Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bojesie94

Czy można zajść w ciążę bez rozerwania błony dziewiczej?

Polecane posty

Gdy byłam z chłopakiem, jego penis wszedł do pochwy ale nie głęboko. Trwało to może 3 sekundy. Odepchnełam go bo nie chciałam robić tego w tym momencie. zastanawiam sie czy jeśli były na nim jakieś ślady spermy ( nie wiem tego) to możliwe jest zapłodnienie?! Proszę o pomoc bo na prawdę się boje. Dodaje ze jestem dziewicą, a włożenie penisa sprawiło mi ból, ale moim zdaniem błona nie uległa rozerwaniu !!

niektóre błony są mocne dośc to jest jakos tam lekarsko nazwane ale mniejsza, zebys zaszła w ciążę twój chłopak musi cię zalac a resztki spermy wydają się zbyt małe. macica to zakwaszone środowisko w którym szybko obumieraja

Czysto teoretycznie mogłaś zajść w ciążę.To znaczy: 1) Tak, mogą się przedostać plemniki pomimo błony, bo błona nie jest "wodoszczelna". 2) Nie potrzeba wytrysku, żeby pojawiły się plemniki, bo ich niewielka ilość jest w śluzie wydzielanym w zasadzie od samego wzwodu. (Np. w przyszłości nie wierz w stosunek przerywany, czy wyciąganie penisa tuż przed wytryskiem, bo to żadna antykoncepcja.) To rzekłszy, szansa, że zaszłaś w ciążę przy tak krótkim i powierzchownym kontakcie jest na prawdę minimalna. Ale sam fakt, że bawisz się w takie rzeczy świadczy, że nie masz odpowiednich hamulców. Dzisiaj takie bzdety, a kiedy indziej na prawdę ktoś Ci zrobi krzywdę. Ogarnij się, bo spaprasz sobie całe życie.