Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renatek86

Rozcienczanie Mleka!

Polecane posty

HEj mam do Was pytanie czy słyszałyście cos na temat tego żeby w nocy(jesli chce sie dziecko oduczyc picia mleka noca)rozcieńczać mleko tzn dawac np na 120ml tylko3 miarki i tak stopiono mniej? ja gdzies to wyczytałam ,ale nie wiem czy to warto i czy można to robić.Prosze o rady!PoZdRaWiAm!

ja słyszałam, że zamiast mleka podaje się wodę. spróbuj zagęścić mleko ostatnie przed spaniem kaszką lub kleikiem, u nas działa. powodzenia!

hejka no zagęszczam kaszką ryżowa z bananmi lub jabłkami ale to nie pomaga bo mały budzi sie 23:30:( a w nocy raczej kaszki czy kleiku sie nie podaje no nie??

a co do wody... to mały jest cwany bo pociagnie smoczka i ryk a mleczko to z przyjemnoscia:)

a ile ma twój mały? pewnie spróbuj rozcieńczać, przecież krzywdy mu nie zrobisz. chodzi o to żeby nie najadł się w nocy to wtedy zje więcej w dzień itd

Gość apaulina
to o której chodzi spać jak o 23.30 sie budzi?

mały ma 4 m-ce spac chodzi 19:30-20 i własnie o 19:30 zageszczam mu mleko kaszką. Tylko nie piszcie mi że za dużo oczekuje od małego dzidzi bo wiem fakt jest mały,ale niektore dzieci śpia dłużej...wiec moze sa jakies metody warto sprubowac:D chyba,że taka natura mojego bobaska:)

Gość apaulina
e no nie przesadzaj jak o 19.30 to pewnie że zdazy troche zgłodniec do 23.30

dobra ale potem np obudzi sie o 2 kiedys pamietam jak był młodszy to jak wypił o 22-30 miał taki okres to spał do 4a teraz niestety...znów potrzebuje wiecej

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
To o 23 mu dawaj zagęszczone. Mój też tak ma, je koło 19 o 20 jest kąpany, później zasypia i o 23 się budzi na jedzenie. Wtedy mu daję zagęszczone i śpi do rana.

a to o tej 19:30 tez zageszczone czy tylko 23?? napewno tak zrobie :)każdy pomysł jest dobry:D

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
To o 19.30 chyba zwykłe, sama nie wiem. Mój je już regularne posiłki, o 19 je kaszkę, albo owoce ze słoiczka, a o 23 mleko zagęszczone.

ok dam tak dzis zobacze jaki będzie efekt ;) no ja już zaczłema wprowadzać posiłki narazie dostaje jabuszko tak o 12:30 albo jabko z banenem itp.ale od przyszłego tygodnia beda zupki:)

To chyba zależy na ile jest głodny... jak budzi się i zjada całą butlę to chyba po prostu potrzebuje. Jak przestawiłam z piersi na butlę jak miał 6 mcy to jeszcze 2-3 razy w nocy jadł, po jakimś czasie zauważyłam że budzi się chyba tylko żeby poprzytulać, bo zasypiał po kilku pociągnięciach. To zaczęłam dawać wodę, a potem tylko smoczek i przytulałam. Zanim skończył 8 mcy już nie jadł w nocy.

Gość ma 4 miesiace jest za mały
na oduczanie nocnego karmienia. Oduczać możesz 8 miesięczne dziecko a nie takiego maluszka. Taki bobas powinien jeść co 4 godziny mniej więcej. Daj mu czas, niech sobie wszystko unormuje.

aha no mój wpija po 120-150 ml w nocy czyli napewno budzi sie z głodu...:) trudno kiedyś to minie musze sie uzbroić w cierpliwośc:)pozdrawiam

Mój Mati ma jakies złe dni chyba zrobiłam tak o 19:30 dałam mu normalne mleko a o 23 sie obudził to mu dałam zageszczone kaszką.. to potem sie obudził 1:30 i potem to juz co 2,5h ... mam nadzieje,że to mienie bo nie wiem co to za żarłoczek mały:P

no ja dawałam jak narazie tylko w porze obiadowej ale od dzis bede dawac tez po południu:)mam nadzieje,że brzusio mu sie zapełni :)