaniem ich największy atut. Pomagają w zdobyciu wiedzy, która się potem na rynku pracy przyda.